tirsdag 22. november 2011

Masse rosa drømmer


Etter å ha strikket en hel del kjønnsnøytralt til lille babyen i magen, så har jeg nå strikket rosa tilbehør. MYE rosa tilbehør. Krysser fingre for at tre ultralyder som viste ei lita jente ikke lyver. Jeg har tidligere blogget om den lille jakken og luen i vevstrikk, og av restegarnet har jeg nå strikket opp noen sokker, votter og lue. På bildet over har jeg fått med det meste - med unntak av noen votter som ble til av restegarnet du ser til høyre på bildet....

Lille luring - etter oppskrift fra Pickles
Pickles-jentenes søte sett "Lille luring" er ganske enkelt genialt i utformingen og jeg har nå strikket det - riktig nok ikke i "rett" garn - men i rester etter vevstrikk-settet, nemlig fantastisk myke og deilige Silkbloom fra BC garn (45% morbærsilke og 55% merinoull). Litt tynnere enn Pickles Tjukk Abuelita, men nært nok. Jeg strikket etter oppskrift 0-5 mnd, pinne 4 mm - oppskriften finner du her.
Vær obs på at luen nok er liten i størrelsen - her er modellen en babyborn-dukke og den passer ganske så perfekt til den... På Ravelry-siden til oppskriften ser jeg flere har strikket kanting foran for å få den til å vare lenger.
Enkle og raske babysokker, strikket på tykke pinner - søte som tusan
Jeg har også strikket enda et par babysokker/-støvler etter gratismønsteret Baby's Booties fra Bernat. Enkelt og fint mønster. Jeg strikket etter minste størrelse, pinne 4,5 mm - oppskriften finner du her via Ravelry (gratis medlemsskap).

Superenkle babyvotter - ingen grunn til å gjøre det avansert...
Til slutt skulle jeg bruke opp knøttenøstene og fant ut at et par votter til ei lita nabojente var passelig prosjekt. Den gang ei. Akkurat for lite garn. Ingen vei utenom å rekke opp noen rader på den ferdige votten og strikke en lilla tupp på begge vottene. For å gjenta lillafargen sydde jeg en lilla 'E' med maskesting. Oppskriften finner du her (Smuleblogg). Jeg strikket med pinne 3,5 mm, samt strikket vrangbord 10 runder før jeg strikket 20 runder glattstrikk før fellingen begynner. Dette burde gi en vott som passer til rundt 8-9 mnd.

Med ca 5 uker igjen av svangerskapet er det fortsatt tid til litt mer strikk, spørsmålet er om jeg ikke bør strikke litt større ting nå: Det begynner å bli mye!

6 kommentarer:

 1. For ett fint sett og mye fine småplagg! Det blir koselig med så mye selvlaget å kle på den lille,) Lykke til med resten av svangerskapet og strikkingen;) Regner med det kommer mer herfra før terimin;)

  SvarSlett
 2. Så koselige plagg! Og silkbloom fino er supermykt! Mmmm!Tre ultralyder burde jo være ganske sikkert....

  Husker en Finnannonse fra da sønnen min ble født, vi gjorde noen kupp på barneutstyr da. Annonsen som skilte seg ut var,- Vi ventet en prinsesse, ut kom en prins. Rosa barnevogn, rosa sengetøy, rosa skap, rosa barnetøy til salgs.

  SvarSlett
 3. Heldige lille skatt og lykke til med alt:-)

  SvarSlett
 4. Nydelig rosa strikk,du er kjempeflink:-)

  SvarSlett
 5. Den lille jenta blir lekker i alt det fine du lager :)

  SvarSlett
 6. Ser at det er et gammelt innlegg, men kjære deg så nusselig! Kjempefint var det <3

  SvarSlett

LinkWithin