mandag 10. august 2009

Sommerens deiligste syltetøy


På hytta er vi så heldige å ha tre store busker med solbær - og jeg fikk plukket 3 kg med flotte, modne bær som så ble gjort om til utrolig deilig syltetøy. Solbær og brie på knasesprø toast kan anbefales på det sterkeste - kanskje med et iskaldt glass muskatvin (hvit) til.

Her har du en oppskrift som er nydelig:

Solbærmarmelade, eller stivt solbærsyltetøy om du vil
1 1/2 kg solbær
4 dl vann
2 kg sukker
1 ts vinsyre

Kok rensede solbær i vann i ca 10 minutter. Tilsett sukker og vinsyre, kok syltetøyet videre i ytterligere 10 minutter. Skum godt av og hell det kokende syltetøyet på varme, desinfiserte glass. Glassene må være helt fulle og lokket skrudd godt til. Syltetøyet blir stivt som gelé etter noen dager. Det er svært søtt og meget rikt på vitamin C.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin