mandag 30. april 2012

Tips til barselgaver

Etter å ha satt to verdensborgere til verden har jeg opparbeidet meg nok erfaring til å kunne gi tips om hva man burde gi til en ny verdensborger. Selvsagt kun basert på egne meninger... så du får ta det med en klype salt.
Leken 'Winkel' fra Manhattan Toy - koster ca 149
Dersom du skal gi leker, gi f.eks en leke fra Manhattan Toy - de er spennende for ungen og kan bl.a lindre når de får tenner siden man kan putte den i kjøleskapet. Rangler og små dukker/bamser blir som regel ikke brukt - i hvertfall ikke av mine unger.
Nøstebarnteppe - hjemmestrikk i ubehandlet ull = gull
Det gjeveste man kan få er et nøstebarnteppe: De er utrolig kjedelige å strikke, men du verden så deilige å kunne pakke en liten bylt inn i dem. Anna fikk et av sin tante og jeg er evig takknemlig. Et tips: Gjerne i flekkvennlig farge.... Selv har jeg en drøss av andre "kjøpetepper" som vi også har fått, men de blir ikke brukt!
Sengetøy fra Princess
Sengetøy er en fin gave - gjerne i størrelse 80x100 (babystørrelsen brukes som regel kun i vogn, og ikke av alle). Gjerne med matchende sengekant til sprinkelsengen.
Vattert leketeppe fra Smallstuff - størrelse 100x100
Vattert leketeppe - fint å ha til å legge den lille på når han/hun skal kose seg på gulvet. Kanskje er du kreativ nok til å sy det selv? Størrelsen 100x100 er ganske ok, da passer det nemlig også i de vanligste lekegrindene.
Knusbedårende sommersett fra HM - kun kr 99... 
Dersom du heller vil gi klær - som jeg kan love at man får nok av - anbefaler jeg at man går opp noen størrelser: Gjerne helt opp til strl 68. De minste størrelsene har kort brukstid og det er som regel det man får mest av. Husk at små barn liker tøy de kan bevege seg i og som er myke å ha på: Jeans og kjoler kan godt vente.... Flekkvennlige farger anbefales - eventuelt må de lyse plaggene kunne vaskes på 60 grader. Og dersom du skal strikke noe: Stalltips fra meg må være omslagsjakken fra Nøstebarn-boka. Super!
En nydelig olje til å smøre seg inn med etter dusjen - oppstrammende
Til mor: Det er få som tenker på mor.. og det er i grunn litt urettferdig. Det er fullt mulig å komme med en liten presang i stedet for en blomst - da vil jeg tipse om den fantastiske Almond-serien til L'Occitane. Gjerne oljen 'Almond Supple Skin Oil' som er nydelig å massere inn i huden etter en dusj. Når jeg er i gang kan jeg vel like godt anbefale hele serien! Dusjoljen er fantastisk. Uten å overdrive.

Hva er den beste barselgaven du fikk?

7 kommentarer:

 1. Takk for tips!! Blir selv tante til to babyer ila sommeren og høsten, og mange av mine venninner skal ha;) så tipsene kommer godt med! Har heklet oldemorsruter som skal bli vognteppe samt små ullsokker... vet ikkd om babyer bruker ullsokker, men men;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ullsokker er supert, Silje!!!! Gjerne med litt lang og elastisk ribb så de ikke faller av så fort.
   Neste innlegg er planlagt å omhandle de beste babystrikkeriene....

   Slett
 2. Tipset om den oljen tror jeg at jeg tar til meg. (Eh...ikke til en nybakt mor men til meg selv, hehe.) Liker denne serien godt og har en bodylotion og dusjsåpe i den som jeg liker godt.

  SvarSlett
 3. Fine tips, også i det innlegget med dåpsgaver.

  SvarSlett
 4. Ullundertøy (body og stilongs) og tynne ullstrømper brukes hver dag hele vinteren og store deler av høst/våren. Ellers er strikede jakker (helst uten hette til de minste) og bukse uvurderlig: )

  SvarSlett
  Svar
  1. Heeelt enig! Anna bruker stort sett ullundertøy - i likhet med sin bror - ikke "vanlig" tøy: Enig med hetter også, det blir bare en ekstra "bulk" bak

   Slett
 5. Beste barselgaven var et tykt strikketeppe og en strikket selebukse (fra "Myk start"). Begge deler ble slitt helt ut.

  Vår lille gutt brukte nesten bare ullstillongs og ullbody det første året. Også denne strikkebuksen utenpå. Vi var så fornøyde med den at mor heklet på et stykke på bena og selene så den skulle passe lenger.

  Og, forresten, sokker som sitter på foten. Enten slike som knytes på (Madam Møllers fra Nøstebarnboken el.), eller noen lange knestrømper.

  Hilsen Kristin

  SvarSlett

LinkWithin