onsdag 10. november 2010

De fineste juletrekuler


Vi har laget juletrekuler i dag, Theodor og jeg. Eller det vil si: Vi har dekorert juletrekuler. Selve kulene ble kjøpt på salg på Panduro for to år siden (seks stykker for en tier) og de har ligget og ventet på en lys idé. Og nå fikk jeg den - via bloggen til canadiske Stephanie; Full of Great Ideas (hvilket den også er), klikk for fremgangsmåte 'her'. Hun bruker runde juletrekuler (da får du hele hånden på kulen), men siden jeg hadde disse, brukte jeg flate og kun tre fingre. Det ble fint og mitt anseelige hobbylager ble mindre!!!

Seks fine julekuler
Selve snømennene er laget ved at Theodor la hånden sin i malingen og trykket tre fingre ned på kulen. Så lot vi det tørke, før jeg tegnet øyne, armer og hatt med sort sprittusj. Og til slutt: Gulerøtter ble malt med hobbymaling (som ikke hadde tørket inn).
Underveis i prosessen
På baksiden av kulene står det 'Theodor - Julen 2010'. Jeg ble utrolig fornøyd med resultatet og det ser ut til at vi har skapt en juletradisjon... Tenk å fylle treet med slike - en ny kule for hvert år. Det setter han sikkert pris på når han kommer i tenårene! (haha)

Nå skal kulene pakkes pent inn og fem av de (for jeg beholder en selv) blir å finne under juletreet til spesielt utvalgte. Så da er en av årets julegaver røpet - men ikke hvem som får. Litt spenning må man jo ha!

7 kommentarer:

 1. For en genial idé!!!
  Glimrende julegavetips til disse vanskelige besteforeldrene som har alt.

  Takker, bukker og stjeler... ;0)

  SvarSlett
 2. Det var det nydeligste!:)

  Hva slags maling har du brukt?

  SvarSlett
 3. Erika:
  Kroppene er vanlig akrylmaling (burde vært hobbylack), gulrøttene er hobbylack og hatter/øyne er sort sprittusj.

  SvarSlett
 4. Takk for KNALLGOD idé Jannike! ;)
  Ut å shoppe julekuler slik at vi kan fikse julegaver til oldeforeldre, besteforeldre, tanter, onkler, gudforeldre og you name it! ;)

  KLEM

  SvarSlett
 5. Vi har laget 12 stk i dag (6 hver) og vi må handle flere kuler for vi har så mange vi skal gi til. Jeg kjøpte helt blanke kuler og det funket det også. Vi tok kun maling på fingertuppen og trykket tre ganger nedover. Vi lagde "bare" to snømenn på hver kule da, men de ble fine. :)

  SvarSlett

LinkWithin