lørdag 30. januar 2010

En bleiebukse og en myk ferskenjakke

Jeg har fått brukt opp den siste delen av Toppull-garnet som jeg kjøpte på salg - nok en bleiebukse til min lille niese. Samme oppskrift som sist; Bleiebukse fra boka Myk start av May B. Langhelle. Så da er DE garnnøstene brukt opp... Bleiebuksene er nå på vei til mottakeren i Trondheim, sammen med BumGenius tøybleie bestilt på http://www.hjemmemamma.com/.

Samtidig som jeg kjøpte Toppull-garnet, kjøpte jeg 3 nøster med Schachenmayr Nomotta Alpaka Fashion i fargen fersken (ser mer ut som tomatsuppe med melk i, spør du meg). Jeg har lenge beundret jakka Mykeste myke jakke fra samme bok; Myk start, så jeg startet med den på onsdag - et greit mønster når man har kommet inn i det. I oppskriften står det at det går med 150 g garn til størrelse 4-8 måneder, men jeg har nå strikket bak- og forstykke og er kommet et lite stykke inn på siste nøstet: Det er NEPPE nok til to armer... Så da har jeg krøpet til korset og bestilt to nøster til (til full pris selvsagt, mot kr 21 på tilbud) på http://www.nettgarn.no/. Så da antar jeg å ha nok til en liten lue, eller et par små sokker... Har ikke helt bestemt meg for knappene, men har jo de vakre knappene fra Buttered parsnips, Aimoobaroo eller kanskje blir det langt mer enkle treknapper kjøpt her i gamlelandet (men som jo passer fint til stilen på jakka). God lørdagsnatt til dere alle!!

torsdag 28. januar 2010

Hurra - jeg vant gavekort


HURRA!! Jeg vant gavekort på kr 200,- fra Pickles. I forbindelse med deres ettårsdag utlyste de en konkurranse der man skulle sende inn bilde av ting som var laget med deres oppskrift og/eller deres garn - som sagt så gjort, og når jeg kom hjem idag lå det en deilig mail og ventet: Jeg hadde vunnet. Du ser bildet av Theodors kjekkasgenser midt på innlegget deres - selvsagt med kjekkasen inni.

Tenk så heldig man er!!!

onsdag 27. januar 2010

En liten bleiebukse

Jeg har strikket en bleiebukse etter mønster fra boka til May B. Langhelle, Myk start. Min helt nye niese skal bruke tøybleier og den burde komme til nytte.

Jeg brukte garnet jeg kjøpte igår, Toppull fra Sandnes garn - i fargene rosa og brunt. Brukte litt garn fra hvert nøste og burde ha nok til i hvertfall tre bukser til Brukte halvparten av hvert nøste (trodde det var mindre) og det er AKKURAT nok garn igjen til en bukse til: Størrelse 0-6 mnd. Fikk ikke helt til å strikke uten hull, selv om jeg strikket vridd der hullene var. Nuvel, den ble søt. Brukte 5 mm bambuspinner - en fryd å strikke med.

Toppull er ubehandlet/ikke superwash-behandlet og må få en lanolinkur.

tirsdag 26. januar 2010

Jaha.. der vokste visst lageret litt igjen


Jeg har handlet litt til både garn- og stofflageret idag. Øverst ser du tre nøster med ferskenfarget Alpaka fra Schachenmayr Nomotta til den nette sum av kr 21/nøste - tenkte jeg skulle strikke en jakke (Mykeste myke fra boka Myk start) til min nye niese, samt to nøster med hhv brun og rosa Toppull som jeg tenkte jeg skulle strikke en bleiebukse fra samme boka - til samme niese. Toppull er jo ikke superwash-behandlet, så etter en liten lanolinkur burde det fungere til bleiebukser?

Stoffet til venstre er faktisk et sengetøy fra Jysk, Theodor har det samme i blåtoner (har hatt det til to forskjellige dynestørrelser) og jeg ELSKER det. Dette var på salg til kr 25 for juniorstørrelsen - det kan da bli noe fint av det? Stoffet til høyre fant jeg på 70% på Tornerose, så nå fikk jeg det for kr 52,5 per meter - kjøpte 4 meter. Uvisst hva jeg skal lage - men det må da kunne bli fine gardiner, poser... ja det meste.

Give-away hos Fruens Syslerier

Fruens syslerier har give-away der man kan vinne tre utrolig søte kokeshi-dukker. Jeg anbefaler dere alle å ta en kikk - siden hennes er kjempefin (og man skal jo ikke kimse av dukkene heller). Dukkene har hun fått fra nettbutikken work shop - her var det utrolig mye flott, synd man må holde seg under tollgrensen...

mandag 25. januar 2010

Min aller første award

På slutten av en helt vanlig dag fikk jeg min aller første award, fra Vibeke - en produktiv (aner ikke hvor hun får all tiden fra, med en splitterny liten baby og all ting) og kreativ jente.


