fredag 30. september 2011

Ribbestrikket lue med dusk

Jeg har strikket en ribbestrikket lue til Theodor - med dusk. For det skal det jo være.... Sterkt inspirert av de søte luene til HUTTEliHUT. Med en pris på kr 399 og et, etter min mening litt stivt garn syns jeg at dette burde man klare bedre selv...

Jeg kjøpte ett nøste Sandnes Mini Alpakka i en nydelig, mørk brunfarge - jeg søkte på nett etter dusker og fant både ekte og uekte pels. Men prisen var noe stiv - på Tjorven tar de f.eks 250 kr for en dusk! Hos Ellens Pelsstudio her i Harstad tar de 150 kr for revedusk i valgfri farge - hun lager det antall og de farger du vil ha, og sender til resten av landet. (Nei, jeg blir ikke sponset.....)
Selv var jeg så heldig å finne (!) en minkdusk på bakken på Aker brygge! Håper det ikke var din - for nå er den montert på toppen av lua til Theodor. Den er litt liten, men fin-fin i fargen.

Jeg vil ikke si jeg har laget oppskriften; den er inspirert av flere ribb-luer som ligger ute på nett. Ingen hokus pokus! Dersom du også vil lage en slik, har jeg skrevet ned under hvordan jeg gikk frem.

Oppskrift på luen slik jeg lagde den:
1 nøste Sandnes Mini Alpakka, eller annet tynt garn
3 mm rundpinne (40 cm) samt strømpepinner

Legg opp 124 m på en rundpinne, strikk ribb (2r, 2v) i ca 20 cm (eller ønsket lengde). Begynn så fellingen: Fell 1 m i hvert vrangfelt av ribben ved å strikke 2v sammen (altså 2r, 2v sammen ut pinnen). Strikk to pinner uten felling, fell deretter 1 m i rettfeltet av ribben ved å strikke 2 r sammen (altså 2r sammen, 1v ut pinnen). Strikk to runder uten felling. Strikk 2 r sammen ut pinnen. Strikk en runde uten felling. Strikk 2r sammen ut pinnen. Strikk en pinne. Kutt tråden og trekk igjennom de resterende maskene.

Sy på dusk - enten i pels eller en du har laget selv. Luen er veldig fleksibel og jeg anslår at den passer fra 5 år og til liten voksen...
Gi meg gjerne et vink dersom du har laget en sånn lue - vil gjerne se :-)

torsdag 29. september 2011

Buskehale - og valgets kval


Jeg kom over disse fantastiske tekoppene/telysestakene; Mugtail Cups og bare måtte dele. Slike vil jeg ha. Selvfølgelig på hytta. Veldig kjekt å ha fått en hytte som man kan fylle opp med underfundigheter som disse. Selv har jeg planer om å kjøpe de hos Hjerterom by Inko (kr 179/stk), men jeg vet at man allerede nå kan forhåndsbestille de hos nettbutikken Cornelias hus (kr 159/stk).
Koppene kommer i fire ulike design (hare, hjort, ekorn og katt), laget av porselen og kan vaskes i oppvaskmaskin.

Når vi nå først er i dyreriket - og blant serviser - må jeg innrømme at jeg også er dratt mot de fantastiske dyrekoppene Hidden Animal. Også de til hytta. De finnes i tre ulike design (bjørn, rev og ugle) og koster rundt 249 kr/stk. Du får kjøpt de bl.a hos Cornelias hus (jeg må innrømme at jeg er ganske misunnelig på de som bor i Trondheim og har tilgang til denne butikken 'live').

Magiske ting for små (og store) barn.....



Jeg kjøpte forøvrig to putetrekk til overnenvte hytte når jeg var i Oslo i helgen - på H&Ms flaggbutikk i Hegdehaugsveien (den øverste etasjen er H&M Home). Så nå blir det mykt og godt å sitte i sofaen - mens man beundrer halvveis ferdiggrunnede vegger og sparklet (og ikke malt) tak. Det går sakte fremover, men det går fremover!

onsdag 28. september 2011

En av de fineste interiørbutikkene ligger i Harstad!

