lørdag 31. juli 2010

Norsk design - Scandinavian Surface

I serien Panel piece kan man ha enkeltpaneler, eller sette sammen flere like (eller som her ulike) paneler
Jeg har ikke fått øynene opp for den norske, Bergensbaserte designfirmaet før; Scandinavian Surface, før jeg kom over en artikkel i svenske (!) Hus & Hem. Men jeg må si at jeg liker det jeg ser! Firmaet ble startet i 2003 og består av fire designere med bakgrunn fra Kunsthøgskolen i Bergen. Se forøvrig denne artikkelen fra Aftenposten, fra februar i år i forbindelse med Stockholm Furniture Fair.

'Black Beech', 405x270 cm, veil. pris: NOK 2899,00 inkl. frakt, lim og monteringsanvisning
I tillegg til en rekke varianter av tapeter, har de også vesker, brett, kort, bilder, puter og smykker. Du får, bl.a., kjøpt produktene på deres egen nettbutikk, tapetene kan kjøpes direkte fra deres produsent, Photowall.
Porselensbrosjen 'Sneen har dalet' til kr 145

'Rhubarb, indigo blue' - størrelse 405x270, veil. pris 2890 kr

Skinkeboller

Skinkeboller - virkelig godt
Jeg rydder i gamle blader og fant et gammelt Maison mat og vin (april/mai 2007), i den sto oppskriften på 'Skinkeboller'. De viste seg å være kjempegode!!!! Kjekk turmat og gode mellommåltid. Du kan spise de med og uten pålegg..

Oppskriften er laget av Marit Røttingsnes Westlie som har filosofien at alle barn elsker å bake - og at de bør få lov. Du finner oppskriften her på Marit Røttingsnes Westlies hjemmeside! Jeg synes bollene virket så små når man skulle klare å få ut 20 stykker, men de hevet seg til en perfekt størrelse. Disse er ikke særlig gode dagen derpå, så: Spis med en gang eller frys de ned :-D

fredag 30. juli 2010

Nytt sengetøy fra Ferm Living til junior i hus

Theodors nye sengetøy, Robot bedding, fra Ferm Living
Siden jeg så sengetøyet Robot bedding juniorFerm Living's nettsider, har jeg visst at jeg måtte ha det... Og nå er det endelig i hus. Fordelen med lokale butikker er at man faktisk kan ha en viss påvirkning, og fantastiske Lykke og Lukas tok inn Ferm Living på forespørsel. Etter en liten ventestund er sengetøyet nå på plass og det er like flott som jeg forestilte meg.

Det finnes puter i serien også!
Dynetrekket har glidelås, noe som er veldig praktisk - MEN putetrekket viser seg å ikke være i juniorstørrelse (40x60 cm): Størrelsen er trolig som en babypute (35x40). Det sto ikke noe om det på nettsidene, så det kom som en "overraskelse". Når det er sagt, stappet jeg bare puten til Theodor inn i trekket - så nå er den litt tykkere enn han vanligvis er vant med. Gikk fint det også... og han sover som regel uten hodepute uansett.

Dersom du er så uheldig at du ikke bor i nærheten av Harstad sånn at du ikke kan kjøpe det hos Lykke og Lukas (sjekk denne artikkelen om butikken fra bladet Mamma), kan jeg røpe at du får sengetøyet i nettbutikken til 2iSpann også.

Pip Studio *sukk*

Jeg har kjøpt bursdagsgave..... og ville vel egentlig hatt det selv: Kopper fra Pip Studio. Og skål. Mønsteret heter Early Bird og er fantastisk søtt. Jeg kjøpte de hos Hjerterom her i Harstad, men du finner de på flere nettbutikker (bl.a Cornelias hus, som også har butikk i Trondheim).

Det er imidlertid verdt å notere seg at de ikke kan vaskes i oppvaskmaskinen. Men hva gjør vel det? Prisen på serviset (kr 99/kopp og 129/bolle) gjør at det ikke er verdens undergang om litt av forgyllingen forsvinner. Kanskje kan man hevde at det er litt sjarmerende med slitasje?

