Rabarbra er i tiden og jeg har hevet meg på bølgen. Siden det bare er meg som spiser rabarbragrøt her i huset, fant jeg ut at jeg skulle lage noe som hele familien kunne ha glede av: Rabarbrasaft! Som tenkt, så gjort: Jeg og Theodor kuttet all rabarbraen ned og delte opp i biter. Dessverre var det litt lite, så oppskriften ble halvert - jeg lot det imidlertid fortsatt være en hel vaniljestang og to lime, siden jeg syntes limen så liten ut...
Min hendige saftsil, kjøpt på Åhlens i Piteå for to år siden - første gang i bruk! |
Oppskriften fant jeg forøvrig her hos Bama.
Tusen takk!
SvarSlettDette må prøves i morgen. Storesøster har fri fra barehagen og dette hørtes ut som en morsom aktivitet vi kunne gjøre sammen :)
Spennende, det ser veldig godt ut! Lurt å kjøre på med vanilje, det sparer jeg aldri på :-)
SvarSlettPrøv å koke rabarbraen først - da får du ut mer av smaken, evt skjær den i tynnere skiver!
SvarSlettJeg har lagd abarbrasaft på måfå-metoden med rabarbra, sukker og kardemommekapsel som jeg kokte til rabarbren datt fra hverandre, silte og hadde på flaske. Det ble godt :)
Så veldig god ut, så denne må nok prøves ja!
SvarSlettOOOh, nå vet jeg hva jeg skal en av dagene :) Takk for tips :)
SvarSlett