Reglene som mottaker at denne awarden er at man skal 1) linke til avsender, 2) skrive 7 personlige ting om seg selv og 3) sende den videre til 7 kreative bloggere.

7 ting om meg selv (i ikke-prioritert rekkefølge):
1. Jeg kjøper minst fem interiørblader i måneden - minst...
2. Jeg lærte meg å strikke via nettet i mars 2009 (og har ikke sett meg tilbake siden).
3. Jeg elsker nystekt brød med brunost
4. Jeg har et lite fadderbarn i India - vesle Abnupti
5. Jeg fant den store kjærligheten på nettet - og vårt vesle virus ble født 31.12.07.
6. Jeg klarer ikke la være å kjøpe hobbyartikler - i store mengder
7. Jeg nyyyyyyyyyyyter kaffe latte med vanilje.

Det er så mange blogger der ute som er utrolig inspirerende og dette er 7 av håndarbeidsbloggene som jeg ønsker å sende en velfortjent award til (samt gjøre alle andre oppmerksomme på):

søndag 24. januar 2010

Tomt i huset


Vi har hatt besøk sørfra i helgen, min bror og hans fru' har vært her. Hun har aldri vært her i nord før og vi måtte jo ta en liten kjøretur for å vise frem nærområdet. Og det er like vakkert som det alltid er. Jeg vil gjerne få dele det med dere også..

Bildene øverst er forøvrig fra havna i Harstad, mens de tre bildene nederst er fra området rundt Nupen, der du ser over til Andøya (midten) og Elgsnes (nederst). Vakkert.




torsdag 21. januar 2010

Vi har alle litt bagasje


Når man flytter sammen er det alltid noe som ikke helt passer inn... I vårt tilfelle var det mye som ikke passet inn, for å være ærlig: Det var mye av Hans som ikke passet inn. Dette er en av de tingene: En jeger-i-solnedgang lampe. Den skal nå finne et nytt hjem... etter å ha stått på roterommet i 3,5 år.

onsdag 20. januar 2010

En tøypose til den håpefulle


Jeg kan ikke skryte på meg sømkunnskaper - annet enn noen gardiner (der jeg klarte å tulle det til slik at foldekanten kom inn på den ene siden og ut på den andre) og en julestrømpe (som er skikkelig kul om jeg må få si det selv) har min symaskin ikke blitt brukt stort. Men i kveld....

Theodor har fått konstatert infeksjonsutløst astma og må ha med seg inhalator og pusterør i barnehagen i tilfelle han skulle få en hostekule der. Jeg syns ikke at en liten bærepose har vært hverken lekkert eller motstandsdyktig, så fant ut at jeg skulle sy en liten snor-pose. Fant en fremgangsmåte her og har etter beste evne forsøkt å få det til. Jeg er ganske så fornøyd selv om det er skjønnhetsfeil både her og der (+ hist og pist). Men den har altså fór og skjulte sømmer, slik at den skal være litt mer holdbar og tåle litt bruk.

Stoffene er hhv Vitaminer bil og Barnslig (sistnevnte ser ut til å ha gått ut av sortimentet, dessverre) fra IKEA, silkebåndene fra Søstrene Grene og filten jeg har laget T av er fra Panduro, alt kjøpt for lenge siden iom at jeg har hatt planer om å sy en god stund. Jeg skal ikke vært frampå og si at jeg nå er i gang, men det er da en start?

Det blir nok flere slike varianter med tiden!

mandag 18. januar 2010

Nok en pirat på pinnene


Da er jeg ferdig med MIN piratlue. Nok en gang har jeg brukt Falk fra Dalegarn, med Drops Extra Fine Merino som linning - fargene så fine ut sammen i butikken og jeg mente det ville bli kontrast nok, men neida: Nå synes knapt mønsteret fordi fargene er så mørke.

Brukte pinne 3,5 på hele lua denne gangen, men tror muligens at jeg burde brukt 3 mm på linningen (slik det står i oppskriften) og heller lagt opp på pinne 4 mm for at det ikke skal bli så stramt: Lua ble i største laget denne gangen, nuvel jeg får se om det hjelper med en runde i maskinen. Neste lue blir nok spot on.. men det blir en stund til, i hvertfall noen dager.

søndag 17. januar 2010

Et sting i hjertet...


Jeg skulle gjerne hatt en slik brodert pute - denne kan du lage selv: Du finner den på Etsy (så klart), i butikken Emily Peacock Tapestry.

Og når jeg først har funnet frem synåla.. Jeg skulle gjerne hatt et par av disse KISS og HUG-putene fra samme butikken også.

