onsdag 30. mars 2011

Oppskrift på strikket lammekostyme


Etter henvendelser fra noen lesere av bloggen, har jeg oversatt strikkeoppskriften 'Child's Lamb Costume' til norsk. Jeg strikket kostymet til Theodors første karneval og det av en stor suksess.

Margot Stevens versjon av kostymet

Denne oversettelsen finner du nå på Ravelry (originaloppskriften finner du her på Ravelry)! Tusen takk til snille Margot Stevens som velvillig deler denne fantastiske oppskriften med oss alle.

Skulle det (fortsatt) være feil i oppskriften; ta kontakt så får jeg rettet opp originalen - alle feil tar jeg på min kappe!!

Kostymet er forøvrig et raskt strikkeprosjekt med dobbel, tykk tråd og 15 mm pinner - alldeles knusbedårende og slettes ingen vanskelig sak! Størrelsen er en elastisk 3-4 år og kan enkelt økes/minkes til rett størrelse. Lykke til!

mandag 28. mars 2011

Selvlaget sengegavl


I forbindelse med oppussingen av soverommet har jeg laget en sengegavl til vår kontinentalseng - noe som viste seg å være langt enklere enn forventet!  Slik gikk jeg frem:

Dette trenger du:
  • Sponplate/mdf-plate i rett størrelse (jeg brukte en 6 mm sponplate)
  • Spraylim (f.eks dette fra Biltema)
  • Skumgummi (jeg brukte tre av disse babymadrassene fra Jysk)
  • Heftepistol og stifer (f.eks denne fra Clas Ohlson)
  • Skreddersaks (f.eks denne fra Stoff og Stil)
  • Understoff/platevatt (jeg brukte denne tynne dynen fra Jysk)
  • Ønsket stoff
Slik gikk jeg frem:
Jeg kjøpte en tynn sponplate (6 mm tykk) og fikk den kappet til rett størrelse: Vår kontinentalseng er 180 cm bred og ca 60 cm høy, og jeg kom frem til at en sengegavl på 120 cm x 180 cm ville være perfekt. Videre kjøpte jeg skumgummi til å lime på platen: Jeg fant ut at det var rimeligere å kjøpe 3 stk babymadrasser (60x120 cm) enn å få spesiallaget madrass på 120x180: Jeg kjøpte disse madrassene fra Jysk til kr 149,- per stk.
For å feste madrassene til sponplaten brukte jeg spraylim - jeg sprayet først platen, deretter madrassene og lot limet tørke i 5 min før jeg presset flatene sammen.

Du trenger ikke annet verktøy enn dette (etter at du har saget til platen riktignok)
Som understoff kjøpte jeg en tynn dyne (denne fra Jysk til kr 39,95) som passet perfekt i størrelsen: I stedet for både vatt og understoff fikk jeg begge deler i en og jeg slapp å klippe den til! Dynen strakk jeg godt til før jeg festet den med stifter rundt hele (jeg brukte heftepistol).

Det er viktig å strekke og kontrollere stoffet underveis
Deretter klippet jeg til ytterstoffet i rett størrelse. Jeg klippet det ca 40 cm større enn platen i begge retninger (mao ca 160x220 cm) - mitt stoff har dobbel bredde, så jeg slapp heldigvis å skjøte stoffet i bredden. Jeg strøk stoffet og festet dette med heftepistol. Siden mitt stoff har striper var det enkelt å feste stoffet rett (stiftet etter en stripe langs den ene kortsiden, før jeg strakk stoffet godt og festet på motsatt side). Jeg var nøye med å få bretten pen i hjørnene, siden disse blir godt synlige.

Nå skal den bare bukseres opp trappen og på plass...

Siden jeg brukte en tynn sponplate veier ikke sengegavelen mye: Sengen presser den på plass. For å unngå at den forskyver seg, har jeg festet den til veggen med borrelås.

