tirsdag 30. august 2011

Bukse til liten skatt


En liten bukse til den lille som kommer. Buksen er kjempesøt, men jeg må innrømme at å strikke rillestrikk på rundpinner ikke er drømmen! Dette gjorde sitt til at jeg har hatt noen andre prosjekter innimellom - jeg har brukt to uker på noe som strengt tatt burde gå unna på noen dager.

Rom for forbedringer
Man, eller i hvertfall jeg kan med fordel strikke buksen på mindre pinner: Oppskriften sier 2,5 mm til ribbestrikken og 3,5 mm på resten. Jeg vil nok bytte til 3,0 mm neste gang for buksen er mer enn vid nok: Kanskje snarere en anelse for vid. Når det gjelder ribbestrikken i livet ble denne slakk, såpass at jeg så meg nødt til å rekke opp ribben og felle 20 masker før jeg forsøkte igjen. Jeg har imidlertid en mistanke om at dette skyldes garnet og ikke oppskriften, for så vidt jeg kan se er det ingen andre som har hatt dette problemet.
Med opprinnelig (slakk) ribb, før opprekking og felling
Jeg synes også oppskriften på å få buksen høyere bak var mildt sagt dårlig. Jeg har en mistanke om at det er noe med min tenkemåte, så jeg er takknemlig om du kan kaste lys over dette (alstå: jeg må jo misforstå noe skrekkelig).

Oppskriften sier;
Ta begge beina inn på samme pinne. Strikk rettstrikk/riller til buksen måler 17 (-, -) cm fra spissen der fellingen startet. For å få buksen høyere bak, strikkes det slik: Strikk 8 m, snu og strikk tilbake. Strikk 16 m, snu. Strikk 24 m, snu. osv. til 40 masker. Strikk pinnen ut. Gjør det samme på den andre siden. (Hva pokker menes her (se uthevet skrift)? På forsiden eller? Da blir det jo ikke høyere bak...)

Jeg strikket det heller slik:
Begynn fra retten før merkemasken midt bak (altså merke både foran og bak) og strikk 9 rett, vend og strikk 17 rett, vend og strikk 8 m mer for hver gang, i alt 5 ganger på hver side av merket (da får man 40 m på hver side av merket). Fortsett i rillestrikk.

Essensielle fakta:
Oppskrift: Bukse uten seler fra boken Myk start (s. 29) - minste størrelse (som er ganske så stor)
Garn: New Zealand lammeuld fra 123knit.com i fargen Sand - til sammen 55 g (inkl i-cord) fra garnlageret.
Pinner: 2,5 mm og 3,5 mm Symfonie Wood (og litt Addi 30 cm rundpinne)

PS! Har du husket å melde deg på mitt blogglotteri? Trekning på førstkommende søndag :-)

5 kommentarer:

 1. Den buksa var bare utrolig søt:) Ser ut som en god passform til små babyer, kjapp og grei å ta av og på. Jeg lagde også fuglemammas body til et av barna mine. Det var det første han hadde på seg etter han var født;) Du har mye fint på bloggen din, inspirerende:)

  SvarSlett
 2. Buksen ble kjempefin! :)

  Jeg har strikket den to ganger nå (nr 3 er i planleggingsfasen) og har ikke hatt noen problemer med den delen i mønsteret for å få baksiden høyere enn forsiden - men jeg strikket den ikke rundt-og-rundt på rundpinne, men frem-og-tilbake (og sydde sammen etterpå), og da høres "gjør det samme på den andre siden" litt mer fornuftig ut. :)

  SvarSlett
 3. For en søt bukse..er så synd at jeg ikke kan strikke:(

  Ha en flott dag
  klem fra Lill

  SvarSlett
 4. Den var kjempesøt :) Fargen var utrolig fin!

  SvarSlett
 5. So utruleg mykje fint du lagar! Eg legg meg til som følgar av bloggen din, der var spesielt nokre babytøfler eg hadde sett meg ut oppskrift på :)

  SvarSlett

LinkWithin