onsdag 31. oktober 2012

Spiderman og Supermamma


Theodor skal på Halloween-party på fredag. Heldigvis vil han gå som Spiderman!!! Vi kjøpte nemlig Spiderman-drakt på H&M i vinter, til karneval i barnehagen. MEN: Det fulgte ikke med noen maske og vi har ikke noe særlig med ansiktsmaling igjen. Gode råd er heldigvis ikke dyre når man har internett.
Et kjapt Google-søk på 'spiderman mask tutorial' ga flere resultat og jeg fant en fremgangsmåte (her) som jeg brukte. Jeg brukte malen, men syntes ikke at spindelvevet på denne var fin, så det laget jeg på frihånd selv. Jeg brukte en pop-up liner som jeg hadde liggende etter produksjonen av tovede ulltøfler (som antiskli under sålen).

Jeg brukte maks en halvtime på prosjektet (skrev ut mal, klippet ut for- og bakstykke i filt jeg hadde liggende, klippet litt strikk og sydde så rundt kantene med maskin). Jeg regner med at mottakeren blir fornøyd.

Knask eller knep!

søndag 21. oktober 2012

Monster-stripe-stjerne-bukse

Innimellom lesing har jeg fått plass til en barnehageullbukse til Theodor. En som er stripete, med stjerner på knærne og et monster i rumpa. Ull er nemlig litt teit for tiden, så håpet er at det blir kult når man har et monster og stjerner og striper...

Jeg brukte en Drops-oppskrift som basis, men forhøyningen bak ble strikket annerledes slik at jeg fikk en "monstermunn". Jeg strikket i Drops' garn Lima, veldig mykt og deilig - best av alt? Det er fra garnskuffen, så da slanket den seg med nesten syv nøster! (Det merkes knapt). Jeg har latt meg inspirere (igjen) av Monstermønster og hennes bukse med stjerner på knærne - syns det ble riktig så flott!!!

Essensielle fakta:
Oppskrift bukse: Power Leggings fra Drops, strl 7-8 år.
Oppskrift stjerne: Star Applique
Garn: 4 nøster Drops Lima grå, 2 nøster Drops Lima natur og 1 nøste Drops Lima rød.
Pinner: 3 mm og 4 mm

Ha en varm høstdag - med eller uten monsterrumpe
 

LinkWithin