Det finnes utrolig mye i serien (ta en kikk på nettsiden for sikling og inspirasjon).

Selv hadde jeg ikke sagt 'nei takk' til tapeten i Early Bird-serien. Eller noen av de andre tapetene, for den saks skyld.
Ta en kikk på nettsiden deres for å se det fantastiske utvalget - så vidt jeg kan se finnes det ikke noen nettbutikker i Norge MEN de har tapetene på Eske i Oslo, og de sender varer.
TILFØYING: De har tapetbok hos Hjerterom - og kjenner jeg disse jentene rett så sender de også!

torsdag 29. juli 2010

Fra kjedelig standardlampe til stilig lysekrone

FØR
ETTER
Jeg kom over denne oppussingen av en gammel, kjedelig lysekrone/taklampe hos Focus Jennie. Jeg må si at jeg ble imponert over resultatet. Slike typer lamper henger det MANGE av rundt om i landet, og mange skifter nå disse ut. Kanskje burde man heller pusse de opp?

Bilde fra denne annonsen på finn.no

Jeg sjekket finn.no og fant denne taklampen til salgs for kr 200. Så for kr 200 + spraymaling og klare lyspærer, så får man altså en ganske så unik lampe. Me like!

onsdag 28. juli 2010

Ingen planer for helgen? Dra til London


I helgen, 29.-31. juli, avholdes Knit Nation på Imperial College London med strikkekurs på torsdag (imorgen!!), og marked på fredag og lørdag med masse fantastisk garn og strikketilbehør. Jess og Casey fra Ravelry vil selvfølgelig være til stede..

Andre strikkekjendiser (et nytt ord?) som The Bothered Owl, Ysolda, Purlescence og Rohrspatz & Wollmeise vil også være der... Med andre ord et skikkelig must for enhver strikkeentustiast.

For mer om dette, les Stitch London's innlegg om Knit Nation.

Skulle bare ønske jeg visste det litt før - for nå er helgen allerede booket av gubben som skal på fisketur. Bare for gutta (selvfølgelig). Så Theodor og jeg får heller finne på noe her hjemme. Lite strikking så lenge han er våken - i en alder av 2,5 kan man vel ikke forvente noe på strikkefronten.

Med en fugl i hånden - eller en trost i taklampa

Bird Cage Lamp

En slik lampe skulle jeg gjerne hatt!!!!! Lampen Bird Cage Lamp (fra bobo kids) kan bl.a kjøpes hos Cornelias Hus for kr 3.900,-.

Men så kom jeg til å tenke på at man burde vel strengt tatt kunne lage en slik selv? Eks antall fugler (søk på 'fugl' på Panduro så får du opp noen riktis så søte varianter i flere farger, dog kun ensfarget) og så vil jeg tro at det blir riktig så fint dersom man fester noen små sommerfugler i nettingen (sommerfuglene på bildet er fra Panduro og er faktisk på salg nå, til kr 24/8 stk)...

Netting kan man jo bøye til selv, eller bruke skjelettet til en gammel lampe der man fester pinner med wire - en gammel svungen lampeskjerm burde bli fantastisk (kanskje spraye skjermen gul?).

Skulle du finne på å lage en slik lampe, så sku' jeg gjerne ha sett den!!!


Ugle med unger fra Select

Eventuelt kan man droppe hele lampa og heller kjøpe denne "naturtro" ugla fra Select til den trivelige prisen kr 249,50. Fiks ferdig med lys og alt. Alle vet vel at ugler er in for tiden?! Les bare her hva Select skriver:
På en naturtro bjørkestubbe sitter uglemoren og våker over de søte ungene sine. Når det blir mørkt
aktiveres det solcelledrevne batteriet (som lades i løpet av dagen), og ungene begynner å lyse.

(det siste her er selvsagt ironi)

tirsdag 27. juli 2010

En annerledes selvangivelse


Jeg var innom Frk Badegakks fornøyelige blogg og fant denne artige lille saken; En selvangivelse! Jeg oppfordrer/utfordrer dere til å fylle den ut dere også.

