tirsdag 10. september 2013

SmekkerJeg satt med en pose avklipp fra andre prosjekter og tenkte det måtte kunne bli noe. Så jeg sydde dem sammen, litt på måfå i begynnelsen og så at det muligens kunne bli nok til en smekke. Moralen er altså: Ikke kast selv små stoffbiter - det kan bli noe. Dersom du får mange kan du jo sortere etter f.eks. farge og putte i små lynlåsposer. Etter å ha sydd sammen stoffbitene fant jeg frem et mønster jeg hadde liggende ferdig utklippet (dette fra Sew She Sews) og sørget for at det var nok stoff til å dekke alt, før jeg klippet ut bakstoff. Som faktisk er et tisselaken jeg har hatt det liggende men heldigvis aldri fått bruk for (altså, ikke jeg men ungene).
Restebiter i blått og gult ble en fin-fin smekke som snart skal henge rundt halsen til en liten grisunge
Mønsteret er veldig greit - passer fint fra liten tass til større tass. Anna er 20 mnd nå og passer fint. Det kan imidlertid være greit å forlenge den litt til større barn, sånn at den dekker mer.

Jeg sydde en til Anna også. I et superfint stoff jeg kjøpte for tre år siden (se innlegget her). Også her er baksiden tisselaken. For å gjøre smekken litt mer spennende (spennende smekke?!) sydde jeg sikksakkbånd rundt kanten. Det har jeg aldri gjort før, men det gikk helt fint. Selv om jeg ikke orket å feste båndet med knappenåler, slik at det er litt ujevnt hvor mye tungene stikker ut. Pytt sann: Det skal være gøy, ikke et ork?!

Noen detaljer fra Annas smekke. Smuleblogg-merket dekker (nesten) over sømmen til borrelåsen. Jeg anbefaler virkelig borrelås. Vi har noen smekker jeg sydde til Anna tidligere som har vært brukt og vasket om og om igjen, men borrelåsen fungerer like fint. Dessuten blir den justerbar, dersom du lar borrelåsen være en to-tre cm lang. Trykknapper er også greit, selv om det er et herk å slå de fast. Sett i såfall i to, slik at du kan justere smekken etterhvert som grisungen vokser.

Min lille grisunge med sin nye smekke. Anna skal spise alt selv. Det bærer hun/klær/omgivelser ofte preg av. Smekker må man ha nok av.


PS! Har du husket å melde deg på hipp-hurra-gi-bort'en? Det kan du gjøre her.

2 kommentarer:

  1. When someone writes an post he/she keeps the idea of a user in his/her mind that how a user can be aware of it. Thus that’s why this article is perfect. Thanks!| 스포츠토토티비

    SvarSlett
  2. 토토사이트 The information is very special, I will have to follow you, the information you bring is very real, reflecting correctly and objectively, it is very useful for society to grow together.

    SvarSlett

LinkWithin