søndag 2. september 2012

Enkelt og godt: Muffins med kesam og yoghurt

Vi har plukket blåbær idag. Dessverre var de få, små og ikke særlig modne. Men likevel nok til at vi i kveld fikk laget muffins etter inspirasjon fra søte Victoria bak bloggen Godt isolert. Siden jeg manglet noen av ingrediensene (det viste seg å ha vært mus i vaniljekesamen og vi hadde ikke bringebær, men blåbær) måtte jeg improvisere litt: En boks vaniljekesam ble byttet ut med 1/2 boks vaniljekesam og en liten skogsbæryoghurt, bringebærene ble byttet ut med ferske blåbær og 75 g sjokolade ble bare 50 g siden det hadde vært mus der også....
Glassasjett etter farmor og en av favorittkoppene: Kjøpt på Indiska i København for (minst) 10 år siden
Jeg mistenker at de er best ferske (samme dag), men de er raske å lage siden man ikke trenger kjøkkenmaskin: Bland sammen egg, sukker og vaniljekesam/yoghurt med stålvisp. Tilsett så mel, bakepulver og smeltet smør. Rør så forsiktig inn bær og sjokolade. Bruk muffinsbrett og fyll formene til topps! 175 g varmluft i ca 25 minutter.

Ha en fortsatt fin søndagskveld: Selv skal jeg lese Organisasjon, ledelse og logistikk. Jippi
 

3 kommentarer:

  1. De er nok best ferske, men jeg spiste en som hadde overnattet i kjøleskapet i dag, og den gikk ned den også ;)

    SvarSlett
  2. Mmm, så gode og saftige ut. Hender det er mus i både det ene og andre hos oss også. :-)

    SvarSlett
  3. Slitsomt med mus i matskapet. Vi har to store mus som lusker rundt nesten hver eneste kveld. Sirkler rundt som gribber. Heldigvis er vi klar over det, og prøver i det lengste å ikke ha noe som frister liggende ;-)Litt kjedelig om vi får gjester da...

    SvarSlett

LinkWithin