tirsdag 30. august 2011

Bukse til liten skatt


En liten bukse til den lille som kommer. Buksen er kjempesøt, men jeg må innrømme at å strikke rillestrikk på rundpinner ikke er drømmen! Dette gjorde sitt til at jeg har hatt noen andre prosjekter innimellom - jeg har brukt to uker på noe som strengt tatt burde gå unna på noen dager.

Rom for forbedringer
Man, eller i hvertfall jeg kan med fordel strikke buksen på mindre pinner: Oppskriften sier 2,5 mm til ribbestrikken og 3,5 mm på resten. Jeg vil nok bytte til 3,0 mm neste gang for buksen er mer enn vid nok: Kanskje snarere en anelse for vid. Når det gjelder ribbestrikken i livet ble denne slakk, såpass at jeg så meg nødt til å rekke opp ribben og felle 20 masker før jeg forsøkte igjen. Jeg har imidlertid en mistanke om at dette skyldes garnet og ikke oppskriften, for så vidt jeg kan se er det ingen andre som har hatt dette problemet.
Med opprinnelig (slakk) ribb, før opprekking og felling
Jeg synes også oppskriften på å få buksen høyere bak var mildt sagt dårlig. Jeg har en mistanke om at det er noe med min tenkemåte, så jeg er takknemlig om du kan kaste lys over dette (alstå: jeg må jo misforstå noe skrekkelig).

Oppskriften sier;
Ta begge beina inn på samme pinne. Strikk rettstrikk/riller til buksen måler 17 (-, -) cm fra spissen der fellingen startet. For å få buksen høyere bak, strikkes det slik: Strikk 8 m, snu og strikk tilbake. Strikk 16 m, snu. Strikk 24 m, snu. osv. til 40 masker. Strikk pinnen ut. Gjør det samme på den andre siden. (Hva pokker menes her (se uthevet skrift)? På forsiden eller? Da blir det jo ikke høyere bak...)

Jeg strikket det heller slik:
Begynn fra retten før merkemasken midt bak (altså merke både foran og bak) og strikk 9 rett, vend og strikk 17 rett, vend og strikk 8 m mer for hver gang, i alt 5 ganger på hver side av merket (da får man 40 m på hver side av merket). Fortsett i rillestrikk.

Essensielle fakta:
Oppskrift: Bukse uten seler fra boken Myk start (s. 29) - minste størrelse (som er ganske så stor)
Garn: New Zealand lammeuld fra 123knit.com i fargen Sand - til sammen 55 g (inkl i-cord) fra garnlageret.
Pinner: 2,5 mm og 3,5 mm Symfonie Wood (og litt Addi 30 cm rundpinne)

PS! Har du husket å melde deg på mitt blogglotteri? Trekning på førstkommende søndag :-)

torsdag 25. august 2011

fnugglett til liten skatt


Jeg strikker litt til den vesle som kommer, sist ferdig blant det jeg har på pinnene (ja, det ER flere ting på én gang) er en omslagsbody, strikket i tynn-tynt kasjmir-garn: Tynnere enn vanlig to-tråds garn (tykkelse lace i stedet for light fingering), slik at det blir et veldig tynt/lett uttrykk.

Apropos lett: Herligheten veier 23 gram - MED knapper!! Selve nøstet veier forøvrig 25 gram og koster 98 kr hos min lokale garnbutikk (Lillings) - men når det går med under ett nøste, så er det greit (synes jeg). Jeg håper det er nok igjen til ørsmå vottesokker. Garnet er altså 100% kashmir og fantastisk mykt, jeg har sittet og strøket hendene over arbeidet flere ganger og gledet meg til dagen jeg kan kle på en liten, nyfødt skatt dette fantastisk myke, fnugglette plagget....


Jeg har trykknapper både i skrittet og på innsiden, mens yttersiden kneppes med tre knapper kjøpt på salg hos Stoff & Stil.  Jeg er imidlertid litt spent på trykknappene, for strikket er så tynt og løst at jeg er redd for å rive opp masker...

Essensielle fakta:
Oppskrift: Fuglemammas omslagsbody fra boka Myk Start
Pinner: 2,5 mm og 3,0 mm Symfonie Wood
Garn: Cashmere Lace fra Gepard - i underkant av ett nøste (25 gram)
PS! Det ser ut til at jeg må fortsette å strikke kjønnsnøytrale plagg, etter to ultralyder de siste par ukene er det lengste legene strekker seg "kaaaanskje en jente, men ikke kjøp noe rosa".

fredag 19. august 2011

Uferdige strikketøy kan bli til en bok!!!


