fredag 30. april 2010

Jeg skulle ønske jeg kunne quilte


Quilting er ikke hva det engang var. Eller: Det trenger ikke være det. Bloggen "Sew, Mama, Sew" har fokus på quilting i april. Utrolig masse flotte tepper mv som vises frem. Hvem ville ikke hatt en quilt som den over - den er laget av Kellie som har bloggen Don't Look Now.

Little Monsters av Kellie fra Don't Look Now

Et annet eksempel på hva Kellie har laget er dette fantastiske monsterteppet.

Eller du kan lese hennes tutorial (fremgangsmåte) for å lære deg å lage denne utrolige rakett-puta. Artig at hun lager ting for gutter.... selv om hun har masse søtt til jenter også. Og fantastisk at hun legger ut mønster og fremgangsmåte gratis.
Rocket Ship Pillow av Kellie, Don't Look Now

 Bl.a har hun en tutorial på en skikkelig nydelig fuglepute (se bilde under).

Flower Garden Pillow av Kellie, Don't Look Now

Eller hva med dette fantastiske hobbyforkleet til både gutter og jenter? Også her har hun laget en gratis tutorial. Jeg ville imidlertid aldri latt Theodor være i nærheten av malingstuben med dette kunstverket på...


Kids Art Smock Pattern fra Kellie, Don't Look Now

Så gjenstår bare spørsmålet om hvor man skal hente alle timene man trenger for å få tid til å lage alt det man vil....

torsdag 29. april 2010

Han sier jeg er gal

Jeg har endelig kjøpt meg Klokken. Med stor K. Han sier jeg er gal. Jeg elsker den. Det er mine penger. GIRL POWER!!!!

onsdag 28. april 2010

En liten påminnelse - give away - blogglotteri

Vi nærmer oss 1. mai og i den forbindelse minner jeg om Give Away'en her på Smuleblogg! Den heldige utvalgte stikker av med tesil, te, Symphonie Wood strikkepinner og 4 nøster med Silk-Alpaca fra Garnstudio. For å delta trenger du bare å legge igjen en kommentar på det opprinnelige innlegget.

Trekningen er som sagt 1. mai - sånn på formiddagen en gang!

tirsdag 27. april 2010

Flotte ting - og ting som ikke svarte helt til forventningene. Del fem

Jeg fortsetter min følgetong og kommer her med del fem (se også del en, del to, del tre og del fire).

Gode kjøp


Elextrolux Ergorapido oppladbar støvsuger i hvit høyglans. Vi har den stående på kjøkkenet og vips blir smuler og rusk fra matlaging og spising borte. Den er såpass kraftig at jeg også har sveipet over teppet i stua med hell. Kjekt å slippe å dra frem den "store" støvsugeren for småtterier!! Vi kjøpte vår på Expert. Vel anvendte penger!



Wicker Bread Basket fra Muuto, designet av Cecilie Manz. Jeg fikk den mørkere grå i julegave av søsteren min. Jeg elsker designet, men må innrømme at det er litt nedtur at man må bruke det lille medfølgende tørklet for at brødsmulene ikke skal falle ut av de store hullene. For da synes jo ikke designet. Men i dette tilfellet er jeg villig til å la design komme foran funksjonalitet. Jeg elsker den.

Ikke fullt så godt kjøp

Vi har bestikket Silk fra Gense - jeg fikk det i 2001 (hadde siklet på det siden 1995) og er like fornøyd med det den dag i dag. Det er etter min mening like fint til hverdag som til fest. Det eneste er at jeg kjøpte ostehøvelen i denne serien og den er mildt sagt en skuffelse. Den klarer ikke (eller skal vi si JEG klarer ikke) å skjære en eneste osteskive - jeg har prøvd alle typer ost uten å klare det. Den ligger fortsatt i kjøkkenskuffen, det er liksom så dumt å kaste den. Men brukt, det blir den ikke...

Tilbud på garn


Det er endel salg på garn nå, tenkte jeg skulle tipse videre om dette - sånn i tilfelle du ikke visste om det.

Mauds garn - 30% på alt garn
Mauds garn har 5-års jubileum og har 30% på alt garn frem tom 15. mai! Mauds garn har bl.a garn fra Evilla, Schoeller & Stahl, Austerman og Opal - eller hva med garn laget av resirkulerte sarier (se bilde)?

Jeg kjøpte 6 nøster Step sokkegarn der for noen uker siden, sendte mail og hadde garnet i postkassa noen få dager etterpå (Facebook-tilbud: Seks 100 grams nøster for 250 kr).