Her er altså min selvangivelse:
  • Dagens leppestift/lipgloss: Ingen
  • Dagens duft (parfyme/lotion/shampoo/hva enn du dufter av): Ingen... Det må i såfall være deodoranten fra apoteket (etter ikke å ha brukt parfyme i over ett år pga amming, så har jeg liksom ikke begynt med parfyme igjen). Bodylotion fra Clinique - parfymefri :-/
  • Dagens sko: Flate og myke sko fra Benelli
  • Dagens smykker: Diamantøredobber (bursdagsgave fra mamma), kjede og tilhørende armbånd fra Snö of Sweden (sommergave til meg selv, kjøpt i Sverige)
  • Dagens bok (altså den du leser nå): Nettopp ferdig med "Hundre år" av Herbjørg Wassmo (anbefales).
  • Siste avis du leste: Harstad tidende
  • Siste cd du hørte på: Kings of Leon
  • Siste film du så: Matrix reloaded
  • Siste reise du var på (innenlands/utenlands): Boden, Sverige sammen med Han og Theodor.
  • Siste nettsted du var innom før denne bloggen: bloglovin.com
  • Siste te/kaffe du drakk: Kaffe på jobb tidligere idag
  • Siste setning du sa: Legg deg ned. (Ifb med legging av en viss Theodor)
  • List opp tre ting fra veska di: Bilnøkler, munn-til-munn maske og handlenett

søndag 25. juli 2010

En solskinnsdag


Det er nydelig vær her i nord idag - endelig. Og Theodor og jeg har vært på skogstur. Vi hadde med matpakke, frukt og juice og nøt turen storlig. Fordelen med å bo her på landet er at naturen er rett utenfor døren (det er den jo strengt tatt overalt, men du vet hva jeg mener). Så vi tuslet noen hundre meter langs veien og så inn en skogsvei. Og vips var vi helt alene i fin natur. Theodor spiste matpakken sin, bare salamien for pippippen måtte jo få brødet. Og det var helt i orden, for det er andre regler som gjelder når man er på tur.

Siden det uten tvil er jeg som tar mest bilder i familien, så er det få bilder av poden og mamma. Og det skulle vi gjøre noe med. Så jeg tok bilder av oss sammen. Ikke helt vellykket, men man får da en idé. Og se så flott hakene mine gjør seg på bilder!!!!

Og når vi så omsider tuslet hjem igjen, etter nøye å ha studert en liten bekk samt all sauebæsjen på fotballbanen, kom vi hjem til hagen i full blomst. Alt er mye senere her i nord, men det er jammen meg fint. Og finest av alle blomstene synes jeg akeleien er (de to øverste bildene til høyre)....

Så vasket vi bilen, som sårt trengte det (et ukjent antall flygedyrlik i grillen) - Theodor spylte litt mens jeg vasket bilen innvendig til slutt. Og da måtte jeg jammen spyle over bilen en gang til, for han hadde sørget for å sprute i grusen som igjen rikosjerte opp på bilen. Hurra. Og  når mamma så oppdaget at han hadde spylt kameraet mitt, ja da bar det rett i seng. Og der er han nå. Mens jeg egentlig burde vært ute og hatt litt alenetid sammen med en strikkebok og en kopp kaffe. Så nå løper jeg ut, mens det enda er tid. Håper jeg....

Håper du også har en dag full av solskinn,

Jakke i bruk = action pics


Det er så kjedelig å se på bilder av strikkerier når det ikke er i bruk... Så da Theodor fikk bruk for sin nye strikkejakke (se innlegg om den her) så måtte jeg ta bilder - og siden jeg bare hadde mobilen tilgjengelig så blir det litt grumsete mobilbilder.

Jeg er kjempefornøyd med jakken, mønsteret heter Rillestrikket jakke i vinkelstrikket Fabel og her funnet hos Garnstudio. Jeg har strikket størrelse 4 år, men som du ser så passer den ganske så bra til min ganske så gjennomsnittlige 2,5-åring. Strikket med garnet  Drops Fabel i fargen Sea mist, på 3 mm pinner. Knappene i kokos er kjøpt på salg hos Stoff & Stil. Jeg gjorde en ørliten endring på halskanten: I oppskriften står det at man skal hente opp masker og så strikke 3 pinner rett: Jeg strikket 6, slik at det ble 3 riller.