Jeg ble fascinert når jeg hørte om boken til kunstneren Kari Steihaug; 'ARKIV; De ufullendte', boken ble utgitt tidligere i år. Boken inneholder bilder av 90 strikkeprosjekter som av en eller annen grunn aldri ble gjort ferdige. I boken finnes det bilder av alle prosjektene, med historien bak strikkeplagget beskrevet.
9877 26.11.05 (14cm x 40cm) Julegave til en kjæreste. Han fikk den ene
til jul med løfte om å få den andre til nyttår. Vinteren gikk og våren kom
og kjærligheten tok slutt.Sokkene har ligget i strikkekurven siden 1987.
Takk for at jeg blir kvitt min dårlige samvittighet!
I over ti år har kunstneren Kari Steihaug samlet uferdige strikketøy. Hun har fått dem fra venner og kjente, fra fremmede og fra loppemarkeder. Steihaug har også samlet de rørende og morsomme historiene om det som en gang skulle bli noe fint. Historiene forteller bl.a. om en kjæreste som gjorde det slutt før den andre sokken ble ferdig, om barn som vokste fortere enn strikketøyet og om kompliserte prosjekter langt over strikkernes ferdigheter.
Du kan se noe av det boka har å by på her, i Bla i boka.

onsdag 17. august 2011

Give away hos Smuleblogg: The Knit Kit * avsluttet *

Jeg har selv kjøpt 'The Knit Kit' og er strålende fornøyd. Stor er derfor gleden over at jeg i samarbeid med Strikkenett nå kan gi deg en også!


The Knit Kit er utrolig kjekt på reisen (eller i strikkeposen som tas med på jobb eller kafe), en slags Swiss Army kniv om du vil: I en liten boks har du målebånd, trådkutter, saks, stoppenål, maskemarkører, pinnehetter, omgangsteller og heklenål (to størrelser). Og det hele tilfredsstiller luftfartsmyndighetenes krav om størrelse på sakseblad mv. Se forøvrig tidligere innlegg her og her.


Regler for blogglotteriet:
Ett lodd - Legg igjen kommentar i dette innlegget
To lodd - Legg igjen kommentar og link til give away fra din blogg (bruk gjerne bildet over)

Fint om du skriver hvor mange lodd du tar - trekning blir søndag 4. september.

Gaven gis av Strikkenett, som er fullsortimentsbutikk for Drops garn - jeg kan selv gå god for service og leveringstider (jeg har nemlig betalt alt sammen helt selv). I tillegg får du kjøpt pinner, bøker, knapper og endel (strikke)vesker fra stilige Namaste. Det er fraktfri levering på bestillinger over kr 500 og når Drops kjører kampanje på garn får du det selvsagt også hos Strikkenett.

tirsdag 16. august 2011

Ferm Living - nyheter

Ferm Living har lansert høst- og vinterkolleksjonen sin og det er mye fint!
Tapetet Spears Grey - jeg kunne fint tenkt meg denne
Det er flere nye tapeter, både for voksne og barn - jeg hadde ikke sagt nei takk!
Tapetet Happy Harlequin
Denne lysestaken kan du knyte sammen til en ring, nesten som en helårs adventsstake....
Lysestaken String
Flere gamle kjenninger har fått ny utforming - her ser du Rush Hour som nå har kommet i dus grått (både pute og tapet) samt fått en ny kamerat: Lampe i tre.
Rush Hour i lysegrått og ny lampe i samme serien - flott til gutterommet!
Vil du se hele den nye kolleksjonen, kan du se den her.

mandag 15. august 2011

Blåbær

Vi har renset 5 kg blåbær, Theodor og jeg. Jeg skal ikke skryte av at vi har plukket selv, selv om det var planen: Svigermor har gitt oss! En liten plukketur på oss blir det nok likevel, en liten kosetur ut i marka bak huset...

Det ble til flere bokser med hele bær, samt noen glass med rørte blåbær. Det hele er lagt i frysen og venter på dager der blåbær står på menyen: F.eks denne nydelige blåbærpaien (som skal lages imorgen) eller disse blåbærmuffinsene.

