Et lite tips til deg som har rabarbra: Ikke kast bladene, men legg de rundt rota til rabarbraen - da får du flott rabarbra til neste år. Vår var litt puslete ifjor, men i år (etter å ha gjort dette) er den kjempeflott.
Oppskriften på rabarbrakaken er fra kaféen på Krapperup slott i Skåne, og jeg kom over den i det svenske interiørmagasinet Hus & Hem for mange år siden. Jeg satser på at det er i orden å dele den med dere...
Rabarbrakake fra Krapperup slott
* 3 stilker rabarbra (eller så mye du ønsker - jeg tar langt flere)
* 3 egg
* 2,25 dl sukker
* 2,25 dl hvetemel
* 50 g kaldt smør
* 0,5 dl perlesukker
* 0,5 dl malte mandler
Pisk sammen egg, sukker og mel. Skjær rabarbraen i ca 2,5 cm lange biter (skrell rabarbraen om den er kraftig). Smør en kakeform (23 cm) og strø over mandlene. Hell deigen i og trykk rabarbraen lett ned i deigen.
Strø over perlesukker og legg høveltynne skiver med smør over (bruk ostehøvel på kaldt smør).
Stekes ved 200 grader i 25-30 minutter - vær obs på at kaken kan trenge mer tid enn dette, da den lett blir rå.
Servéres varm med is!
PS! Har du mye rabarbra kan du lage flere kaker og fryse ned.
Den så deilig ut, og den lagres hos meg! :)
SvarSlettKlem
Jeg var på Krapperup i fjor og de har fantastiske kaker! Vel verdt et besøk.
SvarSlettMMMMMMM. Der ble jeg fristet, og starter herved offisiellt rabarbrajakten :)
SvarSlett