Totalt kom sengegavelen på ca 900 kr (inkl stoff) - en overkommelig pris!

søndag 27. mars 2011

Strikketilbehør til reisen


Når man skal ut og reise er det greit å ikke ha for mye håndbagasje og med denne kjekke saken får man det meste i én liten pakke: The Knit Kit inneholder det meste du måtte trenge på reisen OG det er godkjent til bruk på fly:
  • Trådkutter
  • Saks
  • Maskemarkører
  • Maskestoppere
  • Teller
  • Målebånd
  • Nål
  • Heklenål

Les mer om The Knit Kit på deres nettside her. Anbefalt utsalgspris er $19,95.

fredag 25. mars 2011

Tips: Salg på Lilleba

Undertøysett/pysj i mønsteret Strikkestriper
Nettbutikken Lykkefryd har nå salg (40-50%) på Lilleba's produkter. Dersom du ikke har vært borti Lilleba kan jeg fortelle at det er en absolutt knusbedårende serie med produkter til både store og små (salget hos Lykkefryd er på barneprodukter). Lilleba er et norsk selskap med nordisk inspirerte motiver på plaggene, som er laget i en blanding av bambus og bomull, noe som gjør de både holdbare og fine for barn som har ullallergi og/eller eksem. Bambus er forøvrig PH-nøytral og inneholder ikke formaldehyd.
Undertøysett med mønsteret Hekleroser

Selv har jeg bestilt hhv boksershortsen Kornelius (se bilde under) og pysj/undertøysettet med mønsteret Strikkestriper til Theodorsen. Fint :-)

Tøff bokser til tøffe typer
 Salget varer til 3. april!

torsdag 24. mars 2011

Flotte ting - og ting som ikke svarte helt til forventningene. Del syv

Etter et lengre opphold fortsetter jeg min følgetong over mine gode/dårlige kjøp og kommer her med del syv (se de tidligere innleggene ved å klikke her). Denne gangen vil jeg fokusere på glass og kopper.

Gode kjøp
Rosendahls glass fra serien Grand Cru er allerede en klassiker - med god grunn.
Caféglassene i serien Grand Cru fra Rosendahl har tålt mye - glepphendte barnehender og daglig vask har ikke satt sitt preg på glassene. At serien i tillegg er stilig er et pluss! Jeg har masse i serien og er kjempefornøyd med alt sammen.

Ikke fullt så gode kjøp

Bodums kaffeglass Canteen med silikonbånd
Bodums doble kaffekopper i serien Canteen med silikonbånd er både stilige og gode å holde i. Dessverre tåler de svært lite. Jeg har iløpet av ett år kastet fem stykker pga sprekker i glasuren (såpass store at koppene har begynt å lekke). De siste fem står i skapet med sprekker i de fleste - men jeg kaster de ikke før de begynner å lekke, for som nevnt: De ér gode å drikke av... Men altså: Styr unna!
Holmegaards serie "Space" - glassene i serien svarte dessverre ikke til forventningene
Glassene i serien Space fra Holmegaard har derimot skuffet stort. Av de opprinnelige tolv er det etter tre år kun igjen syv - de knuser lett og de har blitt veldig ripete i glasset. Anbefales ikke (selv om størrelsen er perfekt til et glass juice om morgenen). Nå ser det ut til at serien har gått ut av produksjon, så det er mulig det ikke bare er jeg som har dårlig erfaring med den....

onsdag 23. mars 2011

Smykke for de strikkeglade


Dette må være et stalltips til gave til en strikkeglad: Hva med smykket O Bamboolery som også er strikkepinnemål? I tillegg til pinnemålet har smykket også en avtagbar markør i sølvplett. Selve anhenget er laget i bambus og er 4,4 cm i diameter, med US-pinnestørrelser på den ene siden og metriske størrelser på den andre.

Smykket kjøper du i Etsy-butikken KaratStix og det koster $20 - absolutt overkommelig.

tirsdag 22. mars 2011

Oppussing av soverom - del tre: Nye gardiner

Gardinene til soverommet er nesten ferdig (jeg har gått tom for tråd, så det blir nå en ufrivillig pause). Jeg er ikke så flink til å sy gardiner - det er nemlig sånn at jeg på underlig vis klarer å snu en søm.... eller at tråden vaser seg. Ikke er jeg no' særlig til å ta nøyaktige mål heller. Alt dette er trolig forårsaket av at det er dritkjedelig å sy gardiner og jeg derfor blir utålmodig. Denne gangen har det faktisk gått bra, men det har tatt tid: Lange lengder og et stoff som man må passe på hele tiden: Det forskyver seg når man syr.

