torsdag 26. juli 2012

Små tøfler til små føtter

Jeg har kjøpt små skinntøfler til Anna. Via Etsy-butikken eboobaDe er laget i mykt skinn og sys av innehaveren av Etsy-butikken: Småbarnspappaen Pavel fra Ukraina. Tre par tøfler kom på kr 227 inkl frakt. Kvalitetsmessig holder de ingenting tilbake for andre, dyrere merker man får kjøpt her hjemme (jeg har kjøpt min andel av sorten, for å si det slik).

Du finner disse med elefanter og mange andre mønstre i butikken, som jeg anbefaler: Rask og presis levering. Vær obs på at de er litt små i størrelsen. Sånn helt til slutt: Jeg blir ikke sponset, men syns at god service og gode produkt bør fremmes.

tirsdag 24. juli 2012

Stoff til begjær

Jeg har et lønnlig håp om å få sydd litt mer. Så jeg har kjøpt mer stoff (mellom deg og meg: Jeg har mer enn nok fra før) - denne gangen hele veien fra Beijing i Kina, via Etsy-butikken stefaniexu.
Stoffene er i bomull eller lin, noen i en lin/bomullblanding. Det var helt klart problematisk å velge blant alle de fine stoffene som var, ikke lett å holde seg innunder tollgrensen på stusselige 200 kr (men det gikk). Hva det skal bli av dette stoffet er pr nå uvisst - det er nemlig ikke så mye av hvert stoff: En så kalt "Fat Quarter" - noe som tilsvarer ca 45x55 cm.

Dersom du har en god idé når det gjelder hva man kan lage av dette, tas det i mot med takk! Og har du gode tips til stoffbutikker på nett?
Dette er japansk kreppstoff - utrolig stilig effekt (kalles Japanese Bubble Cotton)
Jeg kan forøvrig anbefale nettbutikken - det gikk fort (kun 9 dager) og jeg fikk med noen små prøver på stoff som takk for handelen (selvsagt alt for små til å kunne brukes til noe som helst).

søndag 22. juli 2012

En rosett - her også

Rosett figurerer mye rundt om på blogger nu, trolig fordi Merete (bak bloggen MonsterMønster) har laget en og lagt ut på sin blogg. Det meste den damen lager er i grunn skrekkelig flott, så det er ikke rart.

Siden jeg bedriver garnlagerslanking måtte jeg ta noe fra det og valget falt på Drops BabyAlpaca Silk. Fantastisk mykt. Og tykkere enn Dales babyull, som oppskriften er laget for. Så jeg strikket den minste størrelsen i maskeantall og den største størrelsen i lengde.

Resultatet ble bra og jeg er fornøyd. Selv om jeg tror mønsteret nok tar seg best ut med et tynnere og fastere garn. Og at jeg muligens kunne sluppet unna med færre knapper (10 stk på en jakke strl 9-12 mnd er muligens i overkant). Knappene er forøvrig fra Søstrene Grene.

Essensielle fakta:
Oppskrift: Gratisoppskriften 1019 Rosett fra Dalegarn
Størrelse: 9-12 mnd
Pinner: 3,5 mm og 3 mm

Ha en fin-fin søndag!

lørdag 21. juli 2012

Hundedager - resultat give away

Den uhøytidlige give away'en med hundesømpakken skulle trekkes i går - litt glemsomhet hos meg gjorde at det skjedde først i dag (beklager). Men altså.. tamtaratam:

Via random.org har jeg trukket ut heldige tantemaraj som mottaker av hundepakken - send meg en mail med adresse, så sender jeg den avgårde straks :-). Sørg forresten for å ta en tur innom tantemaraj's blogg, intet mindre enn imponerende det damen kreerer

Ha en super lørdag!

torsdag 19. juli 2012

HM Home til ungene

Jeg har nettopp fått øynene opp for at HM Home har kommet med en egen serie til barn - jeg er som kjent litt i ammetåka, så du får unnskylde evt gammelt nytt.
Nusselig sengetøy (voksenstrl) til kun kr 199
Jeg falt helt for dette supersøte sengesettet (voksenstørrelse) til småpikene - men jeg syns så absolutt ikke det står noe tilbake på guttelinjen: Masse tøft og stilig til den unge herremann.
Tøft til gutta (eller kule jenter)
Imidlertid... Litt irriterende at det er svenske mål på sengetøyet (dersom du kjøper dyne på IKEA går det fint), ellers hadde jeg nok "løpt og kjøpt" fluksens.
Stilig design og avstemte farger
Ta en titt på hhv Babyrom og Barnerom. Du finner nok noe du liker....

