Jeg baker brød - fordi jeg synes hjemmebakt brød er så
mye bedre enn kjøpebrød. Etter min mening er det ikke mye jobb heller, men man må ha tid - for det skal heves i to omganger og så skal det stekes... Oppskriften er inspirert av Inger's rugbrød og har blitt til etter endel prøving. Etter min mening: Veldig godt!
Jannikes rugbrød
Oppskriften gir 3 brød i 2-litersformer:
- 500 g fin, sammalt hvete
- 700 g hvetemel
- 200 g fin, sammalt rug
- 200 g helkorn hvete
- 2 poser tørrgjær
- 2 ts salt
- 5 dl kruskakli
- 3,5 dl store havregryn
- 1 dl linfrø
- 1 dl solsikkekjerner
- 1,8 liter vann
Bland alt det tørre, tilsett lunkent vann litt etter litt og arbeid deigen godt sammen: Jeg bruker kjøkkenmaskin og lar den jobbe i 8 minutter. Deigen skal være løs! Legg plastfolie over bakebollen og forhev i ca 1 time. Slå deigen ned igjen og la den heve i ytterligere 30 minutter. Slå deigen ned igjen og hell deigen over i smurte former:
Stekes i
ca 45-50 minutter ved
ca 210 grader (200 grader ved varmluft). Prøv deg frem med din stekeovn - muligens må du steke i 55 min ved 220 grader. En god tommelfingerregel er: Dersom brødene har en hul lyd når du slår på de, er de ferdige.
Brødet oppbevares i kjøleskap! Og de kan fint fryses.
Mmm, det høres ut som en god oppskrift. Skal prøves den dag i morgen. Ha en fortsatt fin dag!
SvarSlett