Dersom du trenger en liten innføring i hvordan du skal sy enkle gardiner (det gjorde jeg), finner du en innføring her hos ifi.no.
Ved sybordet.. meter på meter med stoff (11 meter i dobbel bredde)
Fire gardinlengder sydd av stoff som jeg kjøpte i september 2007. Jeg landet på å ikke fóre gardinene (jøssenammen): Vi har nemlig lystette rullgardiner under - målbestilt fra Kirsch i samme brunfarge som de brune stripene i gardinene. Også disse ble bestilt i 2007 og i motsetning til gardinene, ble disse hengt opp. Problemet er imidlertid at de ble bestilt til de gamle vinduene - og de nye er litt smalere. Så nå henger de ikke inne i karmen, men over. Det gjør ikke så mye - det ble fint (nok) lell.

Ferdig - nesten - kun å legge opp falden nede gjenstår
Gardinstengene i stål ble (også) kjøpt for lenge siden på salg for 100 kr stykket. Perfekt - både stengene og det at Theodor nå slipper å ha to gardinstenger stående i et hjørne på rommet sitt!

De neste (del)prosjektene er å skru sammen en kommode, lage en sengegavl og installert belysning (nå er både vegg- og taklampe kjøpt - venter bare på elektrikeren). Når det er i boks får du se resultatet.... jeg gleder meg


søndag 20. mars 2011

Fantastisk lampe med enkle midler


Via design*sponge kom jeg over denne fantastiske lampen laget av en god, gammeldags rislampe - og jeg måtte dele den videre: Ved å lime på papirstrimler kan man få en unik lampe og ved å variere farger og kvalitet på papiret kan man lage ulike versjoner.

Prosessen
Papirstrimler i ulike lengder limes på lagvis - én runde med papirstrimler på hver stålwire.

Ferdig resultat
Skulle du bli inspirert, får du kjøpt rislampeskjermer flere steder, bl.a. denne hos JYSK for under 30 kr - eller hva med å kjøpe en lampene i IKEAs serie VÄTE som har mer unik fasong?

Så for prisen av skjermen og en rask runde i resirkuleringskassen kan man få en unik lampe - og slenger du på en stilig ledning (f.eks disse stofftrukne, fargede ledningene fra Clas Ohlson) får du et statement! Javisst. Slikt liker man. Godt.


Alle bilder er frekt og freidig lånt hos design*sponge

lørdag 19. mars 2011

Tips dersom du er tom for (kreative) idéer

Når du er tom for idéer er vår venn internetten kjekk å ha. Dersom DU mot formodning skulle være tom, vil jeg tipse deg om følgende nettsider:

www.ravelry.com: Nettsiden fremfor noen dersom du er ute etter hekle- eller strikkeoppskrifter! Gratis medlemsskap med oversikt over både gratis og kjøpeoppskrifter. Et must dersom du driver med hekling og/eller strikking.


www.whipup.net: Et kreativt forum der bloggere fra hele verden legger ut fremgangsmåter og bilder fra sine kreative prosjekter! Mye fint og overkommelig for de fleste.



I love CraftGossip.com

www.craftgossip.com: Et forum med fremgangsmåter sortert under flere kategorier, deriblant søm, quilting, fimoleire, stempel, bryllup mv - du kan også 'like' de på Facebook. Absolutt en höydare for oss kreative-in-spe

Moda Bake Shop

www.modabakeshop.com: Dette er en side med flere sømoppskrifter og fremgangsmåter samlet, drives av jentene bak Moda stoffene. Massevis av fine oppskrifter (som regel gratis) lagt inn her!

Så da har du noen idéer... Har du noen tips til andre med idétørke?

torsdag 17. mars 2011

Korssting på veggen


Jeg kom over bloggen Bloesem der disse bildene av hjemmet til nederlandske Eline var avbildet. For en fantastisk idé: Forstørre et vakkert korsstingsbroderi på veggen!!!! Et vakkert sommersoverom.....


Eline Pellinkhof har skrevet en egen bok, Eline's Huis (som betyr Elines hus, finnes kun på nederlandsk, dessverre) og hun har en egen blogg du kan besøke her.