Ha en fin kveld - med eller uten blåbærflekker

søndag 14. august 2011

Nå holder den litt til

Yndlingsbuksa til Theodor hadde fått hull på begge knærne, men var ellers like fin. Jeg fant ut at jeg kunne sy på noen lapper sånn at den holder ut sesongen, og satte i gang....
Tynnslitt og hullete, men dette er favoritten - så litt lapping må til
Jeg sydde først over hullene med sikksakk-søm på kryss og tvers - og siden lappen vil skjule sømmen brukte jeg samme tråd som jeg skulle bruke på lappen.

Til lappene brukte jeg stoff jeg hadde liggende som ble kjøpt på salg hos tamo.no, passe småmønstret (og kjønnsnøytralt) - tråden fant jeg i syskuffen: Flott grønn fra IKEA. Jeg tegnet av formen til to stjerner og strøk på tynn vliseline på baksiden for å hindre frynsing av stoffet, samt gjøre lappen litt stivere: Da blir det iflg kjennere enklere å montere/sy på.
Vliselin har jeg aldri brukt før, men det var veldig enkelt: Strøk på vliselin med strykejernet på lav temperatur (ikke damp) - med papiret ned mot strykebrettet og vliselin/limsiden og hovedstoff mot hverandre.

Barnebukser er ikke så vide.. og stjerner er tydeligvis ikke den mest optimale formen for en vanlig symaskin: Det ble mye vridning på stoffet og stjernene ble ikke helt symmetriske. Men bra nok, og mottakeren syns det ble flott!
Storfornøyd bukseeier
Et enkelt prosjekt, ikke perfekt resultat - men du verden så fornøyd jeg er likevel :-D Hva med deg? Lapper du klær?

lørdag 13. august 2011

Til rundpinnene....


Jeg kom over denne utrolig hendige rundpinnemappen 'Circular Case' fra Namaste og den havnet straks på ønskelisten min! Kjekke saker altså...
Jeg har allerede en strikkemappe fra KnitPro (se over) der jeg har plass til alle delene til Symfonie Wood-settet - den er kjempelur, men alle de andre rundpinnene (som jeg har, selv om det egentlig er nok med Knit Pick-settet) får ikke plass.

Men nå kan altså dette endre seg - men en sånn rundpinneveske. Namaste's vesker fås kjøpt hos bl.a Tjorven & Friends på Majorstua, på nett får du kjøpt det bl.a Pinnsvin Design og hos Strikkenett. Så håper jeg at noen i slekta leser bloggen. For denne vil/skal/må jeg ha! Og prisen? Ikke avskrekkende: Den varierer fra 225 kr til 249 kr, alt ettersom hvor du kjøper den.

fredag 12. august 2011

IKEA katalogen 2012 i hus

Stor glede i heimen når IKEA-katalogen ankom med landpostbudet i dag. Dersom du ikke har mottatt katalogen enda, kan du lese den på nett her. Etter en kjapp gjennomlesing har jeg bitt meg merke i følgende nyheter:
Jeg mistenker at vi vil se mange LIVAT vaser rundt om i de norske hjem fremover -
du kan sette sammen flere til en stor: Pris 29/3 stk
  • SOFIELUND kjøkkenfronter i grå valnøtt - riktignok er dette folie, men de var veldig fine...
  • ISALA møbelserie med salongbord, skap, skjenk, bord og laptopbord - i grått og lilla. Selv likte jeg det lille bordet best
  • LEKKAMRAT dukkeklær - som muuuligens passer til BabyBorn. I hvertfall: Søt design til en trivelig pris (98 kr for et sett).
  • VAMMEN bokssett i fine farger - flotte gaveesker, eller til å oppbevare småtterier (knapper f.eks). Kr 29 er virkelig en trivelig pris.
  • Men aller lurest synes jeg nok at EKBY RISET hylleknektene er: Hyller laget for skråtak (i alle vinkler). Og det er ikke få hjem rundt om i landet med skråtak.... Du velger selv hvilken hylleplate du vil bruke!
Det var dagens IKEA-hallelujainnlegg!

