torsdag 16. august 2012

Eple og kanelmuffins - det nærmer seg høst

Det er høstlig her i nord - de siste dagene har vært preget av tykk tåke. Litt høststemning har man fått, midnattsola er forlengst borte og det er mørkere kvelder. Da passer det godt med deilige eple- og kanelmuffins. Gjerne sammen med en kopp te....

Denne oppskriften prøvde jeg i dag, og den kan trygt anbefales: Ingen stress og ingen behov for kjøkkenmaskin. Jeg fant den i boken cupcakes! av Elinor Klivans.
Eple- og kanelmuffins
Gir 12 muffins (standard størrelse). Forvarm ovnen til 180 grader.

Kanelstrøssel:
120 ml sukker
2 ts malt kanel

Ingredienser muffins:
1 stort eple, revet
2 ss kanelstrøssel (se oppskrift over)
3 dl hvetemel
180 ml sukker
3/4 ts natron
1/4 ts salt
2 store egg
240 ml rapsolje
1 ts vaniljeekstrakt
3 ss smeltet smør (helst usaltet)

Lag kanelstrøssel i en liten bolle. Lag muffinsrøren. Bland det revne eplet og kanelstrøsselet (2 ss) i en liten bolle, sett til side. Bland det tørre (mel, sukker, natron og salt) i en stor bolle. Lag en fordypning i melblandingen og ha i egg, olje og vaniljeekstraktet: Rør til ingrediensene er godt blandet. Rør inn epleblandingen - også evt juice som har sevet ut.

Ha i ca 2 ss røre i hver form. Strø 1/2 ts kanelstrøssel over hver muffins. Ha ytterligere 2 ss røre i hver form (formene skal være 3/4 fulle). Pensle forsiktig hver muffins med smeltet smør. Strø over det resterende kanelstrøsselet.

Sett på brett i midten av ovnen, stek til lys brune - sjekk at de er ferdigstekt med kakepinne - ca 25 minutter. Avkjøles i muffinsbrettet i 10 minutter, før du tar ut muffinsene og avkjøler helt på rist. Du bør vente med å spise til de er avkjølt: De er faktisk best da.

Muffinsene kan dekkes til og oppbevares i romtemperatur i opptil 3 dager.

3 kommentarer:

 1. Å det hørtes digg ut! Skal prøves når sommeren har forsvunnet her i Bergen :p

  SvarSlett
 2. Oi de hørtes gode ut!!!! passer det med noe slags topping da tro?

  SvarSlett
 3. Å de var virkelig gode :) vi var så heldig å få smake på de :) Takk :)

  Anita

  SvarSlett

LinkWithin