mandag 22. april 2013

Vakreste lampene


Har du sett de utrolig vakre origamilampene fra den nederlandske duoen Studio Snowpuppe? Fantastiske. Jeg vil ha. Gjerne flere.
Du får kjøpt de på Etsy-butikken deres (her), men også hos bl.a. interiørbutikken Nest på Majorstua, butikken 13 i Tønsberg eller hos nettbutikken Fjeldborg (kun noen få utvalgte modeller, dessverre).


onsdag 17. april 2013

Møter våren i gyldna skor

Jeg har kjøpt ny sko. Hos Hjerterom by Inko her i Harstad. Modellen Andrea fra Amust.
Våren skal bare komme!



Ps! Hjerterom sender om du også vil ha (og ikke bor i Harstad-byen)... Skoene koster 1600 (som er billigere enn mange andre steder på nett) og gir lykkefølelse
PPs! Skoene er forresten store i størrelse, så gå ned en størrelse

torsdag 11. april 2013

Enkel cupcakepynt: Tannpirker og tape

Jeg har laget cupcakes til et kalas og fant ut at jeg ville pynte de litt utover bare perlestrøssel og noen utstansede sommerfugler i sukkerpasta. Enkleste sort: Tannpirker og tape (washitape).

Inspirasjonen til dette fant jeg på Pinterest (tror jeg), lurer på om det da ble brukt mønstret papir som ble limt sammen. Dersom du kunne tenke deg å prøve, går du frem slik:
Du trenger: Tannpirkere (jeg kjøpte disse på Rema til en tier), saks og ønsket washi-tape (denne har jeg kjøpt på Kremmerhuset).

Legg tannpirkeren et stykke inn på tapen (ca 2 cm), brett tapen rundt tannpirkeren. Det er ikke kjempenøye om det ikke blir helt rett, pynten blir kastet uansett :-D

Klipp av tapen, klipp så et hakk inn slik at du får et splittflagg. Du kan selvsagt la være å klippe slik, eller f.eks. bare klippe skrått. Fint blir det lell.

Avhengig av tapen du bruker, blir uttrykket forskjellig. Denne tapen kjøpte jeg på Libris...

Ha en fin dag - med eller uten flagget til topps!

torsdag 4. april 2013

Når IKEA blir et folkekrav... fra ett folk (meg)

Det har lenge vært ønske om et IKEA i Nord-Norge. IKEA har luktet litt på Tromsø, men så langt har ingenting skjedd. Jeg har tenkt at det går helt greit å ikke ha IKEA her, det går greit å bestille på nett. Helt til jeg så noen av nyhetene som kommer nå i april. Nå vil jeg ha IKEA til Nord-Norge. I dag. For jeg vil ha et sånt vitrineskap... Fabrikör. Finnes i tre farger: Beige, lys grønn og grått. Jeg vil ha beige. I dag.
Siden ikke IKEA finnes her, må jeg slenge med en stol på bestillingen - nyheten Esbjörn er også sjeldent fin. To av den... I hvertfall én.
Ta en titt her på andre aprilnyheter fra IKEA. Send gjerne en mail til IKEA om at de åpne varehus i Nord-Norge også. Om du ikke bor her: Sympatisér gjennom å sende en mail.


onsdag 3. april 2013

Behov for kvalitetstid?

Jeg tenkte jeg skulle tipse om en konkurranse som Mora armaturer har gående (Mora har kjøkken- og baderomskraner - eller "armaturer" blant kjennere): Du har muligheten til å vinne kvalitetstid! Dvs du kan ønske deg f.eks. en tur til Paris med din kjære, spa-opphold, middag med gode venner, strikkebøker, vaskehjelp.. Det du måtte føle ville gi deg kvalitetstid (begrenset til kr 5.000). Du kan delta helt frem til 28. april, konkurransen finner du her.

Jeg har selv lagt inn mitt ønske, så nå gjenstår spørsmålet: Hva er kvalitetstid for deg?

tirsdag 2. april 2013

Thailand - med små i bagasjen + tips


Vi kom hjem fra Thailand på skjærtorsdag, 14 deilige og varme (!) dager gikk fort. Dette var Theodor (5 år) sin fjerde gang i Thailand og Anna (1 år) sin første gang. Turen bekreftet det vi visste fra før: Det er ingen problem å ta med seg barn til Thailand! Thailendere elsker barn og barn elsker sol, varme og bad.
Vi bodde på et frodig hotellanlegg i Khao Lak
Også denne gangen dro vi til Khao Lak, som ligger rett nord for Phuket (ca 45 minutter fra Phuket flyplass). Vi valgte i utgangspunktet dette stedet fordi det er stille og rolig, nært flyplass og ikke minst: Direktefly fra Gardermoen til Phuket. Jeg kan ikke se for meg noe værre enn å fly i 12 timer for så å måtte sitte i en buss i 3 timer.

