søndag 29. november 2009

Juleskapninger til å bli i godt hommør av



Jeg blir i så godt humør når jeg ser på disse små skapningene - du kan kjøpe en pdf-fil fra mibostudio og skrive det ut på ønsket papir og vips så har du noen timer med juleglede mens du klipper og limer. De ferdige småkarene kan du bruke som julepynt - enten stående eller hengende på treet - eller du kan bruke de som bordkort med de medfølgende små lappene.

Dersom du synes det blir alldeles for julete, så finnes det også i en helårsvariant (som også godt kan være julete) - nemlig en gjeng med ugler.



Liten klåfinger



Theodor og gubben var hjemme alene - og far sovnet av et øyeblikk. Når han våknet hadde vesle Plukk klart å pirke løs flere av tastene. Till pass åt honom :-D

torsdag 26. november 2009

Nissens juleverksted


Jeg har virkelig sansen for denne lua og har fått mange positive kommentarer på min reinsdyrsversjon - så jeg har nå laget to til: Én til min lille niese i strl 6 mnd (tror den er mer strl 4 mnd) og én som bestillingsverk. Bestillingsverket har fått sorte knappe-øyne, slik som Theodor's variant (som er den i midten), mens den minste lua har fått øyne kjøpt på Panduro i Trondheim. Er litt usikker på hva som er finest.. Uansett, tviler på at det blir flere slike luer nå før jul, men det er høyst sannsynlig at det blir noen fler til neste år.

onsdag 25. november 2009

Yes Dear


Kom over dette bildet som satte meg i umiddelbar julestemning - til den nette sum av 20 dollar på ETSY: Et kupp spør du meg... Et lite originalfotografi laget i begrenset opplag, fra mingtaphotography. Nydelig.....

Oppdatering kl 19:35: Jeg har nettopp bestilt TO av disse - en størrelse 10x10 og 20x20 cm.

En lampe - en skulptur


Jeg kom over denne fantastiske lampen i Design Interiør: Mercury Soffito fra Artemide, designet av Ross Lovegrove. Prisen gjør at den nok aldri kommer i mitt hjem (den selges for 37.674,00 på Lyse Ideer), men du verden: Dette er vakkert!

tirsdag 24. november 2009

Bambi - lag selv



Liselotte Weller fra bloggen slagt en hellig ko har lagt ut sjablonger som du kan bruke til f.eks gavekort, utklipp til å lime på pakkene, en guirlander - kort sagt hva du måtte ønske. Fantastisk flott - og veldig raust av henne. Hun har forøvrig lagt ut flere maler på ulike dyr, f.eks disse uglene eller disse søte fuglene.

Takk til Liselotte for at hun deler villig vekk!!

mandag 23. november 2009

Trondheim - knapper og glansbilder





Jeg har vært i Trondheim i helgen, og kom der over en fantastisk butikk: M. Sommer possementer. En skikkelig gammeldags butikk som solgte bånd, knapper og perler. Så fantastisk at slike butikker fortsatt finnes! Og søk på nettet viser faktisk at butikken har eksistert siden 1887.. Du finner den i Munkegata. Jeg kjøpte to sorte knapper og strømpepinner strl 6,5. Ikke særlig glamorøst med andre ord. Det var knappene...

Glansbildene var mange - dvs kupp og små fristelser som ble med hjem i kofferten. F.eks ny body til Theodor fra Nøstebarn, kjole til mor, muffinsformer, pepperkakeformer (formet som hhv en elefant og Taj Mahal), kakepynt til den forestående 2-års dagen (blå matspray og blått sukker).. Og en hel del som jeg har glemt. Samt masse gode minner fra nok et vellykket besøk i det jeg anser som en av Norges beste byer (sammen med "min" Oslo, Tromsø og Stavanger).

