For femten år siden fikk jeg besøk av min amerikanske venninne Victoria, hun kom direkte fra Firenze der hun hadde gått på språkskole. I tillegg hadde hun vært på matlagingskurs og lært å lage typiske italienske retter. Deriblant bruschetta. Som hun lagde til meg og jeg var solgt: Det var noe av det nydeligste jeg har smakt.
Og nå tenkte jeg at jeg skulle dele denne opplevelsen med deg - den minner meg veldig om sommer og sol med gode minner, men den kan fint brukes som forrett året rundt.
BRUSCHETTA (til 4 personer)
- 6-8 modne klasetomater
- 1-2 fedd hvitløk
- 0,5 potte med fersk basilikum
- god olivenolje
- salt
- pepper
- baguetter eller annet lyst brød du har liggende - f.eks landbrød
Tips! For å få skikkelig tomatsmak på blandingen kan du la stilken til klasetomatene ligge sammen med blandingen mens den står i kjøleskapet. Mye av den nydelige lukten kommer nemlig fra stilken... Husk bare å ta den ut før du serverer.
Før servering skjærer du opp brødet i 1,5 cm tykke skiver og steker de gyldne og sprø (men myke inni) på rist i ovnen.
Serveres straks - oljen vil trekke seg ned i det sprø brødet og smaken er himmelsk! Jeg liker å servere det på skråskjærte baguetter for da får du en passelig munnfull i slengen.
Dette så jo bare helt herlig ut! Tusen takk for oppskrift - denne skal testes! :)
SvarSlettDet så knallgodt ut,
SvarSlettmen siden jeg er hyperallergisk mot tomat må jeg pent holde meg unna :P
Dette så kjempegodt ut og skal prøves en av de nærmeste dagene! Ha en fin 17. mai!
SvarSlettTakk for at du deler.😊
SvarSlett