Fantastisk.. søker du på korsstingsbroderi eller cross stitch pattern på google får du opp millioner av vakre mønstre (og mindre vakre)!

onsdag 16. mars 2011

Oppussing av soverom - del 2

Oppussingen går fremover (se første innlegg her): Veggene på soverommet er ferdig malt - i en nydelig grå-lilla farge med NCS-koden S4005-R20B, som forøvrig er veldig lik Jotuns farge Lys aubergin. To strøk viste seg å være nok, så det holdt med et 3-liters malingsspann. Jeg hadde selvfølgelig kjøpt to..... Nuvel, man finner vel alltids noe annet å male! Og jeg må si at jeg synes veggplatene ble mye penere etter å ha blitt malt: Den litt plastaktige følelsen er borte og det ser virkelig ut som ordentlig panel!

Jeg har kjøpt inn nye sengelamper, 2 stk Goa vegglampe Bohus. Taklampe sliter jeg med: Det er nemlig kun 2,12 under taket, så noen stor/hengende lampe blir det ikke plass til. Og tro meg: Det finnes ikke mange pene plafonder.. Men det blir nok en råd med det også! Har du tips til lamper som passer til overnevnte vegglampe blir jeg særs takknemlig!

Nå gjenstår det å sy gardiner (her veier jeg for og imot å fóre gardinene), montere innredning i skapene og innrede - sistnevnte er jo selve bonusen!!!


Man må jo ha musikk mens man holder på, og da må jeg innrømme at denne her går på repeat: Night Air av Jamie Woon. Still gjerne opp bassen litt.......

tirsdag 15. mars 2011

Litt varme til en liten skrott


En god venninne har fått seg hund. En bitteliten hund. En Chihuahua. Ved navn Rambo. Rambo er ikke laget for norske vintre og jeg sa at jeg skulle strikke en liten genser til ham. Endelig er jeg ferdig, jeg startet 5. januar, men så ble den bare liggende. Og det er kun min feil, for mønsteret er både enkelt og raskt.


For å få litt mer "pynt" på ryggen, sydde jeg på en 'R' med maskesting: Den må sees på med vennlige øyne: Den ble sydd på kl 06:00 = trøtt (veldig).
I mangel på hund får en liten isbjørn gjøre nytten (bilde av den vesle mottakeren i genseren ligger nederst i innlegget). Genseren er fortsatt litt stor, han er nemlig bare noen mnd gammel, men til neste år passer den nok.


Essensielle fakta:
Oppskrift: gratis mønster "Maci's Dog Sweater" av Brian Herzog
Garn: Mor Aase Babyull, dobbel tråd - i fargene 6614 turkis og 1053 grå
Pinner: 3,5 mm Symfonie Wood strømpepinner

Den vesle mottakeren - genseren er fortsatt for stor, men til neste år........

søndag 13. mars 2011

Oppussing av soverommet - del 1

Før
Vi har begynt å pusse opp soverommet - dvs vi fikk våre faste snekkere til å komme mens vi var i Thailand. Rommet har ikke vært pusset opp på mange, mange år (se de blekede flekkene der forrige eiers bilder hang) og trengte sårt en ansiktsløftning. Med gammel femti-talls papirtapet på veggene, vinylgulv med parkettlook og vinduer med evig kondens...... Ikke akkurat et kjærlighetstempel eller et rom der man kan lade batteriene.
Underveis - før maling
Sålangt har snekkerne lagt nytt gulv; hvittet eikeparkett, lektet ut veggen og lagt ny isolasjon, skiftet vinduer og satt opp garderobeinnredning som er foret ned fra taket og listet rundt. Første strøk maling er allerede påført - med god hjelp fra Theodor. Panelet (Huntonit veggpanel - profil fas) er levert hvitt, men det kunne det jo ikke fortsette med: En nydelig grå-lilla farge som matcher gardinene er kjøpt inn.

Her er en av grunnene til at vi alltid bruker disse snekkerne: Hvor mange snekkere skjøter vinduslisten slik?
At rommet har vært planlagt pusset opp lenge er en underdrivelse, jeg fant kvitteringen på gardinstoffet: Datert 29.09.07. Ja, det stemmer: 2007!!! Parketten ble også kjøpt i 2007, mens skapene ble kjøpt i 2009.... Men som man sier: Har man klave, får man ku. Og nå er vi endelig i god gang.

Malersvenn
En av tingene jeg gleder meg mest til er å få igjen sengen min: Nå sover vi alle tre i en 150 cm seng på gjesterommet: Rommet til Theodor er nemlig overfylt av våre møbler. Fortsettelse følger........

LinkWithin