Drops garn - 30% på utvalgte garn

I perioden 1.-31. mai salg på utvalgte Drops-garn. Garnene er mest vintervarianten, men det er da lurt å kjøpe nå slik at man kan bruke sommeren til å strikke høst- og vinterplagg:


DROPS Alaska: Garn i 100 % ren ny ull
Før: 23,00 Nå: 16,00

DROPS Alpaca: Garn i 100 % ren alpakka
Før: 35,00 Nå: 24,50

DROPS Angora Tweed: Garn i 30 % angora og 70 % merinoull
Før: 49,00 Nå: 34,00

DROPS Baby Merino: Garn i 100 % merino extra fine ull superwash
Før: 35,00 Nå: 24,50

DROPS Big Fabel: Garn i 75 % ull superwash og 25 % polyamid
Før: 55,00 Nå: 38,50

DROPS Classic Alpaca: Garn i 100 % ren alpakka
Før: 35,00 Nå: 24,50

DROPS Delight: Garn i 75 % ull og 25 % polyamid
Før: 30,00 Nå: 21,00

DROPS Eskimo: Garn i 100 % ull
Før: 22,00 Nå: 15,50

DROPS Eskimo Mix: Garn i 100 % ull
Før: 26,00 Nå: 18,00

DROPS Eskimo Print: Garn i 100 % ull
Før: 29,00 Nå: 20,00

DROPS Fabel: Sokkegarn i 75 % ull superwash og 25 % polyamid
Før: 27,00 Nå: 19,00

DROPS Karisma: Garn i 100 % ren ny ull superwash
Før: 25,00 Nå: 17,50

DROPS Kid-Silk: Garn i 75 % mohair super kid og 25 % silke
Før: 60,00 Nå: 42,00

DROPS Merino Extra Fine: Garn i 100 % merinoull superwash
Før: 35,00 Nå: 24,50

DROPS Nepal: Garn i 65 % ull og 35% alpakka
Før: 24,00 Nå: 17,00

DROPS Polaris: Garn i 100 % ull
Før: 44,00 Nå: 31,00

DROPS Polaris Mix: Garn i 100 % ull
Før: 52,00 Nå: 36,50

DROPS Puddel: Garn i 94 % mohair og 6 % polyester
Før: 47,00 Nå: 33,00

DROPS Silke-Alpaca: Garn i 20 % silke og 80 % baby-alpakka
Før: 42,00 Nå: 29,50

DROPS Silke-Tweed: Garn i 52 % silke og 48 % lammeull
Før: 53,00 Nå: 37,00

DROPS Symphony: Garn i 65 % merinoull og 35 % polyam
Før: 47,00 Nå: 33,00

DROPS Vienna: Garn i 90 % mohair og 10 % polyester
Før: 47,00 Nå: 33,00

DROPS Vivaldi: Garn i 56 % mohair, 14 % ull og 30 % polyam
Før: 50,00 Nå: 35,00

Tilbudet varer fra og med 1. mai og til og med 31. mai, gjelder kun over disk, ikke på nettet.

Min lokale garnbutikk har ikke fullsortiment av Drops-garn (dessverre eller heldigvis) - skulle så gjerne ha kjøpt litt Alpaca og Silke-Tweed. Men litt Merino Extra Fine skal jeg kjøpe.... se bare på den lekre jakken man kanskje kan strikke. Når man er ferdig med alle de andre prosjektene. Som igrunn er ganske mange.

mandag 26. april 2010

Fra skrot til skatter - oppussing av stoler. Del 1


Jeg har lenge lett etter nye kjøkkenstoler, men ikke helt funnet de. Men så... Jeg var på besøk hos min svigerinne og fikk se boka "Fra skrot til skatter" - der var det en vanlig furustol som var blitt malt sølvfarget slik at den så ut som aluminium. Jeg har alltid likt de amerikanske aluminiumsstolene Emeco Navy Chair, så å få til noe liknende uten å måtte ut med prisen (de koster nærmere 4.000 kr/stk) må man kunne si fristet.
Emeco Navy Chair - designet i 1944 for det amerikanske forsvaret

Lykken var derfor stor da jeg kom over fire stoler på Fretex, de hadde riktignok et sjeldent stygt skai-trekk på ryggen festet med ulekre messingstifter, men jeg hadde en mistanke om at det skjulte seg litt penere rygg under. Heldigvis hadde jeg rett. Stolene er små og nette og vil ikke komme i konflikt med kjøkkenbordets bordbein.

Så nå skal det pusses, vaskes, grunnes og males. Jeg har kjøpt Bengalack Aluminiumsmaling og stoff til å trekke om stolputene: Jeg fant en fin gardin på Princess (30% rabatt på alle gardiner nå) med et gren-mønster (se litt dårlig bilde av mønsteret nederst til venstre). En gardinhøyde holder til alle stolene.