Jakken er forøvrig fortsatt ikke blokket, så den ene siden virker litt kortere enn den andre - men ikke mer enn at jeg nok tror det bare er jeg som legger merke til det (eller en medstrikkerske). Vi blåser i det - det er sol!!!
I dag er nemlig første gangen denne uka det har vært sol, så vi har kost oss ute - jeg og Theodor. Pappaen er på helgevakt, nemlig. Og sånn i tilfelle du lurte: Jeg har både ryddet leker og vasket tøy. Men ikke vasket gulvet. For sola skinte....

lørdag 24. juli 2010

Et interiørinnlegg fra virkeligheten - min virkelighet i hvertfall

Hva gjør man når huset ser slik ut etter leggetid? Jo, man strikker litt....... Av og til (eller ganske ofte, ifølge Han) så orker jeg rett og slett ikke. Jeg stenger ute rot og vissheten om at det finnes et overfylt tørkestativ med klær etter ferien, eller leker overalt, eller klesvask som burde vært tatt. Og heller har litt alenetid. Så får man heller ta støyten etterpå. En annen dag. En dag med overskudd.

fredag 23. juli 2010

Hjemmekontor - i hagen?

Et lite anneks - men det er mulig naboene vil tro at et lite romskip har landet i hagen din

Han og jeg deler kontor - ikke det mest optimale, men hva skal man gjøre når man bor i et lite hus (ca 140 kvm) fra 1938, påbygd på 60- og 90-tallet? Men med denne lille kula/romsonden/mina i hagen kunne jeg hatt mitt eget. Fantastisk!

Døren åpnes oppover - som på de riktig stilige bilene.....
ARCHIPOD heter vidunderet og du kan lese mer om det her. Archipod (uttales Ar-ki-pådd) er britisk og kan leveres enten montert eller i 16 deler på 60x240, så det lar seg frakte til Norge - dersom du skulle være interessert, prisene starter på £12.000 - med andre ord nærmere 120.000 kr... Men du får mye design for pengene og ikke minst: Et skikkelig "statement" i hagen!

Med både lysinnslipp fra siden (koøyet) og i taket blir det lyst og trivelig

Den lille pod'en er ferdig isolert, med belysning, strømuttak, varmepanel, røykvarsler (!), skrivepult og datauttak. Størrelsen er 2,9 m i diameter på det bredeste og 2,5 m høy. Og best av alt - det er ikke nødvendig med byggemelding da den ikke overstiger 10 kvm. Det jobbes også med en større variant på hele 4 m i diameter.

Hurra - vinnerlykke

For en deilig dag - jeg vant nemlig strikkeboka Knitting Mochimochi i Strikkeoppskrifts sommerkonkurranse, der man hver uke kan vinne en strikkebok. Hurra!! Lykken er ekstra stor siden jeg har ønsket meg boka siden jeg oppdaget at den skulle komme ut.

Denne uka kan man vinne Maskeball (klikk på linken over) - skynd deg og bli med, du også.

Og vinnerlykken vil ingen ende ta: Mens jeg var på ferie fikk jeg den gledelige beskjeden om at jeg hadde vunnet et gavekort på kr 500 hos Barnehjørnet|| via en Facebook-konkurranse tidligere. Så nå har jeg tinget meg en 80 liters bag fra Reisebagen. Oh lykke - nå blir det orden i (sy)sakene når vi skal ut og reise.

Lykkelige hilsner og ønsker om en solrik helg (her var det +5 grader idag morges, men med lovnader om godt vær i helga) fra

torsdag 22. juli 2010

Idéer til barnerommet

Stilig barnebaderom - bilde hentet fra HGTV

Det finnes unektelig masse flott til barnerom - jeg skulle ønske at jeg kunne få med Ham på å pusse opp barnerommet litt til. Slik det ser ut, så blir det nok seende ut som det gjør en stund til. Men man kan da drømme?