Gratulerer til Hjerterom by Inko som har havnet i godt selskap: Rom 1-2-3 har laget en liste over de fineste interiørbutikkene i Norge og jammen meg dukket ikke Hjerterom (velfortjent) opp på listen. Jeg har tidligere skrevet om Hjerterom (bl.a. her) og det er absolutt et must å besøke butikken når du en gang kommer til Harstad. Vær obs på at butikken består av ca 70% klær - så skulle du ikke trenge noe interiør kan du garantert finne klær....

Selv er jeg hoppende glad for at butikken nå begynner å føre by nord - første levering blir i begynnelsen av oktober: Et oppvaskhåndkle med reinsdyr på burde finne plassen ut til hytta.... så er det bare å krysse fingre for at de tar inn nettopp de.

Skulle du forøvrig ha lyst på noe de fører, så har de ikke nettbutikk MEN de sender til hele landet. Se på deres Facebook-side for nærmere info.

fredag 23. september 2011

Body i kasjmir - en annen versjon


Ytterligere en body har sett dagens lys - også denne tiltenkt til den lille i magen (som etter planen skal komme ut 2. januar). Denne gangen har jeg brukt Fragaria Bergins' mønster Benjamins voksebody - et mønster som er flittig strikket inne på Ravelry.
Jeg må imidlertid innrømme at jeg synes strikkingen var kjedelig... muligens fordi jeg strikket med for glatte pinner (PT metallpinner) og dobbel tråd med tynt kasjmirgarn som underveis floket seg ganske mye. Jeg er glad jeg har 30 cm rundpinner, for jeg ser for meg at å strikke denne bodyen på strømpepinner hadde vært (unødvendig) knotete. Jeg gikk tom for garn i det jeg skulle begynne på halskanten, så jeg måtte gå over til beige der. Samme garn.
Her ser du bodyens to sett med knapper i skrittet - dette gjør at bodyen kan brukes lenge (forhåpentligvis)
Gleder meg til å prøve bodyen på, men må nok innrømme at jeg holder en knapp på omslagsbodyen til så små skatter. Beklager forøvrig dårlige mobilbilder, men skulle jeg få tid til å publisere før jeg tar helg ble det slik. Dukken er en Baby Born - 44 cm lang, så bodyen bør passe en nyfødt helt fint. Hvorvidt den vil passe en 5 mnd gammel baby er en annen sak - størrelsen er nemlig 0-5 mnd....

Essensielle fakta:
Oppskrift: Benjamins voksebody av Fragaria Bergin (alias Cecilie B. Ditlevsen) - størrelse 0-5 mnd
Garn: Lace soft pure Cashmere, hovedfarge Coffee og
Pinner: 2,5 mm og 3 mm PT rundpinne 30 cm, metall
Knapper: Sorte knapper kjøpt på salg hos Stoff & Stil.

Nå blir det forøvrig stille her inne noen dager: Jeg og Theodor drar til mamma/mormor/Majorstua noen dager (vi skal bl.a snikkikke på babyen og se om vi klarer å se kjønn - 3d ultralyd imorgen formiddag).

lørdag 17. september 2011

Mykeste Milo

Siden jeg første gang så oppskriften Milo har jeg likt den og igår gikk jeg til innkjøp av oppskriften. Den koster ca 29 NOK og er kun for denne vesten, men du får den da i størrelser som strekker seg fra nyfødt til 6 år - og med mange varianter på flette-delen (jeg valgte horse shoe). Oppskriften er lang og godt forklart, med masse bilder. Ikke bortkastede penger, med andre ord. Forøvrig er dette et raskt, lite strikkeri - iløpet av to korte kvelder var den ferdig.

Jeg strikket den i det mykeste garn; Silkbloom fra danske BC Garn i 45% morbærsilke og 55% merinoull. En raus adventsgave fra min mor (jeg tror jeg i alt fikk rundt 6 nøster i ulike farger).

