- 50 g gjær (1 pakke tørrgjær)
- 3 ts salt
- 1,5 ss sukker
- 18 dl hvetemel
- 8-9 dl lunkent vann
- 0,75 dl olivenolje
- Olivenolje
- Flaksalt/maldonsalt (ca 1,5 ss)
- f.eks 100 g soltørkede tomater og 100 g oliven,
- eller 100 g chorizopølse og 100 g feta
(jeg pleier å bruke soltørkede tomater og fetaost)
Løs opp gjær i lunkent vann. Tilsett sukker, salt, olje og mel. (Dersom du bruker tørrgjær: Bland tørrgjæren med alt det tørre, tilsett så lunkent vann og olje.) Elt deigen godt sammen (den skal være litt løs). Heves til dobbel størrelse.
Smør en langpanne godt med olje, hell deigen ut og trykk den jevnt utover med fingrene. La heve i nye 30 minutter.
Dryss over tilbehør med jevne mellomrom, trykk disse ned i deigen med fingrene. Hell over olje slik at deigen er fuktig (dette er spesielt viktig langs kantene) og dryss over flaksalt.
Stek brødet på 200-225 grader midt i ovnen i ca 25 minutter. Avkjøl og del i biter.
TIPS!
- Focaccia'en er absolutt best fersk, men du kan fint fryse den. Del den opp i passelige porsjonsbiter (f.eks nok til to), pakk den inn i frysefolie. Når du får behov tar du bare ut en pakke og tiner den i micro'en.
- Det finnes ferdig oppkuttet soltørkede tomater i olje, da slipper du å kutte de opp selv samt en hel masse gris med olje utover hele benken (dersom du er en like grisete kokk som meg).
- Du kan variere med tilbehør og krydder - rosmarin, timian og oregano er krydder som passer godt - strø det da over brødet sammen med saltet.
Hei! Jeg må bare inn å skrive: For en fantastisk blogg! Det er alt fra a til å og alt er like spennende. Denne blir lagt til favoritt listen.
SvarSlettHa en flott dag. Mvh Kathe
Tusen takk for tips, dette så veldig godt ut!
SvarSlettØnsker deg en flott uke med hilsen fra Mimmi-Leone