onsdag 15. mai 2013

Miljøvennlig og hipp - javisst!!!

Jeg tipset de søte jentene på Lykke og Lukas om kule KeepCup: En miljøvennlig take away-kopp. Og nå har de kommet!!! Det er den største fordelen med å handle hos lokal butikk: Muligheten til å påvirke. Jeg kjøpte meg en i dag, denne her, på vei til lesesalen og ikke bare er den kul (og miljøvennlig), men også kjempegod å drikke av - og mye lettere enn kopper laget av glass/metall/porselen.

Det miljøvennlige aspektet er supert - etter 15 gangers bruk har du "spart inn" en papirkopp (som bare kan brukes en gang), så jo mer du bruker den, jo bedre er det for miljøet. Min blir nok værende i bilen (dessverre er ikke buss noe alternativ der jeg bor) og Lykke og Lukas skyller/vasker den for meg før de lager kaffen. Du kan også (selvsagt) vaske den i oppvaskmaskinen selv.

Dersom du ikke bor i Harstad og kan nyte byens beste kaffe hos Lykke og Lukas, kan du kjøpe koppen på nettbutikken deres og lage kaffen selv. Du finner utvalget deres her. Koppene kommer i 4 størrelser (XS, S, M og L) - den vanligste er nok M som er en akkurat passelig take away-størrelse (340 ml).
Det myke silikonlokket skyves til siden når du skal drikke, enkelt og greit!

Har du egen kopp når du kjøper take away? 



torsdag 9. mai 2013

Bruktduellen - på etterskudd


Det er så typisk at fristen har gått ut innen jeg får somlet meg til å bidra i NIBs utfordring. Denne gangen var det 'Bruktduellen' der man skulle vise frem bruktkupp. Fristen var i går. Selvsagt. Men disse bruktkuppene fortjener å bli vist frem, så dermed..
Hylleseksjon kjøpt på Facebook, skrivebordet som skimtes så vidt er kjøpt på Fretex
Noe er fra Finn, noe fra Fretex mens både kjøkkenstolene og bokhylla er kjøpt på Kjøpe-Selge-Bytte-siden for Harstad på Facebook. Genialt.
Kjøkkenstoler kjøpt på Facebook - 6 stk for 400 kroner. Trukket om med stoff fra Stoff & Stil
Selv er jeg superfornøyd med mine kjøp: Man får stilige og holdbare møbler ikke alle har, til en trivelig pris og ikke minst så er det miljøvennlig! Finn.no har en utfordring gående (bruktduellen) der du kan utfordre en venn til å la være å kjøpe noe nytt i 50 dager - for hver deltaker gir Finn.no et bidrag til regnskogfondet. Fine greier.
Både Anna og Theodor har brukte Tripp Trapp-stoler, den ene kjøpt og den andre fått
Kjøper du brukt eller nytt? 




søndag 5. mai 2013

Nestbest... IKEA på nett - og en vakker hyttedag


En fantastisk dag i nord... med besøk på hytta, for å avlevere et bruktkjøp: En familiekøyeseng til gjesterommet. Og for å ta med den gamle køyesengen, som ble solgt på samme sted som vi kjøpte den nye: Lenge leve "kjøpe, selge, bytte"-sidene på Facebook! Kaffe på verandaen Han bygde i fjor avdekket et behov for en liten benk ved verandadøren. IKEA hadde svaret...
Denne utebenken, Falster, skal om ca en uke eller to, stå foran hytteveggen...
Jeg har tidligere skrevet innlegg, fornærmede sådan, om IKEAs manglende satsing i Nord-Norge. I dag bestilte jeg imidlertid varer derfra, via den nye nettbutikken. IKEA har tidligere ikke hatt nettbutikk, bare mulighet til å bestille via et av varehusene.
Jeg har bestilt noen Bekväm krydderhyller til barnebøker i lekekroken under trappen, etter idé fra IKEA hackers (her)
Ikke alt i sortimentet går an å bestille, sånn som sengetøy, gardiner, metervare (skulle så gjerne hatt noen meter av denne nyheten her), glass etc. Men de store tingene kan bestilles. Selv bestilte jeg ny utebenk til hytta, nye gardinskinner (disse geniale her, med takfestene) diverse billedlister, noen knaggrekker og en hel del annet som jeg syntes var kjekt der og da. Til snill IKEA-pris. Og snill frakt: 149,-! (fraktprisen starter på 89 og øker etter vekt/lengde - passerer du 33 kg er det andre fraktsatser som gjelder: Les mer her).

Knottene Losjön fra IKEA, inngår i en serie til baderommet. Jeg skal imidlertid ha de på barnerommet... 
Så når det ikke går an å handle på IKEA live, må jeg si at nettbutikken var en hyggelig erfaring. Selv om ikke småvarer går an å bestille. Sånn at man priser seg lykkelig fordi man har hele slekta i Sør som dermed må handle de nye, kule knottene Losjön for meg....
Utsikten fra verandaen.. som snart skal nytes på en benk fra IKEA
Ha en fin kveld - med eller uten nettshopping!




LinkWithin