onsdag 9. september 2009

Djevellue, hjallislue, hjelmlue - kjært barn har mange navn

Jeg har strikket flere varianter av djevellua fra Gros blogg (se gratis oppskrift her). Jeg har bruk litt forskjellig garn, bl.a babyull fra Dale (det oransje garnet over), Mor Aase babygarn (det hvite og grå garnet på de to luene under) og Gjestal babyull (det gulgrønne garnet over, samt på kantene på den første lua under). Jeg har imidlertid ikke helt fått til pene striper, før jeg leste en annen oppskrift og skjønte at masken man skal ta løst av, må taes av som om den skulle strikkes rett... Jeg økte også masketallet i oppskriften for å få en lue som passet til strl 2-2,5 år.

Jeg har også strikket en djevellue fra Garnstudio i Drops Extra fine merino (se gratis oppskrift her) - det syns jeg var et knotete mønster etter å ha laget lua til Gro siden den trengte masse sying, men den ble fin til slutt og veldig tykk og myk.

Og til slutt har jeg laget en lue etter et mønster i May B. Langhelles bok "Myk Start" - syns den ble veldig fin og er spesielt fornøyd med snora, strikket snor er finere enn tvunnet som jeg lagde på de første tre. Lua ble strikket i Mini Alpakka fra Sandnesgarn og er en del av et sett med votter og sokker (også fra boka "Myk Start" - en soleklar favoritt).

2 kommentarer:

  1. Hva er oddsen: Jeg har søren meg laget et innlegg om det her i mai... Snakk om glemsk skrulle :-D

    SvarSlett
  2. Hei. Så flott og inspirerende blogg du har! Jeg har tenkt å strikke en djevellue, men lurer på hvor mange masker du brukte for å få den i str 2-21/2 år? Brukte du dobbelt garn?
    Ha en fin kveld!

    SvarSlett

LinkWithin