mandag 31. januar 2011

Mykeste, myke jakke

En god venninne har en liten skatt i magen - en liten skatt som trenger mykt og deilig tøy når han eller hun kommer til verden om noen måneder... Og først ferdig ble denne vakre, lille jakken strikket etter en av favorittbøkene; Myk start av May B. Langhelle.


Det er introduksjonstilbud på Drops' nye garn: Drops BabyAlpaca Silk og jeg bestilte flere nøster fra nettbutikken To damer, siden min lokale Drops-forhandler dessverre ikke fører dette garnet. Garnet er fantastisk mykt og er laget av 70% Baby alpakka og 30 % Mulberry Silk. Introduksjonstilbudet (kr 29, mot ordinært kr 42) varer helt til 14. februar, så løp og kjøp!


Oppskriften er litt knotete, iom at alle delene strikkes på rette pinner og hver for seg. Forøvrig heklet jeg en enkelt kant rundt kantene, etter tips funnet på Ravelry - jeg synes det ble adskillig penere, særlig rundt halsen. Neste gang vil jeg strikke en ekstra rille på knappestolpene, siden disse trekker seg mer sammen enn det øvrige mønsteret.
Knappene er 12 mm perlemorsknapper fra Stoff & Stil - knappehullene er ganske små, så er du advart.

Essensielle fakta:
Oppskrift: Mykeste myke jakke fra boken Myk start i størrelse 4-8 mnd.
Garn: Drops BabyAlpaca Silk i fargen 1760 lys grå lilla - litt i overkant av to nøster gikk med
Pinner: 3 mm og 3,5 mm Symfonie Wood

Bildene er forøvrig tatt før blokking, i min iver på å få laget et blogginnlegg hadde jeg ikke tid til å vente...
Nå gjenstår det små sokker og en liten lue, så er den vesle utstyrt med et strikkesett fra filletante Jannike. Herregud som jeg gleder meg til å møte denne lille skapningen!!! (kremt... er visst litt babysyk).

Uansett, jeg er endelig frisk og rask og gleder meg storlig over å være tilbake - jeg har mange planer og prosjekter, men mer om dem siden! Ha en fin aften, mine kjære

fredag 21. januar 2011

Jeg er her...... så vidt

Jeg måtte bare logge på for å si at jeg er her, men ikke fullt og helt: Siden lørdag har jeg vært syk med influensa og jeg kan med hånden på hjertet si at jeg aldri har vært så syk i hele mitt liv. En ting skal være sikkert: Ikke skjønner jeg hvordan alenemamma'er og -pappaer klarer det - jeg har vært helt avhengig av at Han har tatt seg av Theodorsen mens jeg har ligget mer eller mindre i koma.

Jeg er forhåpentligvis på bedringens vei nå og håper på å komme på bena iløpet av noen dager - frem til da: Ha en fantastisk helg!
Selv skal jeg krype under dyna og sove noen timer

mandag 17. januar 2011

Smuleblogg er nominert!


Smuleblogg er nominert til 'mest kreative mammablogg' hos Foreldremanualen - utrolig koselig og ganske så rørende.

Jeg ville blitt veldig glad om du har anledning til å stemme - du kan gjøre det her og helt frem til 29. januar.

lørdag 15. januar 2011

En kikk inn på Theodors rom


NIB har hatt en barneromsutfordring, og selv om fristen gikk ut igår så ble jeg såpass inspirert at jeg likevel lager et innlegg.. Rommet til Theodor er ikke preget av design, men mer av gjenbruk - både senger og nattbord fantes på rommet fra før (etterlatt av tidligere eiere): Nattbordene er malt, mens sengene er beholdt hvite - de skal nok males de også.. en gang. På det ene nattbordet står globusen jeg arvet etter farmor og farfar, et perfekt nattlys!
Skrivebordet er kjøpt på Fretex for kr 49 - etter min mening et røverkjøp. Jeg er litt usikker på om jeg skal male bakplaten og skuffefrontene i en av fargene på nattbordene, eller om jeg skal beholde de sorte.

Theodors dørskilt er bokstaver fra Biltema

Øverst på en hylle står minner fra Theodor ble født: Papirpose og kort fra søsteren min, som på det tidspunktet bodde i England og hadde tilgang på vakre kort og papirvarer: For nettopp dét er noe britene kan... Boksene kjøpte jeg på salg på Panduro før han ble født. Det varer vel ikke lenge før dette må til pers, men til da skal de få stå på hyllen og bare være vakre...

onsdag 12. januar 2011

Tips - stoffbutikk

Et lite knippe av stoffene hos textart 
Jeg kan ikke sy, ikke sånn ordentlig som mange der ute i blogglandia. Men jeg har veldig lyst... Og tenkte jeg skulle tipse dere andre om den norske, mao ingen tollregler å bekymre seg for, nettbutikken textart. Butikken holder forøvrig til på Jæren og holder jevnlig sykurs, dersom du skulle være så heldig å bo i nærheten.
Fine knapper!!!

