Her finner du mine

lørdag 15. mai 2010

Bruschetta


For femten år siden fikk jeg besøk av min amerikanske venninne Victoria, hun kom direkte fra Firenze der hun hadde gått på språkskole. I tillegg hadde hun vært på matlagingskurs og lært å lage typiske italienske retter. Deriblant bruschetta. Som hun lagde til meg og jeg var solgt: Det var noe av det nydeligste jeg har smakt.

Og nå tenkte jeg at jeg skulle dele denne opplevelsen med deg - den minner meg veldig om sommer og sol med gode minner, men den kan fint brukes som forrett året rundt.

BRUSCHETTA (til 4 personer)
  • 6-8 modne klasetomater
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 0,5 potte med fersk basilikum
  • god olivenolje
  • salt
  • pepper
  • baguetter eller annet lyst brød du har liggende - f.eks landbrød
Skjær opp tomatene i små terninger, fjern frø slik at du kun har skallet - her er det viktig at du bruker modne (klase)tomater, de skal være mørkerøde i fargen. Hakk opp hvitløk og basilikum, legg det oppi en bolle sammen med tomatene. Hell over godt med olivenolje slik at ca 1/3 av blandingen dekkes. Strø over salt og pepper - her bør du ha endel salt, iom at tomater tåler/krever endel salt - vend blandingen forsiktig og sett kjølig. Lag gjerne/helst blandingen om morgenen før du skal servere den, slik at smakene får satt seg godt.

Tips! For å få skikkelig tomatsmak på blandingen kan du la stilken til klasetomatene ligge sammen med blandingen mens den står i kjøleskapet. Mye av den nydelige lukten kommer nemlig fra stilken... Husk bare å ta den ut før du serverer.

Før servering skjærer du opp brødet i 1,5 cm tykke skiver og steker de gyldne og sprø (men myke inni) på rist i ovnen.

Serveres straks - oljen vil trekke seg ned i det sprø brødet og smaken er himmelsk! Jeg liker å servere det på skråskjærte baguetter for da får du en passelig munnfull i slengen.

4 kommentarer:

  1. Dette så jo bare helt herlig ut! Tusen takk for oppskrift - denne skal testes! :)

    SvarSlett
  2. Det så knallgodt ut,
    men siden jeg er hyperallergisk mot tomat må jeg pent holde meg unna :P

    SvarSlett
  3. Dette så kjempegodt ut og skal prøves en av de nærmeste dagene! Ha en fin 17. mai!

    SvarSlett
  4. Takk for at du deler.😊

    SvarSlett