tirsdag 11. juni 2013

Bare bambus


Jeg er endelig ferdig med første studieår, fire eksamener på tre uker er unnagjort. Det skal bli deilig å bare ha jobb og unger å tenke på helt frem til september. Etter bare å ha lest studierelatert litteratur (det er måte på hvor arti' geofysikk og arktisk politikk er) kan jeg endelig strikke igjen (og blogge litt mer). Jeg feiret med å strikke en liten jakke til Anna.

Garnet, Schachenmayr Nomotta Bamboo (70% bambus og 30% bomull), kjøpte jeg i Sverige for tre år siden på salg til 14,75 SEK/nøstet. Garnet er mykt og deilig, men du verden: Masse knuter/skjøter i hvert nøste. Irriterende.
Endringer: Jeg strikket rundt for å slippe å sy så mye (strikker du rundt er det bare hullene under ermene som må sys), trakk bare fra 4 m fra maskeantallet oppgitt. Videre felte jeg (r1, 2rsm) på nest siste runde også, da jeg syns originalen er litt vid i halsen. Størrelsemessig er oppskriften grei, men litt kort på armene - legg til noen cm: Jeg strikket strl 2 år og Anna er 18 mnd, armlengden er akkurat passe nå.

Jeg var redd for å gå tom for garn underveis, og strikket striper i et annet garn jeg hadde liggende: Coats Puppet Lyric, et litt stivt bomullsgarn som jeg i sin tid kjøpte for å strikke kluter... Mener jeg betalte ca 10 kr for nøstet - så totalprisen på jakken ble overveldende 44.25. Jeg sydde trykknapper nedover hele jakken og to pynteknapper i deilig rosa som fulgte med siste utgave av Mollie Makes. Greit med den løsningen, kan bare skifte knapper dersom man blir lei.

Essensielle fakta:

Oppskrift: Eloise Eyelet Cardi fra Lion Brand Yarns - gratisoppskrift (du må bli medlem for å se oppskriften)
Størrelse: 2 år
Garn: Schachenmayr Nomotta Bamboo, 4 nøster + 0,5 nøste Coats Puppet Lyric
Pinner: 5 mm rundpinne (60 cm)


6 kommentarer:

 1. Flott jakke! Herlige, søte farger til ei nydelig jente :)
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :-) Jeg er enig (i begge deler) :-D

   Slett
 2. Gratulerer med gjennomført studieår og et lass med eksamener! Jeg skjønner godt at det er deilig å være ferdig med det. For en stund...
  Nydelig jakke! Jeg ble skikkelig glad av fargene! Stilig med grønt og rosa. Og så skjønn lita jente. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Bente: Det er fantastisk å være ferdig for sommeren, fri til september (fra studiene, ikke jobb riktignok).
   :-) J.

   Slett
 3. Så søt jakke! Tøft med så knæsje farger. Synes du har en spennende blogg her! Masse forskjellig å se på! Har lagt den til i lista på bloggen min ^^

  Hilsen Tina

  SvarSlett

LinkWithin