Essensielle fakta
Oppskrift: Milo av Georgie Hallam
Størrelse: 3 mnd
Garn: 1 nøste Silkbloom fra BC Garn i fargen ib02 (kremgul)
Pinner: 4 mm (jeg brukte hhv Addi 30 cm metall og 40 cm bambus rundpinner)

Nå venter jeg bare på at mottakeren skal komme ut - terminen er om tre dager, kjønn ukjent.
Oppdatering: Det er ikke MIN mageboer som skal ha denne, men en annen liten tass (som har kommet og viste seg å være en jente) - min lille tass har termin 2. januar og jeg håper h*n blir inni magen en god stund til.

torsdag 15. september 2011

800 gram med ubehandlet ullgarn

Teta Yarn

For lenge siden - jeg tror det var i desember - deltok jeg i en konkurranse om å navngi et garn hos Tetagarn. Jeg hørte aldri noe mer og regnet med at noen andre vant. Helt til jeg for noen uker siden fikk en mail om at jeg faktisk hadde vunnet! 800 gram med ubehandlet garn i merinoull fra Tetagarn. Ulla kommer fra Kenya, der arbeidsledige kvinner har fått en arbeidsplass ved å spinne lokal ull. Foreløpig kan du kun kjøpe den ubehandlede varianten på nettbutikken deres, men det kommer mer - de skynder seg sakte for å skape en stabil arbeidsplass for kvinnene. Et 100 grams nøste koster kr 120 (+ frakt).

Garnet er ujevnt (hånd)spunnet - noe som fremgår tydelig av bildet av prøvelappen over. Det er også en umiskennelig ullukt av garnet og det er ikke bleket. Helt naturlig, med andre ord. Garnet strikkes på pinne 4-6 mm og går dermed raskt unna. Selv vurderer jeg sterkt å strikke meg en pute eller to til hytta, og har penset meg inn på dette mønsteret fra Ravelry. Og muligens dette mønsteret fra Drops, jeg synes det er kjempefint men jeg er usikker på om det blir pent når garnet er såpass ujevnt.

Uansett: Har du noen tips og ideer til hva jeg kan strikke av dette garnet?

tirsdag 13. september 2011

På en stubbe i stua

Siden jeg første gang så puffene Bjørk og Furu fra norske Ygg&Lyng har jeg vært solgt. Og med en hytte som nå skal møbleres, er det plutselig et flott alternativ. Til bord. Eller ekstra sitteplasser. Jeg vil svært gjerne ha.... Spørsmålet er bare om man skal velge to bjørkestubber, eller en kombinasjon av både Bjørk og Furu.

Etter litt søk har jeg funnet en nettbutikk (for det er dessverre ingen forhandlere nord for polarsirkelen) som selger disse: MineMøbler (hvor jeg forøvrig også kom over denne stilige kontorstolen..).
Ville satt pris på evt tilbakemeldinger dere måtte ha på denne nettbutikken, samt om du vet om andre nettbutikker som selger puffene.

mandag 12. september 2011

Det går mot vinter - og vinterdress

Det går ubønnhørlig mot vinter - og dermed vinterdresser. Og Theodor trengte en ny, de vokser sånn disse små. Jeg vet av erfaring at danske Mini A Ture er bra og lykken står som kjent den kjekke bi: Fantastiske Lykke og Lukas har hatt introduksjonstilbud på MINI A TURE - 20% rabatt. Jeg var ikke sen om å kjøpe en vinterdress, lue og votter i en herlig brunfarge.
Fin lue med deilig fleecefor - forøvrig det samme som i dressen og vottene.
En kollega har tre barn og alle tre har brukt Miniature oppigjennom - og de har gått i arv: Uten nupper og synlig slitasje. Sånt liker man! Og med en unisex-farge som brunt kan den vesle i magen arve - uavhengig av kjønn.