Her er det masse fint - også fine bånd og knapper. Det er ingenting å si på prisene heller. Så da er du tipset.
Og skulle du ønske deg et tips på ting du kan lage, har jeg bokmerket ørten prosjekter... her er et lite knippe:

Øverst fra venstre:
1: Liten quilt, fremgangsmåte funnet hos V & Co
2: Tegnemappe, fremgangsmåte funnet hos The Long Thread
3: Babyquilt med nydelig ordspill, fremgangsmåte funnet hos Moda Bake Shop
4: Bedårende gås, fremgangsmåte funnet hos The Long Thread
5: Bokbind til kalender/notatbok, fremgangsmåte funnet hos V & Co
6: Husmappe (nydelig til barnetegninger mm), fremgangsmåte funnet hos The Long Thread

søndag 9. januar 2011

Med nål og tråd skal ondt fordrives... eller noe slikt

Vi har reparert mye idag, Theodor og jeg. Blant annet har vi limt en lekebil - det ene hjulet brakk i festet så det var bare å finne frem superlimet. Fungerte fin-fint. Og jeg fikk ånden over meg.......


... jeg ble inspirert til å reparere mer - blant annet stoppet jeg to longs: Én fra Janus (rift i benet) og én fra Tom og Trine som hadde fått slitasjehull på flere steder (etter x antall ganger i vaskemaskinen med vanlig vaskemiddel, med vennlig hilsen den bedre halvdel).
Jeg brukte helt vanlig sytråd i sånn passelig samme farge og metoden jeg brukte forrige gang (den finner du her).

Helt til sist lappet jeg sammen den ene parkdressen som hadde fått flere rifter på beina - til det brukte jeg selvklebende reparasjonsark/-lapper beregnet på nylon av merket Milward (Coats). Dette får du kjøpt på sybutikken, det finnes i flere farger og i flere kvaliteter: Dersom du får en rift i dunjakken eller soveposen er det en enkel sak å reparere: Arket (størrelse 10x20 cm) er selvklebende og du limer det over hullet. Vips, så har parkdressen/dunjakken/hva-du-nå-enn-måtte-ønske fått et lengre liv. Håpet er at parkdressen holder ut sesongen!

At fargen ikke matcher helt synes jeg ikke gjør mye, det viktigste er at buksen er tett og at jeg slipper å kjøpe ny bare pga noen små hull: Miljøvennlig og lommebokvennlig = Topp!!!

Noen ganger følger det med et lite reparasjonsark når du kjøper dressen, men dersom du er ute etter slike lapper finner du ulike varianter bl.a hos XXLStoff og stil og som nevnt: I din lokale sybutikk.

Ha en fin aften - med eller uten reparering!

lørdag 8. januar 2011

Når strikkingen tar overhånd


Av og til kan man føle det slik... at strikkingen tar overhånden. slik som i denne fantastiske lille animasjonsfilmen "The last knit".

fredag 7. januar 2011

Den ultimate nøtteknekker

Jeg har ønsket meg den lenge, nøtteknekkeren fra Drosselmeyer. Ikke det at jeg spiser mye nøtter, men den er utrolig stilig. Og så har den "vunnet tallrike svenske nøtteknekkertester" (helt sant - fant det på nett). Den kommer i fargene hvit, rødt og sort.

Lykkelig er jeg fordi jeg fikk den til jul av lillesøsteren min! Hurra.

Så dersom du har en vanskelig nøtt å knekke, så vet du hva du trenger.....

torsdag 6. januar 2011

Kubus

Kubus by Lassen

Du har sikkert sett den... Kubus. Jeg har ønsket meg den lenge og til jul fikk jeg den og det tilhørende fatet av mamma. Hurra! Jeg synes rett og slett at den er vakker.....

Lysestaken heter altså 'Kubus' og ble designet i 1960 av Mogens Lassen (det tilhørende fatet kom først i 2008) - du kan lese mer om Lassen og hans arbeider her.

onsdag 5. januar 2011

Red velvet cupcakes..... farlig gode

Bilde lånt fra jamieanne's flickr-side
Til gårsdagens juletrefest på grendehuset skulle jeg bake noe og endelig fikk jeg prøvd en oppskrift jeg har hatt lyst til å prøve lenge: Red velvet cupcakes. De skulle etter sigende være veldig gode - og det stemte. De ER gode!
Bilde lånt fra bloggen Becoming Lola

Oppskriften fant jeg inne hos Chopcakes: Jenta bak Chopcakes, Tone Oraini, lager de mest fantastiske cupcakes (for du må ikke forveksle disse med trauste muffins) på bestilling - og deler raust oppskriftene med oss andre: Tusen takk! Oppskriften finner du her.
 