torsdag 11. august 2011

Nøstestrikk til liten skatt


Jeg har begynt, så smått å strikke til den lille i magen - det er 4 mnd igjen, så jeg har god tid. Siden den lille har termin midt på kaldeste vinteren er det godt med varmt hjemmestrikk. Jeg har sett igjennom Nøstebarn-boka og har (til nå) strikket en liten omslagsjakke og en rillestrikket lue.
En ørliten lue med god passform
Til begge prosjektene har jeg brukt restegarn etter andre Nøstebarn-prosjekt - veldig kjekt å kunne bruke rubbel og bit! Jeg har fortsatt mange hesper igjen i New Zealand lammeuld, så det blir definitivt flere prosjekter... Muligens enda en omslagsjakke, for den er ganske lur til sånne små som helst ikke vil ha noe trukket over hodet - men da ville jeg nok hatt en knapp på den innvendige lukningen i stedet for knyting.
Omslagsjakke er kjekt for småttinger som ikke liker å få noe trukket over hodet
Essensielle fakta:
Mønster lue: Lettstrikka babylue #1936, størrelse 0-3 mnd fra boken Strikk til nøstebarn
Mønster Omslagsjakke: Rillestrikka omslagsjakke #1936, størrelse 0-3 mnd fra boken Strikk til nøstebarn
Garn Lue: New Zealand lammeuld, en ørliten rest (13 gram!) i naturfarget garn - kjøpt hos 123knit
Garn Omslagsjakke: New Zealand lammeuld, 56 g i fargen 103 sand - kjøpt hos 123knit
Pinner Lue: 2,5 mm Symfonie Wood
Pinner Omslagsjakke: 3,0 mm Symfonie Wood

onsdag 10. august 2011

Endelig i Norge - strikkernes multiverktøy!!!


Jeg har tidligere skrevet om superlure 'The Knit Kit' og nå har Strikkenett fått denne inn - frem til 15. august har de introduksjonstilbud på den: Kr 129,- (etter denne datoen går prisen opp til kr 169).
Jeg har allerede bestilt en, jeg blir nemlig (dessverre) ikke sponset - frakten kom på usle kr 27. Forøvrig er Strikkenett en nettbutikk som selger hele sortimentet til Drops, foruten også endel strikkevesker fra Namaste.

Dagens tips fra meg :-)
Oppdatering 13.08.11: 'The Knit Kit' ankom i posten allerede i går (rask levering, som vanlig, fra Strikkenett) og har vært i bruk allerede - legger ved et bilde så du kan se størrelsen. Trådkutteren er forøvrig litt sløv, men det følger med en vanlig saks også - så man får nok klippet av de sterkeste trådene også. Så langt er vurderingen: Absolutt en hendig sak!
The Knit Kit
Her ser du bedre størrelsen på The Knit Kit - du får unnskylde blåbærflekkete fingre....

Tips - lag bilde av fargeprøver


Jeg kom over dette enkle prosjektet der du kan lage et stilig bilde av dine favoritt fargeprøver. Fremgangsmåte finner du her hos How about orange - bildene er forøvrig hentet derfra.

Og mens vi snakker om fargeprøver og gjenbruk av disse - se på dette innlegget fra tidligere i sommer.

tirsdag 9. august 2011

Ny strikkebok - babystrikk

Jeg har vært så heldig å få tak i strikkeboka "Babystrikk fra Dalegarn - Myke skatter for de minste". Boken ble gitt ut hos Damm i 2002 og er ikke lenger å få tak i fra forlaget. Jeg var imidlertid heldig og fant den i min lokale garnbutikk, Lillings. Alle plagg i boken er strikket i babyull, en takknemlig garntykkelse å erstatte dersom man (som jeg) har planer om å slanke garnlageret betraktelig før evt nye innkjøp.

Masse fine oppskrifter i aldersgruppen 0-3 år. Jeg har allerede funnet (minst) tre sett jeg kunne tenke meg å strikke til den lille som kommer.....

mandag 8. august 2011

Gratulerer med dagen!


Min store kjærlighet fyller 40 år i dag. En gammel gris, vil kanskje noen driste seg til å si - ikke jeg: Jeg synes han er fantastisk.

Han er ikke bare min kjæreste, men også Theodors aller beste venn og pappa. Å se de to sammen er rørende, der de drar ut på tur - med traktor, eller gravemaskin, eller brannbil, eller gressklipper. Sammen i tykt og tynt. Mamma er ikke favoritten og det er i grunn helt ok, for jeg liker pappa'n til Theodor ganske godt jeg også.

Så til deg, min aller fineste kjæreste: Gratulerer hjertligst med 40-års dagen. Jeg håper den blir fin - for det fortjener du. Og dersom du er i tvil: Jeg syns du er grei.

LinkWithin