onsdag 13. juli 2011

Deilige luer til små bollekinn

Pixie with neck warmer

Litt vinterstrikk på en kald sommerdag/-uke: Jeg har strikket to nye pixie-luer med ekstra hals, denne gangen i myk-myk-myk alpakka fra Pickles i hhv en fin rødfarge og en blågrønn farge: Passformen på denne lua er utrolig god - og så blir ungene knusbedårende!!!

Også nå har jeg strikket halsdelen etter et mønster fra Drops før jeg strikket pixie(alve)delen. Jeg strikket Dropsmønsteret helt til fellingen av halsen var ferdig - da ender du faktisk opp med korrekt maskeantall til selve luen (80 m i størrelse 1 år).
En liten gutt skal få denne luen i en fin-fin blågrønn farge
Jeg strikket størrelse ett år, siden jeg vet at luen er veldig elastisk - forhåpentligvis elastisk nok til mottakeren som er 1,5. Det er et enkelt og raskt strikkeri - jeg brukte 2 ettermiddager på en lue.
Pixie with neck warmer
Dukkelise, en babyborn, er modell - luen er veldig elastisk og sitter faktisk ok på henne også!
Jeg er imidlertid litt spent på den blågrønne luen, for garnet farget veldig av mens jeg strikket - mine fine bambuspinner har nå fått grønnskjær og for en stakket stund hadde jeg grønne fingre. Jeg får vaske den godt før den overleveres mottakeren - jeg tenkte jeg skulle driste meg til ullprogram på maskinen selv om garnet skal håndvaskes...

Essensielle fakta:
Oppskrift: Begge er gratisoppskrifter, luen er funnet her og halsen her
Størrelse: begge i strl 1 år
Garn: Pickles Pure Alpaca i fargene Tulipan (rød - her gikk det med 77 g) og Nordsjøen (blågrønn - her gikk det med 85 g)
Pinner: 4,5 mm til halsen og 3,5 mm på luen

Ny lærdom: Jeg har ikke tidligere forsøkt å skjøte garn med spytt, men fikk anledningen her: Det gikk kjempefint!!!! Flis opp endene litt, fukt dem med spytt og rull dem kraftig mellom hendene. Da toves endene sammen og du slipper å feste på vanlig vis eller strikke dobbelt. OBS! Dette går ikke med superwash-garn, men med garn som kan toves (mao ull eller alpakkagarn).

4 kommentarer:

 1. Så fine, de så skikkelig gode ut :D

  La meg til som følger jeg, ah en fin dag:)

  SvarSlett
 2. Åå, så fine! Kjekt at de to oppskriftene passer sammen, kanskje jeg også må teste denne :)

  SvarSlett
 3. De så skikkelig gode ut! :) Denne oppskriften må prøves ut!
  Sandra

  SvarSlett
 4. Kjempefine :D har du epla-butikk? (jeg har lett og lett, men fant ingen widget for det. Jeg kan også være blind).

  SvarSlett

LinkWithin