onsdag 20. februar 2013

Mariuslue


Det er ikke mye strikking som bedrives for tiden, men litt er det - og endelig har genseren jeg strikket til Anna (som på magisk vis viste seg å ikke være så stor) fått følge av en lue. Kjapt gjort: To kvelder og vips, en lue. Og så fikk jeg endelig brukt pompom-malen fra Prym...
Innlegget om genseren finner du her, der du finner mer informasjon om garn mv.
De utydelige bildene ble tatt inne, før barnehage for Anna (hurra: halv plass) og lesing til studier for mor (dagene går med til det, når jeg da ikke er på jobb). Jeg velger likevel å bruke bildene, for jeg vet ikke når jeg får tid til å ta nye, fine bilder... Jeg strikker forøvrig på sokker og bukse til settet, så gjenstår det å se om jeg noen gang blir ferdig med den buksa: Den er skikkelig kjedelig.

Essensielle fakta:
Oppskrift: Mariusstrikk til de minste - lue med øreklaffer, fra Familiens strikkebok av 27. august 2012.
Størrelse: 2-4 år (som passer fint til Anna på 13 mnd)
Garn: Ett nøste Dalegarn Royal alpakka i fargen Lime, samt rester av samme garn i brunt samt litt hvit Mini Alpakka fra Sandnesgarn. De førstnevnte to er kjøpt på salg for kr 20/nøstet
Pinner: 2,5 mm strømpepinner og rundpinne 40 cm
 

søndag 17. februar 2013

Hals over hode

Jeg har strikket meg en hals. En skikkelig varm og deilig en, som går to ganger rundt... Enkelt mønster funnet hos Purl Bee (jeg vet hvor jeg skal innom, dersom jeg noen gang skulle befinne meg i New York).

Til bursdagen min fikk jeg et gavekort på Pickles og jeg kjøpte meg 6 nøster (oppskriften tilsier 6 nøster - jeg brukte imidlertid bare 4) med Pickles Pure Thick Alpaca i fargen Hule. Mykt!

Mønsteret er kjempeenkelt og jeg tillater meg å skrive en oversettelse her på bloggen
(link til originalen finner du lenger ned):
Legg opp 196 m på rundpinne 12 mm (jeg brukte 10 mm og det gikk fin-fint)
1. runde: Strikk 1r, ta 1 m løst av med tråden foran arbeidet, 1 r, 1 vr - gjenta ut pinnen
2. runde: 1 m løst av med tråden foran arbeidet, 1 vr, 1 m løst av med tråden foran arbeidet, 1 r - gjenta ut pinnen.
Strikk disse to pinnene til arbeidet måler ca 40 cm - avslutt med runde 1: Fell av etter mønster (vrang over vrang mv). Fest trådene.

Essensielle fakta:
Oppskrift: Fluted cowl fra Purl Bee - gratisoppskrift
Pinner: 10 mm rundpinne
Garn: 4 nøster a 100 g, Pickles Pure Thick Alpaca

fredag 15. februar 2013

Favorittdressen - nå med gratismønster


I 2010 strikket jeg denne barnehagedressen til Theodor. Den ble pakket ned nå i februar - da var den for liten... Jeg strikket på ekstra lengde på bena for halvannet år siden (se her), ellers har den strukket seg fint etter en stor femåring (som bruker strl 8 år ellers).

Sandnesgarn har nå lagt ut endel strikkeoppskrifter fra utgåtte oppskriftshefter alldeles gratis, oppskriften på barnehagedressen er en av dem. Ypperlig med glidelås i stedet for knapper! Oppskriften heter 0701-2 Barnehagedress i ribb. Her er link til oppskriftsheftet 0701 Sisu barn.

torsdag 14. februar 2013

Barnehageunge og -votter

Anna har begynt i barnehage, halv plass. Barnehagetid er ofte utetid og bittesmå fingre fryser lett. Hun har et par fine Reima-votter men hun var ISKALD (fy Reima!) på fingrene etter bruk. Så jeg ble tipset av personalet til å strikke et par tynne votter med lang mansjett til å ha inni vottene.
Lange mansjetter og god ribb gjør at vottene sitter godt på små hender
Jeg søkte på nett og fant til slutt en oppskrift på bloggen Hjemmelaget jeg syns så lovende ut, garnet hadde jeg liggende etter å ha kjøpt det på salg i fjor - "Bjørnegarn", et lanolingarn fra Sjølingstad Uldvarefabrik. Dette garnet har tilnærmet samme løpemeter som foreslått garn i oppskriften. jeg strikket minste størrelse (1-2 år) og de passer akkurat til Anna på 13 mnd: Garnet er litt tynnere og jeg ville nok strikket tomlene 2 omganger lenger om jeg skulle strikket dem på nytt (og dét skal jeg nok).

Vottene sitter fint på hånden og jeg er spent på tilbakemelding etter bruk i barnehagen.

Essensielle fakta:
Oppskrift: Gratisoppskriften Barnehagevotter fra bloggen Hjemmelaget.
Størrelse: 1-2 år
Garn: Bjørnegarn fra Sjølingstad Uldvarefabrik
Pinner: 2,5 og 3 mm
Merking må til - litt rosa babyull tar hånd om den saken

onsdag 13. februar 2013

Tips - sko til småtasser

Jeg tenkte jeg skulle tipse om sko til småtasser som både er rimelige og veldig myke: Little Blue Lamb heter merket og jeg bestilte to par til Anna (det første paret var for store, så da måtte jeg bestille enda et par). Jeg bestilte det via Amazon.co.uk, men butikken som selger er Kidz Shooz: Etter tre dager (!) hadde jeg skoene i postkassen! Inkl frakt kom et par sko på ca kr 170. I tillegg til ordentlige sko med gummisåle, får man også myke såler til de litt mindre tassene eller til bruk som tøfler.

Tøffe høst/vårsko til små helter og heltinner...
Jeg bestilte sandaler (til bruk på forestående ferie), men de har også tette sko og støvler fra samme merket, alle med skinn innvendig (merk at ikke alle er skinn utvendig).
Det finnes også mer vinterlige støvler
En kuriositet er at de skoene jeg bestilte er såkalte squeeky-shoes (pipesko) som lager pipelyder når barna går, denne kan man (heldigvis) enkelt ta ut - selv om ungene syns det er hysterisk morsomt!

Uansett: Skal du ha sko til småfolk vil jeg anbefale disse: Kjempemyke såler, brede i foten og veldig fine, med mange design til både gutter og jenter. Og trivelig pris! Det er på hvert par sko et eget bilde av skostørrelsene og målene på disse, du trenger altså ikke tenke på feil størrelse (jeg så ikke på disse målene før jeg bestilte det første paret). Men: Husk på tollgrensen.....

tirsdag 12. februar 2013

Strikkebøker - Mammutsalg

Mammutsalget starter 15. februar og min favorittstrikkebok for barneklær (ved siden av Nøstebarnboka) er Myk start - strikk til babyen av May B. Langhelle. Den får man nå på mammutsalg til herlige kr 149.

Og når du først er i gang, er også Langhelles andre bok SikkSakk - sy barneklær av brukte voksenklær, med redesign og omsøm fra voksen til barneklær, også til kr 149. Begge bøker anbefales. Du får bøkene hos de fleste kjedene (og nettbutikkene) - så handle hos din personlige favoritt, gjerne hos din lokale bokhandel. 

Har du sett på Mammutsalget og funnet ut hva du skal kjøpe? Selv vurderer jeg denne Muldvarpenboka. Fordi han er så fin...

LinkWithin