torsdag 25. august 2011

fnugglett til liten skatt


Jeg strikker litt til den vesle som kommer, sist ferdig blant det jeg har på pinnene (ja, det ER flere ting på én gang) er en omslagsbody, strikket i tynn-tynt kasjmir-garn: Tynnere enn vanlig to-tråds garn (tykkelse lace i stedet for light fingering), slik at det blir et veldig tynt/lett uttrykk.

Apropos lett: Herligheten veier 23 gram - MED knapper!! Selve nøstet veier forøvrig 25 gram og koster 98 kr hos min lokale garnbutikk (Lillings) - men når det går med under ett nøste, så er det greit (synes jeg). Jeg håper det er nok igjen til ørsmå vottesokker. Garnet er altså 100% kashmir og fantastisk mykt, jeg har sittet og strøket hendene over arbeidet flere ganger og gledet meg til dagen jeg kan kle på en liten, nyfødt skatt dette fantastisk myke, fnugglette plagget....


Jeg har trykknapper både i skrittet og på innsiden, mens yttersiden kneppes med tre knapper kjøpt på salg hos Stoff & Stil.  Jeg er imidlertid litt spent på trykknappene, for strikket er så tynt og løst at jeg er redd for å rive opp masker...

Essensielle fakta:
Oppskrift: Fuglemammas omslagsbody fra boka Myk Start
Pinner: 2,5 mm og 3,0 mm Symfonie Wood
Garn: Cashmere Lace fra Gepard - i underkant av ett nøste (25 gram)
PS! Det ser ut til at jeg må fortsette å strikke kjønnsnøytrale plagg, etter to ultralyder de siste par ukene er det lengste legene strekker seg "kaaaanskje en jente, men ikke kjøp noe rosa".

7 kommentarer:

 1. Å jeg skal kjøpe rosa. Tro du meg.

  SvarSlett
 2. Så herligt.. Blir sikkert kjempe stas og kle på den lille denne herligheten.. Har selv strikket en slik body i tynn alpakka. Og gleder meg også slik til å få prøvd den til lillebanet :)

  SvarSlett
 3. Nydelig :) Den blir sikkert varm og god å bruke.

  SvarSlett
 4. nydelig body! luksus for en liten kropp!

  SvarSlett
 5. Så spennende! :) Den bodyen var utrolig fin, det er i hvert fall sikkert. Den ser florlett ut på bildene, og naturhvitt forsterker dette inntrykket!

  SvarSlett
 6. Åhh...så utrolig søt den var.Jeg kan ikke strikke uansett hvor mye jeg prøver..men skulle ønske jeg kunne strikket noe slikt søtt som dette da:)

  Ha en forsatt fin lørdag

  Klem fra Lill

  SvarSlett
 7. Er jo litt spennende å ikke vite om det blir gutt eller jente, er det ikke??
  Bodyen ser utrolig myk og deilig ut!

  SvarSlett

LinkWithin