Red velvet cup cake
Bildet er dessverre ikke lånt noe sted - det er mitt eget dårlige iPhone-bilde tatt dagen derpå i grelt neonlys...

Jeg tilsatte forøvrig litt revet klementinskall i glasuren: Nydelig.... Og så hadde jeg "bare" 3 flasker matfarge (to av de var riktignok amerikanske - litt sterkere enn den norske). Selv må jeg si at cup cake'sene om mulig er enda bedre dagen derpå - selv om pynten nok ikke er like fin da, jamfør bildet over.

Tips - garnsalg

Garnstudio har salg på to nye garntyper: Drops BabyAlpaca Silk (70% babyalpakka og 30% mulberrysilke) og Drops Andes (65% ull og 35% alpakka). Den første har samme tykkelse som Drops Alpaca (tynn alpakka) og den andre samme tykkelse som Drops Eskimo. Selv må jeg få noen til å kjøpe for meg, for dessverre selges ikke disse her i Harstad....

Men kjøpe skal jeg: Fantastiske priser!!!! 29 kr/nøstet for BabyAlpaca Silk og 34 kr/nøstet for Andes. Tenk så mye fint man kan lage til små skatter i Baby Alpaca Silk?! (Eller større skatter, for den saks skyld).

Nuvel, dagens tips!

tirsdag 4. januar 2011

Strikkeåret 2010

En liten oppsummering av strikkeåret 2010 - har utelatt flere prosjekter, siden jeg har strikket ganske mange av én ting, bl.a. til julegaver. Det har blitt mange Buttoned slippers og små djevelluer.


Jeg har flere prosjekter på tapetet og felles for de fleste er at det skal benyttes garn fra garnlageret... Iløpet av julestrikkingen har jeg klart å slanke lageret med over 1000 gram. Da gjenstår bare.... veldig mye mer.

Vi strikkes...

mandag 3. januar 2011

Godt nytt år og hipp hurra

Jeg ønsker dere alle et riktig godt nytt år og samtidig et rungende hurra for Theodor som fylte tre år på selveste nyttårsaften!! Vi har hatt huset fullt og jeg har ikke hatt tid til å skrive innlegg før i dag; roen har senket seg og hverdagen har kommet tilbake i vår snøfylte lille bygd.

Bursdagsservise i papp - "Monstermani" - fra Pirater og Prinsesser
Theodors store dag ble feiret i barnehagen - et supert alternativ til et bombet hjem! Duker, tallerkner, hatter og blåser ble bestilt fra Pirater og Prinsesser, hovedpersonen var storfornøyd - og alle små gledet seg stort over matchende tattoveringer som ble utdelt.
Stolt traktoreier
Helt siden før Theodor ble født har mamma/mormor lovet at en liten tass skulle få traktor og på 3-årsdagen ble løftet oppfylt: En John Deere tråtraktor med lufthjul, gir og frontlaster - fra oss fikk han rotorblink og snøplog og fra onkel og tante tilhørende tilhenger. Blanke barneøyne!

En stormforelsket pappa og en bitteliten gutt
Og blanke øyne var det hos flere: Tenk at min lille gutt er tre år. For tre år siden kom han til verden under litt andre omstendigheter enn planlagt. Termin var nemlig 18. februar 2008, men sent på kvelden 28. desember fikk jeg det jeg trodde var tette kynnere - for "moro skyld" tok jeg tiden imellom og ble rimelig svett når jeg fant ut at det var med 4 minutters mellomrom. En telefon til sykehuset og Han måtte avbryte kortkvelden med gutta: Vi måtte til sykehuset der det ble konstatert at fødselen var i gang. Mange og vonde tanker raste igjennom hodet mitt: Ville dette gå bra? Lokalsykehuset tok ikke imot premature, så vi måtte til Tromsø universitetssykehus med ambulansefly - jeg fikk drypp for å stanse riene og lungemodningssprøyte i tilfelle dette ikke virket. Jeg lå på fødeavdelingen i to døgn før det ble konstatert at fødselen ikke lot seg stoppe: Dryppet ble skrudd av og etter noen timer holdt jeg en bitteliten gutt i armene - 43 cm lang og 2615 g tung (mot anslåtte 1800-1900 g).

I tre uker ble vi på sykehuset i Tromsø, sugeevnen var nemlig ikke ferdig utviklet og vi måtte vente til at han klarte å suge selv - bortsett fra dét var han det som kalles en ukomplisert prematur.

Verdens beste gutt - mors hjerte og fars aller beste venn.

LinkWithin