Fantastisk!

torsdag 14. januar 2010

Bøker, bøker, bøker


Jeg har trofast lagt til bøker i min ønskeliste hos Tanum.no, men det gav dårlig uttelling under juletreet. Så her om dagen bestilte jeg likesågodt alle sammen.. Så nå venter jeg spent på at vårt kjære landpostbud skal komme drassende på en diger pakke.


Disse bøkene har jeg bestilt:

The Creative Family av Amanda Blake SOULE - boka inneholder en rekke prosjekt som man kan lage sammen som en familie, for å styrke både fantasi og familieliv. Amanda har forøvrig bloggen Soulemama, anbefales!

Handmade Home av Amanda Blake SOULE - en fortsettelse av boken foran.

Hand-stitched Felt - 25 Whimsical Sewing Projects av Kata Golda - fremgangsmåte og oppskrifter på flere dyr og gjenstander av filt: Se flere av hennes søte filtdyr på etsybutikken hennes.

Vintage Baby Knits av Kristen Rengren - en samling av strikkeoppskrifter til barn fra 1920 og frem til 1950.

Enkelt att sy av Lotta Jansdotter - svensk jente som har bodd i Amerika siden hun var 20 år, her en samling enkle syprosjekt som muligens kan få meg til å bli en mester på min Husqvarna. Nuvel, det er lov og håpe.

Simpel Sewing for Baby av Lotta Jansdotter - enda en bok av Lotta, denne gangen med 20 enkle oppskrifter til baby og småbarn. Samme målsetning her ;-)

Sublime Stitching: Hundreds of Hip Embroidery Patterns and How-To av Jenny Hart - utrolig stilig brodering og mønstre, sjekk nettsiden hennes her, jeg skal i hvertfall sprite opp kjøkkenhåndklene mine. Og putevarene. Og skjortene....

Sublime Stitching Craft Pad av Jenny Hart

Sublime Stitching Journal av Jenny Hart
Fra boka Embroidered effects - stilige hodeskaller...

Da skulle vel jeg ha noe å holde på med de nærmeste årene....
GodBok

søndag 10. januar 2010

Piratlue - endelig


Jeg lærte meg å strikke i mars i fjor og én av de tingene som satte fart på dette, var nettopp denne lua her. Når jeg så den på nettet gikk det opp for meg at strikking var kult; at man kunne lage skikkelig stilige ting... Og endelig har jeg fått strikket den! Det er første gang jeg strikker tofarget mønster og jeg er ganske fornøyd med meg selv - det ble et hederlig forsøk.

Oppskriften finner du gratis på Hello Yarn sine nettsider: We Call Them Pirates. Jeg gjorde litt om på oppskriften og strikket linningen først (i Drops Extra Fine Merino) og gikk direkte over til selve mønsteret, som er strikket i Falk fra Dalegarn. Det jeg gjorde feil var at jeg strikket første runde på linningen med Falk, dette gjorde den lite elastisk.. Så neste gang blir det linning i et og samme garn, på 3 mm pinne: I oppskriften står det at man skal bruke 2,5 mm på linningen og 3,0 mm på resten - dette er etter min mening unødvendig.

Størrelsen passer helt fint til både Han og meg, så det er en grei voksenstørrelse... Lua er forøvrig veldig varm, så den skulle passe fint på østlandet i disse dager. Her i nord er det ikke behov for lue, mer sydvest :-/

Dette blir defintivt ikke den siste pirat-lua jeg strikker!!

torsdag 7. januar 2010

Jeg koker...


Jeg var så "lur" at jeg tegnet et abonnement på Alt om Håndarbeides Strikkemagasin - hvilket viste seg å være alt annet enn lurt.. Bladet er i og for seg bra, men det viste seg å være svært vanskelig å komme igjennom til kundeservice: Jeg forsøkte å bruke kundeservicesiden det informeres om på deres nettside - den viste seg å ikke eksistere. Vel, jeg kom i hvertfall ikke inn de gangene jeg forsøkte. Jeg har ved flere anledninger forsøkt å ringe de (de er åpent 10-14), uten hell. Og jeg har forsøkt å sende de faks, også dette uten hell. Noen e-postadresse er ikke å finne. To av utgivelsene har jeg ikke fått og det har jo ikke vært mulig å si ifra om dette, så det jeg skulle spare på å bli abonnent gikk opp i røyk iom at jeg ikke fikk antallet magasiner jeg hadde betalt for.