I den britiske nettbutikken Bodie and Fou finnes det masse stilig - også til barn.
En overkommelig endring på barnerommet er disse stilige rullgardinene 'Birds on a wire' til £49 (vanligvis £60) - som også finnes med rosa fugler på hvit bakgrunn.
Birds on a wire rullgardin
Eller hva med litt nytt sengetøy fra byGraziella?
Sengetøy fra byGraziella

Og rommet blir selvfølgelig ikke komplett uten litt tapet - denne tapeten fra Isak synes jeg var kjempefin. Passelig retro. Tapeter er adskillig rimeligere i England enn her hjemme - denne får du for kun £33..

Penguin tapet fra Isak

Men man trenger ikke bestille helt fra England, det holder å vende blikket mot vårt naboland: Danmark. Der har de en fantastisk butikk som heter Frou Frou - som heldigvis også sender/leverer til Norge (de har månedlige turer der de tar med varer til Oslo - de kan også sende fra norsk posthus, se mer om dette her).

Hva med en stilig neonbokstav fra Øst-Tyskland? Dessverre virker ikke lyset, men duverden så stilig!!
Neonbokstav fra Øst-Tyskland - 750 Dkr.

Eller et gammelt skolekart over Skandinavia som er kjempestort - 170x220?
Skolekart over Skandinavia - Dkr 1250

Livstilsbasen er ytterligere en dansk nettbutikk, eller snarere en samling med nettbutikker, med varer i alle kategorier. Vel verdt et besøk, sett bare av litt tid. Jeg synes dette settet fra Norman Copenhagen er utrolig stilig - litt sånn snickerboa over det hele. Det finnes tilogmed en lekebil i samme serien, men med prisen 18.000 synes jeg liksom at den har utspilt sin rolle..
Normann Copenhagens serie Play

For de som bor i nærheten av IKEA *mumle, mumle* så synes jeg at de har fått noen stilige nyheter - bl.a lampene Skojig (bordlampe, takpendel og takplafond). Passelig retro. Finnes i flere farger.
Skojig barnebelysning fra IKEA

Små kropper syns det er stas å få sitte på stoler som passer i størrelse - Kritter stolene fra IKEA er ypperlige. Og nå kommer de i langt sprekere farger enn tidligere. Hva med en av hver farge? Selv skulle jeg gjerne hatt gul, rød, blå og sort. Til hvitt bord. Kanskje. Prisen er det ingenting å si på: 129/stk (269 for bordet).
Kritter barnestoler fra IKEA

Gjør det sjøl (rompehøl)
Det trenger ikke koste masse penger - puss opp gamle møbler (bilde fra Bolig Liv)

Ikke alt trenger du å kjøpe heller, heldigvis, masse av det du ser over kan vi fint gjenskape selv. I hvertfall til en viss grad. Her har jeg lagt ut noen tips om hva man ganske så lett kan gjøre selv. Men det aller enkleste vi kan gjøre selv er jo å male - og male kan vi gjøre mange ganger, så hvorfor ikke velge en litt sprek farge? Du finner masse gode idéer hos IFI (institutt for farge og interiør).

Jotuns maling Sens har ingen skadelige avgasser og er dermed barnevennlig - her i fargen 5306 Pirat, det finnes forøvrig et eget fargekart for barnerom.

Du kan jo sy vimpler i spreke (eller ikke spreke, avhengig av stilen) farger og mønstre. En fin trinn-for-trinn forklaring finner du her hos Mali-Mo.

Eller hva med å sy sengetøy i et fint stoff? Forklaringer finner du blant annet i boka Sikksakk (som anbefales).

Eller du kan pusse opp gamle møbler - f.eks med tapeter, servietter (decopage) eller pent gavepapir. Se bilde over. En fin fremgangsmåte finner du her hos Bolig Liv (absolutt en av favorittene mine når det gjelder interiør).

Du kan fikse opp en gammel lampeskjerm så den passer med resten av rommet - kanskje finner du en kul lampefot på loppis som du kan spraylakkere i en kul farge?. Fremgangsmåte på hvordan du går frem for å fikse opp lampeskjermen, finner du bl.a her (det finnes utallige versjoner).

LinkWithin