Vi elsker Thailand, maten og folket. Også denne gangen reiste vi ut til de fantastiske Similan-øyene, der vi snorklet og koste oss. Jeg og Theodor snorklet sammen og plutselig kom en havskilpadde. Rett ved siden av oss. Vi fikk til og med klappe den før den etter fem minutter bedagelig svømte videre. Vi så Nemo og Doris også. Og fargerike papegøyefisk.

Tips til deg som ønsker å reise til Thailand med barn:

Tidspunkt for reise: Det er varmt i Thailand og i sør blir det gradvis varmere jo nærmere du kommer regntiden (som begynner i april/mai). Det var veldig varmt nå - oppimot 40 grader midt på dagen. Vi har tidligere vært både i januar, februar og mars - jo tidligere du drar, jo mer behagelig er temperaturene (generelt sett).

Bestilling av reise: Vi bestilte turen utenom turoperatør, men endte med å bestille flybillett hos Star Tour (og deres charterfly via Thompson Air) da dette var rimeligere enn Thai airways. Thai airways har direktefly til Phuket, Qatar Airways har mellomlandinger... Servicenivået kan neppe sammenlignes: Thompson airways flyr deg dit, men heller ikke noe mer. Hotellet bestilte vi gjennom Agoda.com - ved å bestille fly og hotell selv sparte vi nærmere 7.000 kr kontra å bestille gjennom turoperatør. Vær imidlertid obs på reisegarantifondet ikke gjelder når du bestiller selv. En annen ting: Barneklubb kan være greit for de litt større ungene og da må du ofte bestille via turoperatør.

Flyturen: Sørg for å få ekstra benplass på flyet, slik at ungen(e) kan sove på gulvet! Du vil ikke angre på de ekstra kronene dette koster. Reiser du med baby, sørg for å få en plass med babyseng! Flyturen er lang 11,5 timer ned og 12,5 timer hjem, men det går overraskende greit - man er innstilt på at det tar lang tid. Er avreisen litt sent på dagen, er det uansett ikke mange timene før ungene skal legge seg. For oss var det mest slitsomt for de voksne, vi fikk nemlig ikke sove noe særlig... Ungene hadde ingen problemer med å tilpasse seg ny tidssone (+6 timer), verken i Thailand eller vel hjemme.

Transport ved ankomst: Det blir ofte mye og lang venting når man bestiller buss via turoperatør - det er alltid noen som har problemer med bagasjen slik at man må vente. Lenge. Unngå dette ved å bestille bil/minibuss hjemmefra. Vi gjorde dette og det sto en mann og ventet på oss ved ankomst. Deilig å sette seg inn i avkjølt bil og kunne kjøre med en gang: Vi bestilte bil fra Phuket shuttle og det var både enkelt og grei pris (ca 300 Kr). Vi bestilte bil til å kjøre oss tilbake til flyplassen når vi var i Khao Lak og sparte noen kroner på det.

Bleier: Du får kjøpt bleier i de fleste størrelser på de fleste steder, det er imidlertid greit å ta med seg en pakke eller to hjemmefra. Bleier er temmelig dyrt (ca 100 nkr for en pakke). Ta med sinksalve hjemmefra!
Det er ikke no' moro å sitte fast. Alternativet er imidlertid ikke så greit det heller - sele er kjekt
Sele: Anna er temmelig aktiv og vi tok med en kombinert gå- og stolsele hjemmefra (vi kjøpte denne via Amazon.co.uk). De fleste restauranter har barnestol, men de har sjelden sele: Selen ble godt brukt!

Bæresele: Vi hadde med oss en ErgoBaby-bæresele, dette er kjekt på flyplassen der det kan bli mye venting og tungt å bære på armen. Dette er gull verdt. Jeg er kjempefornøyd med ErgoBaby kontra f.eks. BabyBjörn, siden man kan bruke ErgoBaby'en lengre (opp til tre år) og både foran på magen og på ryggen.
Egen vogn er kjekt - men du kan fint leie vogn gjennom noen hotell eller gjennom turoperatøren
Vogn: Vi tok med vogn hjemmefra, som vi sendte i en PramPack. Flere reiseselskap leier ut barnevogner under oppholdet, så dersom du ikke ønsker å drasse med deg en vogn/ikke har PramPack kan det være greit å tenke på. Det er som regel helt greie paraplytriller som inngår i disse pakkene. Husk å ta med myggnett.