Jeg beklager kvaliteten på bildene - de er tatt med mobilkamera (kameraet ble selvsagt glemt igjen her hjemme).

torsdag 19. november 2009

Et lys i mørket og mat til dyra


Jeg har idag gått til innkjøp av fire stk Stelton Classic lysestaker (to store og to små): Jeg har lenge sett på disse lysestakene og syns de er utrolig flotte, og skjebnen ville det altså sånn at jeg idag skulle bli eier av nettopp slike! Lysestakene er forøvrig designet i 2007 av Markus Jehs & Jürgen Laub.

I tillegg ødela jeg idag den ene fuglemateren vår og fikk dermed en god grunn til å gå til innkjøp av ny fuglemater, denne gangen adskillig finere: Forkulen fra Evasolo!

50% på alle varer på Christiania glassmagasin gjorde at prisen ble langt mer spiselig for min julegavetømte lommebok ;-).

tirsdag 17. november 2009

En blanding av reinsdyr og djevel



På bloggen Carissa Knits kom jeg over en oppskrift på en reinsdyrslue Rudolphs hat. Denne er uten knyting noe som ikke er lurt når man har en liten fyr som ikke vil gå med lue, så jeg fant ut at jeg skulle kombinere nese, ører og horn fra dén oppskriften med favoritten: Djevellue.

Jeg bruker Gros djevellue, som du finner her, men jeg feller på følgende måte: 2 m løst av sammen, 1 r, løft de to løse maskene over: På denne måten får du en pen "linje" oppover lua. Strikket også snor, såkalt I-cord (se fremgangsmåte her)- hvilket jeg synes blir finere enn å tvinne tråd. Dette er også en større variant som jeg har regnet meg ut til selv - dette er trolig størrelse 2,5-3 år.



mandag 16. november 2009

En norsk Etsy - Epla!


Stor stegosaur fra Blåbær på epla.no

Endelig er dagen her: Etsy's norske motstykke EPLA har åpnet sidene. Produktene er håndlagde og mye har svært fordelaktige priser: Den fantastiske Stegosaurusen over er laget av resirkulerte ullplagg og koster bare 250,-!!!


Jeg falt forøvrig for denne flotte smekka med en feiende flott ku fra Strand, laget av resirkulerte materialer - kun 95 kr!

lørdag 14. november 2009

Papirstjerner


Igår kveld satt jeg og en venninne og brettet papirstjerner etter at ungene hadde lagt seg. Det var koselig og enkelt (når man først hadde skjønt det). Oppskriften vi brukte er fra boka Julepynt med saks og papir av Synnøve Smedal, men jeg fant en oppskrift her om du ønsker å lage en du også.

Jeg fant forøvrig ut at man fint kan bruke gavebånd til dette - de er jo jevne i bredden og adskillig enklere enn å klippe 1 cm brede strimler av et A4-ark. Det er enklest å bruke bånd som er matt, da det ikke sklir så mye - men glatt bånd fungerer fin-fint det også.

Jeg skal lage flere og henge de i ulik høyde fra lampen over spisebordet. Tror det blir flott!!

fredag 13. november 2009

JulJulJULJulJULJulJulJul

Da er det et faktum: Julen har ankommet mitt sinn!


Jeg har gått til innkjøp av litt julepynt, dette til tross for at jeg dyrt og hellig lovet meg selv at det ikke skulle bli noe mer julepynt. Men hvem kan motstå en påfugl? Eller to ugler? Hmmm? Selvsagt kjøpt på Harstads fineste butikk: Lykke og Lukas (de har dessverre ingen nettside). Julepynten er fra Lisbeth Dahl - her ser du katalogen.

Og så har jeg mentalt begynt på et nytt strikkeprosjekt, men det får vente litt for i kveld skal det brettes små og store julestjerner etter oppskrift fra boka Julepynt med saks og papir av Synnøve Smedal. Jeg gleder meg til å legge ut bilde av resultatet, både av julepynten og mitt prosjekt  - tror begge blir ganske så flott!!!

torsdag 12. november 2009

Ny nettbutikk



Hvor ny den er, vites ikke, men den er ny for meg: To i Spann. Her er masse av det jeg syns er virkelig fint til barnerom - bl.a. favoritten min: Sekkestol fra Cocoon Couture i cord fløyl med applikasjon på. Og de har attpåtil et pakketilbud der du får med noen stilige bokstøtter til samme pris som for stolen (se bildet til høyre). Lurer på om det ikke blir en veldig stor pakke til Theodor under treet i år....