Baby på salg

Det er gode tider for mammaer nå: Salg overalt. Selv har jeg kjøpt masse til begge ungene, merkeklær jeg ikke tar meg råd til ellers. Sånn som dette fine settet fra H.J.O.R.T - nedsatt 40% hos Lykke og Lukas.
Ikke si til broren at Anna spiste på Mack...
Har du gjort noen kupp og i såfall; hvor?

PS! Beklager "mobil-kvalitet" på bildene - la de gilde fargene overskygge manglende kvalitet ;-)

tirsdag 17. juli 2012

Nytt liv til ulltøy - farging

Vi har mye ullundertøy liggende etter Theodor, det meste i lyseblått. Ei jente kan selvsagt (!) gå i lyseblått, men det er nå en gang sånn at blått er gutt. Å kjøpe nytt er uaktuelt, men det må da gå an å løse dette....

Jeg hadde lest på nett at det går an å farge superwash-ull med vanlig tekstilfarge (ala Nitor og Dylon), så jeg tenkte jeg skulle prøve det: Kjøpte Dylon Wash & Dye i fargen sjokoladebrun (akkurat denne typen kommer i tre farger: Sort, brun og jeansblå) - jeg valgte denne siden den kan tas på 40 grader og fordi den har alt i pakken (salt og farge). Jeg kjøpte denne i Sverige til SEK 72.
Jevn innfarging, resultatet ble litt ulikt men det var forskjellige blåfarger på plaggene
Jeg fant noe lyseblått JANUS ullundertøy (veide 260 gram - du kan farge inn til 500 gram med en pakke Wash & Dye), la det i vaskemaskinen sammen med posen som jeg klippet av toppen på. Vasket på det lengste 40 graders programmet. Tok ut posen og vasket tøyet alene på 40 grader. Til slutt vasket jeg en tom maskin (m/såpe).
Lyseblå stopping ble plutselig veldig synlig
Jeg er kjempefornøyd med resultatet: Jevn innfarging - fargenforskjell på de ulike plaggene ble det, men det var det i utgangspunktet også. Som du ser hadde noen av plaggene blå tråd og noen hvit tråd, tråden (polyester) tok ikke farge - min stopping ble plutselig veldig synlig også....

søndag 15. juli 2012

Hytteliv

Det går fremover. Både med terrasse, maling og strikkerier. Sistnevnte skjer etter ungene er lagt og lister inne er malt. Sakte men sikkert blir det til en jakke i Drops' fantastisk myke BabyAlpaca Silk. En rosett-jakke, etter inspirasjon fra Merete med bloggen Monstermønster.

lørdag 14. juli 2012

Stoffhimmelen finnes - på Dverberg

Man kan komme til himmelen her i nord også. Nærmere bestemt stoffhimmelen. For noen år siden la stoffbutikken "Adly Bergan" ned her i Harstad. En butikk landskjent for IKKE å ha salg og å ha stoff fra åpningsdagen på rull fortsatt. Når de la ned, kjøpte teatergruppen Teaterklubb '81 fra Dverberg (Andøya) opp stofflageret og hver sommer har de utsalg kalt Adlys Eventyrsalong. Hver lørdag i juli og første lørdagen i august (kl 10-14).

Det er MYE stoff. I alle mulige farger og teksturer. I bomull, akryl, polyester, ull og det som værre er. Jeg kjøpte kun bomullstoff. I herlig retromønstre. Ekte vare. Prisene er forøvrig ikke retro, så de skal brukes med andakt.

Ha en himmelsk aften, med eller uten stoff


Apropos søm: Har du husket å melde deg på min lille sommer-give-away?

torsdag 12. juli 2012

Forfallen sjå på veggen

Vi tok en impulstur til fine Svolvær i dag. Og der må jeg innom NNKS (Nordnorsk kunstsenter). Med hjem til hytta ble et bilde av den lokale kunstneren Cecilie Haaland: Foto på keramikk. Les mer om henne her: www.phottery.com.