Fine votter - med stropp som festes til hempe på dressen. Theodor hadde like i fjor - i motsetning til de andre så var hans sjelden våte
Skulle du være så uheldig å ikke bo i nærheten av Lykke og Lukas, selges de bl.a hos Høstbarn (som etter sjekk viser seg å ha de beste prisene blant nettbutikkene). Vær obs på at størrelsene er små/normale - du kan fint gå opp en størrelse: Theodor på 3,5 passet AKKURAT i størrelse 4 år og kan vokse litt i størrelse 5 år.

søndag 11. september 2011

Vårt lille fristed

Vi har kjøpt hytte - ei lita rød hytte helt nede i strandkanten. 44 kvm med lykke - og endel jobb. Uten strøm, med utedo og sommervann. Men den er vår - eller vil bli det iløpet av få dager. Kontrakten er signert og vi venter på overtakelsen. Fargeprøver gjennomgås i hodet, sammen med innredningsdetaljer. Men mest av alt gleder jeg meg til tid sammen med familien, en liten gutt som gledesstrålende blir våt i strandkanten mens han leter etter skatter....
Møblene følger med - og selv om sofaen og stolene ikke er spesielt gode å sitte i så er de i fin stand. Sjarmerende. De får nok bli. Gardinene derimot, de må vike. Og panelet blir malt.

Jeg gleder meg til å sette i gang. Og til å vise resultatene - underveis. For vi skal ta det over tid - ingenting MÅ gjøres med en gang, så vi skal ta oss tid til å nyte. Dersom jeg ikke blir bitt av basillen. Du skal ikke se bort i fra det...

torsdag 8. september 2011

Luksus til liten skatt

Jeg har budt på garn på eBay - og vunnet. Tre nøster, selvsagt i ulike farger som ikke nødvendigvis går så godt sammen, med sytrådtynt (lace) 100% kasjmirgarn. Fra Kina. Til ca 65 kr nøstet må man kunne si det er et godt kjøp: Nøstene er nemlig 50 g nøster - ikke 25 g som er mer vanlig for kasjmir. Uansett: Jeg har tatt "hull" på det ene nøstet, i en vakker litt melert brunfarge som betegnende nok heter coffee.
Luen har jeg strikket en gang tidligere og jeg synes mønsteret er fantastisk søtt: Liten lue fra boka Myk start. Mønsteret er veldig elastisk og sitter godt rundt hodet - dukken lua er vist på er forøvrig en BabyBorn, noe mindre enn en vanlig nyfødt.
Om noen måneder vil denne vakre lille tingen varme et lite dunhode... mykeste myke mot sart hud. Jeg gleder meg. Helt utrolig mye.

Essensielle fakta:
Oppskrift: Liten lue fra boka Myk start
Garn: 14 gram Lace soft pure 100% cashmere yarn kjøp på auksjon på eBay (fra denne selgeren)
Pinner: 2,5 mm Symfonie Wood

søndag 4. september 2011

Trekning av blogglotteri - the Knit Kit

Da har jeg foretatt trekningen av en heldig vinner som får en Knit Kit fra Strikkenett, nemlig;
Lill som står bak bloggen Maligma

Lill: Send meg adressen din på mail, så sender jeg den fortere enn svint :-)

Til alle dere andre: Tusen takk for at dere var med på moroa!

lørdag 3. september 2011

Finvest til lita prinsesse


Siden jeg så dette mønsteret har jeg ville laget det! Vesten er nå på vei som en liten tilleggsgave til ei prinsesse som har bursdag.
Mønsteret har jeg funnet i et hefte fra Sandnesgarn, men finnes også som et gratismønster (på dansk) her hos Familie Journal.

Jeg brukte et litt tykkere garn enn det som er nevnt i mønsteret, så i stedet for å ende opp som størrelse 2 år vil jeg tippe på nærmere 2,5-3 år. Jeg håper bursdagsjenta kan bruke vesten likevel - og dersom den er alt for stor er jo fordelen med barn at de ofte vokser inn i ting.... Det er første gang jeg bruker Drops Baby Merino og jeg synes det ble både mykere og holdt seg bedre i vask enn babyull fra Dale. Jeg skal definitivt bruke dette igjen.

Essensielle fakta:
Oppskrift: 0818 Topp med rund sal fra heftet 0808 Sandnes Alpakka Barn 0-4
Garn: Drops Baby Merino - ca 1,7 nøster i farge 06 (best gjengitt på det øverste bildet)
Pinner: 2,5 mm og 3 mm fra Symfonie Wood

PS! Har du meldt deg på mitt blogglotteri? Trekning i morgen kveld!!!!

LinkWithin