Fortsettelse følger......

søndag 25. april 2010

Sprelletøfler

Jeg kom over dette mønsteret på små babysokker som visstnok ikke faller av (derav tittelen sprelletøfler), og når så en av kollegaene til mannen nå har fått ei lita jente måtte jeg forsøke...

Mønsteret fant jeg her, og sokkene er strikket på to pinner, 2,5 mm, for så å sys sammen bak. Jeg har brukt hvitt Mor Aase Baby-garn. Blomstene er også strikket i dette garnet, på pinne 2,0 mm, disse blomstene har jeg jo strikket endel av i det siste og jeg synes de er skikkelig søte - fort går det også. Vips var barselgave nr tre denne måneden ferdig!

Akkurat nå er enda et par på pinnene, mens jeg småspiser en nybakt cookie...... Livet er i grunn ganske godt.

fredag 23. april 2010

Piknikmat av restemat


Av rester fra både pølsemiddag (eller pøsle som Theodor sier) og spaghettimiddag (kun kjøttsausen) har jeg laget piknikmat: Fylte horn. Ideelt å fryse ned, skal du på tur tar du bare en pose med deg.

Du står helt fritt til fyll: Jeg fylte hornene med litt kjøttsaus, noen pølsebiter, litt revet ost og til slutt litt krydder: Krydder kan være hva du selv vil, pizzakrydder, vanlig pepper, salt... Selv kan jeg sterkt anbefale O&COs pasta- og salatkrydder med salt og urter - nydelig også til kylling og pizza.

Du kan nok bruke enhver oppskrift på horn, selv har jeg brukt denne:


Fylte horn (24 stk)
  • 50 g margarin
  • 5 dl melk
  • 50 g gjær
  • 1 ts salt
  • 1 ss farin
  • 12 dl hvetemel
Smelt margarinen i en kjele, tilsett melken og varm opp 37 grader (fingervarmt). Smuldre gjæren i en bollen og rør den ut i litt av væsken: Tilsett resten av ingrediensene og arbeid alt til en smidig deig. La heve i ca 1/2 time.

Elt deigen lett på bord drysset med mel. Del deigen i 4, kjevle hver del ut til en runding. Skjær rundingen i 6 deler (som en kake). Legg på fyll og rull trekantene sammen til horn. Legg de på papirkledde plater og la de heve i 1/2 time.

Pensle hornene med egg og dryss over f.eks ost, valmue- eller sesamfrø (evt også litt maldonsalt). Stek hornene midt i ovnen, ved 225 grader i ca 10 min. Jeg stekte alle tre platene på én gang ved varmluft (ca 210 grader) - første brett ble da ferdig etter ti minutter, mens de lenger ned sto inne noen minutter til.

torsdag 22. april 2010

Barselgave nr 2 denne måneden er sendt


Da har jeg blitt ferdig med siste del av barselgaven (se over for samlet gave) til vesle Lykke - et par tøfler med samme blomster som både lue og votter.


Som det andre er også tøflene strikket i Mor Aase baby, på pinne 2,5 mm. Og som det andre, er dette mønsteret funnet i SandnesGarn Tema 21 "Det første året". Dette mønsteret er imidlertid ikke avbildet, men oppskriften ligger i oppskriftsdelen og bildet der i svart/hvitt og utydelig, jeg krysset fingre for at det ble bra. Og det ble det da også, om jeg må få si det selv. Og det må jeg jo...
Knappene er fra haugen jeg fikk tilsendt fra en koselig, eldre dame - gjenbruk på sitt beste, hadde vært morsomt å visst hva slags plagg akkurat disse knappene engang var festet på!

Så da er dette barselsettet ferdig blogget og jeg kan gå i gang med et nytt -> enda ei lita jente har sett dagens lys!!! (det blir den tredje jenta i april)

onsdag 21. april 2010

I en sofa fra IKEA....

Denne sofaen kunne jeg godt tenke meg - jajamennsann. I mørke grått... og så kan man kjøpe et ekstra trekk, lysegrått eller mørkebrunt...

Vaxholm er en modulsofa og jeg har allerede tegnet opp løsningen jeg vil ha (se over). Det er 25 års garanti og putene har høyelastisk skum som former seg etter kroppen. Nuvel, jeg er overbevist - nå gjenstår det bare å overbevise Han.

Kl 22:00 - Han ble overbevist etter nitid masing på Facebook (han er på jobb) - sofaen er herved bestilt og jeg venter i spenning på å høre leveringstiden.

