fredag 25. november 2011

Gavetips til de som har alt...

.. mitt beste gavetips til de som har alt er å gi noe til de som har lite.
Gavekort på geitetvillinger - fra Kirkens nødhjelp
I stedet for en flaske vin, en dårlig bok eller noe annet man gir onkler og tanter som har alt har jeg i flere år gitt en gave til en humanitær organisasjon. Noen år til Kirkens bymisjon, Kirkens nødhjelp eller SOS barnebyer.

Dersom du vil gi bort en slik gave, kan det enkelt gjøres på f.eks et av disse nettstedene:
  • Kirkens nødhjelp - her kan du gi bort grisunger, geitekillinger og du kan også kjøpe produkter som du kan gi, dersom du syns at et gavekort på en imaginær møkkaovn er for stusselig.
  • SOS barnebyer - her legger du inn valgfritt beløp selv. Selv har jeg et fadderbarn i India via SOS barnebyer og som mamma er det ekstra godt å vite at noen tar seg av disse barna som ellers ikke ville hatt et nettverk.
  • Fattighuset i Oslo: I disse dager samler de inn julepresanger - kanskje kan du gi julegaven til dem i stedet for onkel/tante/bestemor etc? Man kan også donere penger.
  • Kirkens bymisjon: Holder til i flere byer/fylker - her kan du donere penger - både via nettbutikk, telefon eller sms.
Kanskje har du en egen hjertesak som kan støttes? En lokal idrettsklubb, et barnehjem, et asylmottak der du kan gi julegaver eller kanskje heller julegodt til eldresenteret? Mulighetene er mange - og en ting er sikkert: Jeg trenger ikke alle julegavene jeg får under juletreet...

1 kommentar:

  1. Vi gjorde dette før, og overrakye hverandre "kortene" oss søsken i mellom. Nå har vi derimot bestemt at vi kun kjøper gaver til barna, og så donerer vi til de organisasjonen vi syns etter egen økonomi. I år har jeg gitt til Kirkens bymisjon, luftambulansen og røde kors. Senere blir det vel gavekjøping til alternativ jul og til megafonselgerne. Jeg tror vi i Norge er gode til å huske på alle dem som ikke har det godt, året gjennom, og ikke bare til jul :)

    SvarSlett

LinkWithin