lørdag 28. juni 2014

Endelig kreativ: Lekehus!


Det andre av i alt tre studieår er (endelig) over, fullt av innleveringer og eksamener, også dette ved siden av full jobb.. Kreativitet og blogging har blitt bortprioritert. Men nå har jeg endelig fått anledning. Først ut var et lekehus...
Et bittelite lekehus vist i "Alt om Håndarbeide" fra 1980
Ungene, som de fleste andre, elsker å lage hytter. Stoler og kosteskaft, puter og annet brukes til å lage små, midlertidige bopeler rundt om i heimen. Så jeg fant ut at jeg kunne sy et hus! Da jeg var liten delte jeg og broren min rom, delt av med en køyeseng. Jeg lå nederst, med plater mot brodern's del og et forheng som mamma hadde sydd - med vinduer og blomster... Riktig fint. Når jeg i tillegg kom over denne meget enkle varianten i et "Alt i Håndarbeide" fra 1980 var det gjort (har riktignok ikke fulgt bruksanvisningen).
Omfattende arbeidstegninger må til
Så jeg satt meg ned og laget en temmelig enkel arbeidstegning på en post-it lapp... Målene er etter vårt spisebort: 160x89, høyde 75. Jeg la på noen cm hist og pist og klippet lystig i vei i stoffer jeg hadde liggende fra før. Toppen er en duk kjøpt på salg hos Kid for 20 kr, 140x200 - duker er ofte adskillig billigere på salg og kan brukes til det meste.. Det blomstrete stoffet er en duk kjøpt på salg hos Åhlens, strl 130x200, mens stoffet med biler, sommerfugler mm er et barnestoff fra IKEA. Til sist er døren sydd av en bit av et dynetrekk jeg fikk av en kollega.
Vinduene har kanting av doble bånd sydd av samme stoff som "taket"
Først sydde jeg vinduer og dørkarmer av restene etter toppen, lange remser som jeg klippet og sydde til. Deretter klippet jeg til kortvegger og langvegger, etter litt slomsete beregning av utnyttelsesgraden på stoffene, klippet ut vinduer og sydde rundt kantene før jeg festet vinduer og karmer. Mye stryking og knappenåler underveis. Lite måling: Det er kjedelig.
Det er lavt under taket, men det plager ikke ungene nevneverdig
Lekehuset står nå midt i stua og skaper i grunn like mye rot som de mer midlertidige boligene til de små: Spisestolene står nå rundt om kring. Nuvel: Fint ble det og stofflageret har minket, riktignok ikke nevneverdig.
Velkommen inn!
Nå skinner solen her i nord, etter nå 8 år her vet jeg at den må nytes mens den er her: I morgen kan det snø/sludde/blåse storm. Ønsker dere en fortsatt strålende helg!

16 kommentarer:

 1. Vakker blogg du har. Jeg er imponert. Jeg skriver en del om pusse opp Fortsatt fin dag =)

  SvarSlett
 2. Simply wish to say the frankness in your article is surprising.

  SvarSlett
 3. Takk for kjempefin blogg :)

  SvarSlett
 4. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 5. I like the valuable information you provide
  in your articles. I’ll bookmark your blog and check again here frequently. 토토

  SvarSlett
 6. Valuable info. Lucky me I found your website by accident. I bookmarked it.
  경마사이트
  경마

  SvarSlett
 7. This article is genuinely good and I have learned lot of things from it concerning blogging. thanks. 바카라사이트

  SvarSlett
 8. I love reading through and I believe this website got some genuinely 사설토토

  SvarSlett
 9. I’ve been busy writing my reports. Now, I don’t do it anymore thanks to this service. Go to their homepage. The majority of students are overwhelmed with homework. If you are one of them, click here 타이마사지.

  SvarSlett

LinkWithin