Her finner du mine

tirsdag 1. juni 2010

Nøttekake med sjokolade, krem og friske bær


Denne oppskriften har jeg fått av en kollega, som igjen har fått den av kona til en kollega (litt usikker på hvor hun har fått den fra) - en skikkelig vandrekake med andre ord. Med all mulig grunn, for denne er virkelig utrolig god - en skikkelig festkake til bryllup, dåp og vennelag. Eller bare fordi du har lyst på kake.

Nøttekake med sjokoladekrem og friske bær

INGREDIENSER:
Bunn:
6 eggehviter
300 g sukker
150 g mandler
1,5 ts vaniljesukker
1,5 ts bakepulver


Sjokoladekrem:
6 eggeplommer
150 g melis
6 ts vaniljesukker
0,5-0,75 plate kokesjokolade (gjerne Dronningsjokolade)
150 g smør


Pynt:
Kremfløte
Friske bær etter sesong og smak




FREMGANGSMÅTE:
Bunnen
Pisk eggehvitene stive og tilsett sukkeret litt etter litt. Hakk mandlene. Vend inn i marengsen sammen med vaniljesukker og bakepulver. Røren smøres utover en langpanne kledd med smurt bakepapir.
Stekes ved 180 grader i ca 30 minutter.
Avkjøl kaken helt.

Sjokoladekrem
Smelt smøret i en liten kasserolle, tilsett så sjokoladen og la den smelte på lav varme. Tilsett melis og vaniljesukker. Pisk inn én og én eggeplomme - bruk stålvisp. Blandingen skal tykne noe mens du pisker. Avkjøles til smøreaktig konsistens.

Del bunnen i to like store deler, ha på sjokoladekrem på begge kakebunnene og legg de oppå hverandre. Legg kaken på et passende kakefat (kaken har samme størrelse som "Verdens beste") og bre på stivpisket krem. Pynt med friske bær - både bringebær og jordbær passer godt. Ha evt litt revet sjokolade på toppen.

Et lite tips: Dersom du bruker mørk sjokolade (70% kakao eller mer) passer det godt med litt syrlige bær!

Kos deg!!

5 kommentarer:

  1. Den kaka, Jannike, va så utrulig god! :o)
    Vibeke

    SvarSlett
  2. hvordan oppbevares denne? må den lages samme dag som den skal serveres?

    SvarSlett
  3. Kaken oppbevares i kjøleskap - kan med fordel lages dagen før (den blir bare enda seigere/godere etter en dag). Du kan evt vente med bærene til samme dag den skal serveres!

    SvarSlett
  4. ok. har fått høre at marengsbunn ikke skal stå i kjøleskap men det var jo bra at denne kunne det=)blir litt mindre stress da=)

    SvarSlett
  5. Denne er heeeelt nydelig. Lager den for n'te gang nå. Suksess hver gang. Takk for oppskrifta.

    SvarSlett