Oppdatering 23.04.10: Sofaen er bestilt og har forventet leveringstid 18. mai + 2 dager. Hurra!

Heldige meg!

I Love You Through The Viewfinder

Pia hadde blogglotteri og jeg vant trøstepremie - og hvilken trøstepremie!!! To nydelige små fotografier  fra Scarlet Beautiful på Etsy.

Art

Så nå skal jeg inn til byen for å få de rammet inn, sammen med dette bildet jeg selv kjøpte på Etsy i november.

Dagen idag er en god dag - på toppen av det hele ankom boka "Sikksakk" av May B. Langhelle og barnetøyboka "Sy og strik børnetøj 0-3 år" av Ulla Welinder også. Hurra!

Nytt liv - oppussing av ytterdør

Ytterdøra vår var en kjedelig affære fra tidlig nittitall - i teak-liknende trefinér. Lakken var slitt og det ubeskyttede treet var flisete. Men døra fungerte jo fint... Så da var det frem med pussekloss, kraftig salmiakkvann, oljebasert heftgrunn og sort Bengalakk i glansgrad 80. Jeg er kjempefornøyd med resultatet.

Innsiden blir tatt når været tillater at døra står åpen i maaaaaaange timer. Dørvrideren ble skiftet ut også, så får noen timer egeninnsats og kostnader til maling og nytt håndtak har jeg fått en inngangsdør som kan leve i mange år til.

tirsdag 20. april 2010

Små votter med blomster

Jeg har strikket søte, små votter som matcher luen jeg strikket i helgen, også disse har fått små blomster strikket etter den minste blomsten i denne oppskriften. Bladet fant jeg på selv..

Vottene er strikket på to pinner 2,5 mm i hhv hvit og grå Mor Aase baby, ribben er strikket i grått (som du ser) da dette garnet er temmelig mye mykere enn de ensfargede garnene i samme serie. Blomsten og bladet er også strikket i Mor Aase baby.

Oppskriften er funnet i SandnesGarn's Tema 21 "Det første året".

Uten mat og drikke....
Innimellom har jeg laget oksegryte med Guinness, oppskrift finner du på side 20 i "Glad i mat" (klikk på linken for e-blad) - kjempegodt og enkelt å lage - du må bare ha litt tid for den skal koke i to timer, foreslår hjemmelaget potetmos med hvitløk til... Forøvrig synes jeg gratisbladet Glad i mat er kjempekjekt, masse gode oppskrifter og fine forklaringer!

Og akkurat nå står det deig til Ingers rugbrød til heving - Theodor syns det er stor stas å få være med å bake, helle oppi ingredienser og generelt sett være i veien. Brødene går ned på høykant, med skorpe og det hele (for Theodor sin del, mammaen er flink og spiser alltid skorpa).

Flotte ting - og ting som ikke svarte helt til forventningene. Del fire

Jeg fortsetter min følgetong og kommer her med del fire som ser ut til å dreie seg om barneklær (se også del en, del to og del tre).

Gode kjøp

Tom og Trine-ull fra Sparkjøp. Var skeptisk, men en venninne anbefalte dette (hun har tre barn OG jobber i barnehage) så jeg kjøpte to sett. Ikke angret et sekund - de er myke og deilige (minner veldig om Janus, men virker litt mykere), holder fasongen fint og har tilogmed havnet i tørketrommelen uten å ta skade av det. Prisen er vidunderlig når man må ha mange sett: 109 kr/del mot Janus sine 179 kr/del. Anbefales på det sterkeste!
PS: Den stripete genseren koster litt mer enn ensfarget genser (139 kr mot 109 kr).

Til informasjon kjøpte jeg forøvrig settene til halv pris (54,50 per del) - Sparkjøp har regelmessig internettilbud som du får beskjed om dersom du melder deg på nyhetsbrevet. De hadde nytt tilbud på ullundertøyet i mars (men da var jeg på ferie) - krysser fingre for at de har et nytt tilbud til høsten!


Vindlue med ullfrotté fra Nøstebarn - kjempefin lue med tynn ullfrotté som holder vinden ute og samtidig er varm og god. Sitter kjempefint på hodet! Snill pris (kr 183,-) og gammeldags, koselig utseende. Theodor har sin i barnehagen og det er bare den lua de bruker på ham. Luene er litt små i størrelsen. 

