lørdag 16. mai 2009

Kaker til 17. mai

Da har jeg atter en gang falt i fella og har påtatt meg å lage kaker til morgendagens 17. mai-arrangement. Skal lage både snickerskake og ordentlig jordbær-bløtkake. Begge oppskriftene fant jeg i sin tid på www.detsoteliv.no. De er virkelig gode og jeg har fått masse skryt for de.

Problemet er bare det at jeg er på slanker'n og kan ikke smake på vidunderne - nuvel, gleder meg til ferdig resultat uansett.

Link til kakene får jeg dessverre ikke lagt ut da siden har beskyttet seg mot kopiering, men søker du på kakenavnene under finner du de med en gang:
Snickerskake - utrolig, fantastisk, himmelsk god!
Jordbærkake - kjempedeilig kakebunn!

Legger ut bilde straks kakene er ferdig - hvilket vil si imorgen, kakene er best samme dag :-)

fredag 15. mai 2009

Oppussing av gammel kommode


For 7 (!) år siden fikk jeg en gammel kommode av onkelen min. Faren og bestefaren hans hadde brukt den som verktøykommode, så den hadde skader i malingen (den var ådret mørk mahogny), hakk her og der - den måtte pusses opp. Siden har den vært med på tre flyttelass i påvente av å bli pusset opp.

Jeg har nå fjernet all den gamle malingen (brukte malingsfjerner; malingen var utrolig tykk så det ville tatt uendelig lang tid å pusse og skrape ned) og så har jeg pusset grundig og sparklet. Jeg har ikke kommet lenger, men har idag kjøpt maling - en (forhåpentligvis) nydelig lys grønn: S1010-G30Y med glansgrad 80. Jeg har kjøpt noen kjempefine krystallknotter i klart krystall fra Nibu, se bilde under. Tror det blir kjempefint... Om jeg ikke da skal lage knotter av plastdyr - det er veslekaren som skal ha kommoden på rommet sitt, i hvertfall i første omgang.















To be continued!

Våren er her

På våre breddegrader - 69 grader nord - tar det en stund før våren kommer, men på trappa mi er det vår! Hagen ellers er så vidt i knopp. Fargene på disse stemorsblomstene er helt fantastiske - og blomstene så uendelig vakre <3

tirsdag 5. mai 2009

Djevellue til en liten engel

Jeg har alltid synes at disse djevelluene er så utrolig søte, har endelig fått strikket en etter en oppskrift jeg fant på Gro's blog. Fargene ble valgt for at det skulle passe til buksa og genseren jeg har strikket til ham.

Jeg fulgte oppskriften til størrelse to år, men synes nok at lua er i minste laget: Engelen er kun 16 mnd. Får forsøke å strikke en til der jeg øker maskeantallet.

Oppskriften var grei og følge, og det var ikke vanskelig i det hele tatt: Jeg bruke 1,5 dag på lua, og jeg er nybegynner! Det blir nok flere slike luer etterhvert - en kjempefin gave til babyer, både nye og litt eldre.


Oppdatering 15.05.09

Jeg har allerede laget to luer til. En der jeg har økt maskeantallet (så nå er den faktisk litt i største laget) og en størrelse 6 mnd. Er litt usikker på hvem som skal få lua i størrelse 6 mnd - muligens et lite tantebarn som er på vei. Har strikket et par sokker strl 6 mnd også, søte og små - men dessverre med noen hull der det er økning. Jaja, første paret får vel se sånn ut?!
Det grønne garnet er kjøpt på Nille mens det hvite og grå er kjøpt på Rema. Ikke rare kostnaden mao.

søndag 3. mai 2009

Endelig ferdig med genser og bukse

Jeg har holdt på med dette settet en måneds tid nå og er endelig ferdig. Garnet er så tynt at det har gått grusomt tregt å bli ferdig: Pinne 2,5 og 3. Det er noen skjønnhetsfeil her og der, men alt i alt så er jeg fornøyd. Oppskriften er fra et oppskriftshefte fra Mor Aase (kjøpt på Rema).

Er litt i tvil om fargene, er redd for at guttungen skal bli kjent som 'han med de rare klærne'. Kjøpte først det oransje garnet på salg; Dalegarn Babyull, og så kjøpte jeg det grønne garnet Baby Merino fra Gjestal (farge 820). Gjestalgarnet var endel tynnere enn Dalegarnet, men det gikk fint. Syns forøvrig at Gjestalgarnet var skuffende: Flere steder var ikke garnet spunnet ordentlig og så er det ikke så mykt som Dalegarnet.

fredag 1. mai 2009

Strikking - en ny hobby

For ca 1,5 mnd siden tok jeg med meg utskrift av strikkeskolen del 1-5 fra nettstedet http://www.dinhobby.no/ på jobb. Jeg fant ut at det var på tide å lære seg å strikke, enhver mor med respekt for seg selv må i det minste ha strikket ett plagg til barnet sitt... Som sagt så gjort. Iløpet av denne tiden har jeg strikket tøfler, sokker (som ble ulike i størrelsen), vaskekluter (for å bli vant til å skifte strikkemåter), en bamse - en oppskrift egentlig ment for barn (se bilde av resultatet), en genser til guttungen, en lue til guttungen og nå er jeg straks ferdig med bukse som hører til forannevnte genser. Det har vært moro, men det er selvsagt noen skjønnhetsfeil her og der..

Jeg har jo ikke noe utstyr fra før av, så jeg har måttet gå til innkjøp av alt. Jeg begynte med å kjøpe på Europris, men fikk så øynene opp for
Symphonie Wood og da var det gjort: Kjempefine å se på og gode å strikke med. Jeg har liksom alltid sett for meg strikkere som litt fotform, men det er virkelig et fantastisk utvalg av mønstre der ute. Har meldt meg inn på Ravelry, utrolig morsomt å se alle kreative mennesker som finnes. Surfer stadig innom sider som http://www.knitty.com/ og http://www.strikkeoppskrift.com/ for å se på siste nytt.

Mitt aller første innlegg på min helt egne blogg

Jeg har fulgt andres blogger med nesegrus beundring og har endelig tatt steget fullt ut: Jeg er nå en vaskeekte blogger. Dessverre har jeg opprettet bloggen midt i en litt travel periode, men jeg skal virkelig forsøke å få satt meg inn i hvordan dette fungerer og så skal jeg selvsagt skrive innlegg!!

LinkWithin