Men idag satt jeg meg ned med telefonen, fast bestemt på å ikke gi meg. Etter å ha vært "nummer 1 i køen" i 40 minutter (ja, det stemmer - 40 minutter) får jeg endelig kontakt med en kundeservicemedarbeider. Stakkars vesen - jeg hadde nemlig brukt de 40 minuttene på å hisse meg godt opp. Så hun fikk grei beskjed om hva jeg synes om deres kundeservice. Hun sa da at det ikke kunne stemme, både vedr nettsiden, faksnummeret og de manglende bladene (det var Posten sin skyld) - da jeg konfronterte henne med at jeg hadde funnet ut at flere hadde problemer med å komme i kontakt med de (på nettet) måtte hun medgi at dette stemte. Nuvel, det hele endte med at jeg nå er utmeldt og får ettersendt to magasiner. Den stakkars kundeservice-ansatte må antakelig ha flere timer med psykologhjelp for å komme over "det elaka fruntimmeret från Norge"..

Så, moralen er: Ikke bli abonnent på bladet, men kjøp det heller i kiosken... For bladet er som sagt bra det...

onsdag 6. januar 2010

Mountain form slippers - eller fjelltøfler om du vil



Kom over disse tøflene og fant oppskriften på Ravelry - oppskriften er japansk og er oversatt av tricoquelicot, oppskriften finner du her. Er ikke helt fornøyd med fellingen på tåa, men der kan jeg takke meg selv som heller ville ta en three-needle-bind-off siden det går så fort... Neste par blir nok med tradisjonell felling, ja.


Ellers har jeg brukt av garnlageret (utrolig, men sant) og fått brukt opp 1,5 nøste med tresko-garn fra Sandnesgarn. Ikke spesielt godt garn, men nå er det bare 1,5 nøste igjen. Muligens blir det til et nytt par med tøfler? De er veldig gode å ha på og strekker seg slik at både jeg og Han kan bruke de.

Oppskriften er for strl 36, jeg la til noen cm på ribbe-feltet (fra 6,5 cm til 9,5 cm) og fikk det jeg antar er strl 40-41. Jeg strikket forøvrig sokkene med 4 mm pinner, oppskriften sier 4,5 og tresko-garnet 3,5. Gikk alldeles utmerket!

tirsdag 5. januar 2010

På plass!


For ei fin lampe!!! Den heter Sampson, er laget av James Plumb i et begrenset opplag på 25. Sett hos Liberty - til den nette sum av £705.

søndag 3. januar 2010

Sakte, men sikkert...


Sakte, men sikkert minker "haugen" med wip'er (work in progress) - endelig ble jeg ferdig med sokkene til bror. De skulle egentlig være julegave, men jeg hadde tatt meg vann over hodet når det gjaldt antallet hjemmelagede gaver og tiden det skulle lages på. Men nå er de altså ferdige. Nå gjenstår det bare en jakke til Theodor (og en tunika til meg) i haugen med uferdige prosjekter. Listen over planlagte prosjekter er imidlertid lang....

De er strikket etter oppskriften Enkel sokkeoppskrift til tynt garn fra Pinnsvindesign - den er gratis om du kjøper garn der. Var imidlertid IKKE fornøyd med tåen i den oppskriften og felte heller av med tre pinner, syns det ble bedre.

Garnet er kjøpt fra min lokale garnlanger; Lillings, det heter OnLine Supersocke Wellness 6-ply og inneholder utrolig nok Aloe Vera, jojobaolje og vitamin E. Det er ikke grunnen til at jeg kjøpte det, jeg syntes bare fargene var så fine... Det er litt garn igjen som forhåpentligvis holder til et par Saartje's booties. Nuvel, det kommer jeg tilbake til.

lørdag 2. januar 2010

Strikkeåret 2009


Takket være et større virusangrep på jobben i mars 2009 fikk jeg anledning til å lære meg å strikke - jeg brukte strikkeskolen på http://www.dinhobby.no/ og har ikke sett meg tilbake siden. Når jeg nå skulle samle alle strikkeriene (dvs de jeg har tatt bilde av), store som små, i disse billedcollagene ble jeg overrasket over hvor mye jeg har strikket - ikke alt like flott eller teknisk korrekt, men man lærer som kjent av sine feil.


Godt nytt strikkeår til dere alle sammen!

fredag 1. januar 2010

Godt nytt år


Vår nyttårsfeiring startet med bursdagsfest for Theodor: Han fylte TO år! Masse gaver - så mye at nå må vi pakke bort de gamle lekene for å få plass... Eller kanskje bygge hus? Jeg stemmer for det siste.

Ellers var årets siste kveld stille og rolig, med familiemiddag, stjerneskudd og fyrverkeri for de små. Masse inntrykk for en liten sjel som sliten ble lagt halv ni. Ved midnatt sto jeg utenfor huset og så på rakettene i bygda, mens jeg minnet en langt mer opplevelsesrik nyttårsaften for nøyaktig to år siden. Da Thedor ble født 7 uker for tidlig og rakettene ble beskuet fra parkeringsplassen på sykehuset. Så mye har skjedd på de to årene. Så fint. Så rart.

Jeg ønsker dere alle et riktig godt nytt år!

LinkWithin