Ikke fullt så godt kjøp
Her kan jeg antakelig skrive ned alt av bomullsgensere og fancy bukser fra merker som Urban Elk, Ubang, Katvig og Småfolk. Jeg har kjøpt det meste, men det blir ikke brukt: Her i huset går det i ullundertøy, ullundertøy, ullundertøy. Innimellom har han også ulljoggebukse og jakke. Stort mer brukes ikke. Vi bor i nord, så sommersesongen er ikke særlig lang... Så fancy tøy fra fancy merker brukes kun når vi skal bort. Så gjenstår det og se om jeg klarer å la være å handle hos Alma & Lukke på Majorstua, eller hos Lykke & Lukas her i Harstad, neste gang... Jeg lover ingenting

søndag 18. april 2010

Små luer til små skatter

Helgen har stått i strikkingens tegn - og da med sterk vekt på strikking til nye verdensborgere som allerede har kommet og som skal komme:

Jeg har strikket en liten lue som hører til jakken jeg ble ferdig med torsdag kveld, luen ble strikket på noen timer (nuvel, muligens fire om du absolutt må vite det) fredag ettermiddag og skal sendes til samme mottaker som jakken: Nå gjenstår det små sokker/sko og votter.
Så fikk jeg melding fra ei venninne om at vesle Lykke som var forventet i slutten av måneden,
hadde bestemt seg for å entre verden hun også, så da strikket jeg enda en lue på lørdag: Denne gangen i striper, med en strikket blomst i rosa Mor Aase baby som pynt (strikket på pinne 2,0 mm, oppskrift på blomsten fant jeg her). Skulle Lykke få en liten bror en gang, er det bare å fjerne blomsten..... Jeg er forøvrig kjempefornøyd med utseendet på blomsten - vurderte lenge om jeg skulle strikke små grønne blader også, men gikk bort i fra det: Det enkle er ofte det beste.

Begge er strikket i Mor Aase baby garn, i fargene hvitt og grått, på 3 mm pinner. Det gikk ikke med rare greiene av garn, under et halvt nøste hvitt garn og bare noen lengder med grått garn til den hovedsaklig hvite og et knapt halvnøste av hver til den stripete. Mønsteret til luene er også de hentet fra SandnesGarns Tema 21 Det første året. Snorene (i-cord) ble strikket på pinne 2,0 mm - det vil si: Jeg har ikke rukket å strikke i-cord til lua tiltenkt han vesle som kommer 11. mai.

Forøvrig hørte jeg på Susanne Sundførs nydelige sang The Brothel på repeat mens jeg strikket den ene lua - vakkert. Og nå er det små votter i samme stil som er på pinnene.... for så å bli erstattet av små sko senere i kveld, vil jeg tro.

fredag 16. april 2010

Liten rillestrikket jakke

Jeg har en venninne som skal bli mamma til en liten gutt 11. mai, og den nye verdensborgeren må selvfølgelig få noe strikket fra nord (han også). Valget falt på mønsteret "Jakke i mini duett", mønster nr 9 i SandnesGarn's Tema 21 0-1 år - Det første året.

Jakken er størrelse 0-3 mnd og er strikket i Mor Aase baby på pinne 3 mm, jeg brukte bare litt over et nøste av hver farge.

Jeg er forbauset over hvor godt Mor Aase-garnet var å strikke med, synes det egner seg fint til ytterplagg og mellomplagg men ville nok ikke brukt det på noe som skal inn mot myk babyhud: Synes det virker litt stivt. Men som sagt: Positivt overrasket! Og prisen er det jo ingenting å si på: 14 kr/nøstet, hvilket tilsier at jakken kostet rundt 30-35 kr. Pluss en hel masse jobb, så klart.

Jeg brukte 5 kvelder med ganske konsentrert strikking på jakken, så du bruker litt tid, men mønsteret er enkelt og bare man husker hvor man skal snu for å få til effekten går alt bra. Tro om du klarer å se hvor jeg IKKE klarte dette... oppdaget det etter 10 cm og var ikke i humør til å rekke opp så mye, så jeg fant ut det får gå på kontoen for sjarm. Du ser det på det øverste bildet til høyre (om du ikke allerede la merke til det). Forøvrig heklet jeg en rad med stavmasker rundt halsen - aldri gjort før, men det gikk fint (*stolt*). Så nå må jeg bare avgjøre om jeg skal ha et lysegrått silkebånd i halsen, eller om jeg skal strikke en i-cord snor. Jeg heller mot det siste....

Forøvrig kan jeg anbefale SandnesGarns Tema 21 - masse fine oppskrifter! Her kan man slippe unna med ett hefte til alle babygavene..

Nå skal jeg straks sette i gang med ei lita lue til jakken, samt noen votter. Særlig mer trenger han vel ikke av utetøy: Han blir jo født 11. mai på østlandet... burde være varmt da?!

PS! Garnstudio har en gratisoppskrift på en liknende jakke.

LinkWithin