Bilstol: Dersom du ønsker bilstol bør du ta med deg dette hjemmefra. På alle våre turer til Thailand har vi aldri sett en bilstol.... Drosje er som regel pick-up'er der man sitter på lasteplanet på benker - uten sikring. Vi som er så nøye på sikkerheten til ungene hjemme, er ikke like rigide når vi er i Thailand: Den eneste sikringen av Anna var at pappa'n holdt fast i håndtaket på vogna mens vi kjørte.
Stor stas med barnebestikk og -tallerken. Her fra den supre restauranten Puh Khao Lak
Mat: Både Anna og Theodor spiste greit i varmen. De fleste restauranter har en eller annen form for barnemeny, men vi fant ut at det enkleste var å be om spesialversjoner: Ris (steamed rice) og stenkt kylling uten noe særlig krydder (fried chicken eller steamed chicken, no seasoning) eller stekt scampi (fried prawn) gikk ned på høykant. Hvitløksbrød var storfavoritt som tilbehør. De fleste unger får dårlig appetitt i varmen.

Drikke: Melk holdt vi oss unna, men du får kjøpt små drikkekartonger med pasturisert melk - med og uten smak - som trolig går helt fint å drikke. Ungene drakk masse juice, de lager fruit shake over alt (frukt med knust is) av ferske råvarer som smaker fantastisk. Vannmelon og appelsin (dvs: Tangerin) var blant favorittene. Næring er det også i de, sånn om ungene ikke har noe særlig appetitt i varmen.

Mygg: Noen blir kjempeplaget av mygg, andre ikke. Vi hører heldigvis til siste kategori, men vi så flere som var virkelig blitt stukket og fikk stygge reaksjoner på stikkene. Ta med myggnett til vogn og myggspray. Du får kjøpt gode myggsprayer i Thailand, spray ikke direkte på huden til små barn - spray heller på klær og vogn. Vi kjøpte myggspiral der nede som vi brukte på terrassen. Hold dører ut til terrasse/uteplass lukket...
Lette klær - kjoler til småjenter er toppen!
Klær: Tynne klær!!! Det er veldig varmt og det blir ikke bruk for jakker og bukser. Selv på kvelden/natten. Tynne, lette stoff er å foretrekke. Dere trenger ikke ta med masse klær: Enten kan du kjøpe tøy til en billig penge eller så kan du få vasket klær der nede til en svært rimelig penge, etter et døgn kan du hente tøyet rent og ferdig strøket! Vi leverte tøy til vask flere ganger til en lokal butikk (du kan levere på hotellet også, men til en langt dyrere pris). Hvitt tøy vaskes nok sammen med farget tøy og det er uvisst om vaskeanvisninger følges så nøye, så hold unna klær du er redd for. Vi hadde ingen problemer med ødelagt tøy, men har hørt om de som har fått ødelagt spesielle plagg (som burde vært renset).

Solbeskyttelse: Vi tok med solkrem hjemmefra, Cosmica sin barneserie er god og fikk nylig best i test. Anna hadde i tillegg UV-dress (to stk, en fra Swimpy og en fra Småfolk) og UV-caps. Smør masse og hold ungene unna solen midt på dagen.

Vaksiner: Hepatitt A bør taes. I tillegg har vi tatt en kolera-vaksine (drikkevaksine mot turistdiaré), denne varer i to år og kan tas fra barna er to år. Vi vet ikke om den virker, men vi har aldri vært syke.... Vaksinene har vi tatt på det lokale vaksinasjonskontoret.

mandag 1. april 2013

Djevelrester

Jeg har hatt en nesten ferdig djevellue liggende lenge. I to år faktisk... Jeg strikket den av rester av Abuelita Baby Merino kjøpt hos Pickles. Jeg har endelig tatt meg sammen og fått strikket snorer - siden jeg brukte opp alt av blått/grønt til selve luen, ble i-cord snorene strikket i gult (samme garn). For å binde det hele sammen, sydde jeg noen enkle stjerner på frihånd.
Sitter godt rundt ørene
Pickles har nettopp sluttet med garnet (ettråds, ujevnt spunnet), men deres Abuelita 3-tråds merino er temmelig lik. Garnet er fantastisk mykt og kløfritt.
Sys sammen etter å ha strikket den på to pinner
Strikkeoppskriften er funnet hos den svenske garnprodusenten Järbo, som har utrolig mange fine oppskrifter (gratis), og er faktisk egentlig til dukker. Jeg strikket den med tanke på å sende til prematuravdelingen ved Tromsø sykehus, men den endte opp STOR (strikket største størrelse): Anna er 15 mnd og den er så vidt knapp til henne... Mottakeren er nå 5 mnd og burde passe denne fint om noen måneder.
Elastisk....

Essensielle fakta:
Oppskrift: Gratisoppskrift fra Järbo (her), tiltenkt dukker: Største størrelse
Garn: Abuelita Baby Merino kjøpt hos Pickles
Pinner: 3 mm

Ha en fin 2. påskedag!!!

LinkWithin