lørdag 7. juli 2012

Gjenbruk på hytta

Vi kjøpte hytte i fjor høst og er nå midt i hyttesesongen. Det bygges veranda. Males litt inne. Vi gjør hytta til vår. Men ikke alt var vårt i utgangspunktet: De forrige eierne lot masse stå igjen, litt har vi kastet mens det meste blir brukt. Sofagruppen er en av tingene som blir brukt. Noen nye puter - og noen gamle - pynter opp.
Nye, gamle dype tallerkner
Nye ting kommer også til. Som seg hør og bør. Jeg er lykkelig over å ha fått (gass)komfyr. Og dype tallerkner. For det manglet. Så jeg syns jeg gjorde et kupp når jeg kjøpte 9 Stavanger Flint tallerkner til kr 150. Oppvaskstativet vurderes skiftet ut.....
Fjøla er en 'Hilsen fra samvirkelaget' - fyrstikkeskeholderen er  lur, særlig når man har gasskomfyr
Det er moro å ta seg litt tid. Finne ut hva man trenger. Det som ikke er moro er at det er ganske mye som må gjøres før man er i havn - nå må vi bygge ferdig verandaen, skifte vinduer (samtlige), skifte veranda- og ytterdører, skifte kjøkken og ordne et bad. Vi kommer i havn. En gang. 
Tallerkenhyllen etter farmor er nå fyllt med servise (og hjulvisp) de forrige eierne lot stå igjen
I mellomtiden skal jeg kose meg. Strikketøyet er med, men jeg har ikke laget så mye som en maske. Det kommer vel, det også.

fredag 6. juli 2012

Lag muffins uten klin

Denne er genial! Jeg prøvde den for første gang her om dagen og er helt frelst. HallelujaDu heller muffinsrøra over i beholderen (plass til nok røre tilsvarende et muffinsbrett), skrur på lokket og klemmer ønsket mengde røre i hver form. Det drypper ikke. Det kommer ikke mer røre enn du bestemmer. Det er SANT. 


Nuvel. Jeg kjøpte min Tovolo Batter Pen på eBay (her) for ca 90 kroner inkl frakt. Så får du selv avgjøre om du kan leve uten... Nevnte jeg at du kan bruke den til pannekakerøre også?

 

onsdag 4. juli 2012

Hundedager - en liten sommer gi-bort


Jeg har laget en knusbedårende hund. Det tok ikke lange tiden. Det er nemlig litt sånn juks: Det er en sømpakke fra chamue.de - ferdig trykket på stoff; bare å klippe ut og sy i sammen.

Anna liker sin nye, myke venn
Jeg syns den ble veldig søt og den nye eieren er fornøyd. Forresten kan man lage øynene som man vil (knapper, filt etc), men siden min nå er gitt til Anna som bare er 6 mnd tegnet jeg på øyne med sprittusj.

*** Give Away ***


Fineste Lykke og Lukas har gitt en sømpakke til utdeling blant dere fine lesere også! Dersom du også vil ha en hunde-sømpakke, trenger du bare å gjøre følgende:
  • Legg igjen en kommentar her
  • Lik gjerne 'Lykke og Lukas' på Facebook - og LOV meg at du drar innom dem dersom når du kommer til Harstad
Trekning blir 20. juli.

I god tid til hundedagene, med andre ord:
Hundedagene, eller røtmåneden, er etter vår kalender fra 23. juli til 23. august. Ifølge folketroen har mat lett for å råtne i denne perioden, og hunder har lett for å bli gale. (hentet fra Wikipedia)

søndag 1. juli 2012

Perfekt tilbehør

Jeg har strikket et par "sko" til Anna, som skal matche cardiganen. Hadde ikke kjøpt knapper til disse, men fant to liknende i mammas knappeglass.

Også denne oppskriften (jfr forrige innlegg om Eloise Eyelet Cardi) viste seg å være liten: størrelse 6-12 mnd, antar den å være maks 6 mnd. Men superenkel og rask oppskrift. Og veldig søte.
Anbefaler å legge til 5-6 ekstra masker på stroppene, disse ble trange - jeg måtte hekle en ekstra knappestropp... Dette hadde jeg visst dersom jeg hadde tatt meg bryet å lese kommentarene på Ravelry :-/ (noe som gjentar seg til stadighet - at jeg leser kommentarene ETTER at jeg har strikket noe).

Essensielle fakta:
Oppskrift: Baby Janes, gratis oppskrift fra Stitch Nation. Strl 6-12 mnd
Pinner: 4 mm
Garn: ørlite grann Austermann Alpaca Silk i fargen azure - samme som den lille jakken jeg har strikket til vesle frk. Anna

Avslutter med et bilde av Anna med cardiganen; Ikke mer enn akkurat passe, men veldig fin :) - selv om den lykkelige eieren på dette bildet ikke fremstår som spesielt lykkelig.

LinkWithin