Nuvel, det var dagens reklame.... Nå skal jeg sette meg ned og gå igjennom bildene jeg tok idag til årets julekort, legger ved et av en ikke fullt så fornøyd nissegutt. PS! Det er ikke håret hans du ser, det er kanten på nisselua



Oppdatering 13.11.09: Da har jeg bestilt sekkestil og bokstøtter. Sjekket med sprell.no og det var ca 200 kr rimeligere å bestille hos To i Spann. Gleder meg allrede til pakken kommer!

mandag 9. november 2009

For en figur



For en figur.... Jeg ble i så godt humør når jeg så den at jeg måtte bare legge den ut her. Du finner flere amigurumi-figurer og andre rariteter på Knitting Dreams etsy-side.

Jeg har veldig lyst til å lage slike amigurumi-figurer og har kjøpt en liten bok som jeg håper å få tid til å se på - men det får vel vente til etter jul. Den jeg har kjøpt er med litt skumle karer "virka läskigt söta figurer" av Christer Haden. Akk, den som hadde tid.....


søndag 8. november 2009

Underbare knapper.....


Snella og Petronella lager veldig fine knapper i porselen, de kan vaskes på 60 grader og aller best: De er norske. Flinke norske jenter bør man støtte opp om :-D

Det er en stund siden jeg har vært innom siden deres, men da jeg klikket innom idag så jeg disse fantastiske knappene med de like flotte navnene: Tulle, Rusk og Rask.

De har mange andre, like fine knapper også (under er et lite utvalg) - nettsiden er vel verdt et besøk, også fordi designen på selve siden er skikkelig kul!

Forøvrig kan du få laget dine egne knapper etter dine egne bilder, dersom du ikke skulle finne den helt perfekte knappen.

lørdag 7. november 2009

Ønskeliste til jul - hobbybøker...

Jeg kan aldri få nok bøker - og ser du bort i fra interiørbøker er virkelig hobbybøker det store for meg!!! Jeg har kommet over flere bøker jeg ønsker meg, og her er et lite utvalg. Jeg har shoppet mye på nettet, og har kommet frem til at (for meg er) TANUM er best på pris og utvalg. Og dersom du som jeg er medlem av Hobbyklubben, får du 10% på allerede lave priser - kjekt å ta med seg.

I ikke-prioritert rekkefølge ønsker jeg meg (blant annet) følgende bøker:

Vintage baby knits - heirloom knits from the 1920s to the 1950s" av bl.a Kristen Rengren. Mange fine oppskrifter..



Handmade Home: Simple Ways to Repurpose Old Materials Into New Family Treasures av Amanda Blake Soule. En bok med rundt 30 hobbyprosjekt man kan lage, med vekt på gjenbruk. Amanda står forøvrig bak bloggen SouleMama - vel verdt et besøk.


The Creative Family: How to Encourage Imagination & Nurture Family Connections av Amanda Blake Soule (den også). Dette er den første boken til Amanda og har flere ideer og prosjekter man kan gjøre sammen med ungene, med vekt på å fremme ungenes kreativitet og selvfølelse.

Kata Golda - Hand-Stitched Felt - Kata Golda (besøk bloggen hennes her) lager små, søte, naive feltfigurer (og ting) og her får man oppskrift på 25 av dem. Så fine.. sukk.


Strikkeboka av Gerd Fjellanger.
Denne boka skal være både et oppslagsverk og en oppskriftsbok. Inneholder bl.a fremgangsmåten for å lære og beregne egne oppskrifter eller regne om til andre garntykkelser (sistnevnte er midt i blinken for meg).
I oppskriftsdelen er det grunnmodeller til votter, hansker, luer og gensere, samt over 70 strikkeoppskrifter for store og små.


Så håper jeg at noen gavegivere leser bloggen slik at noen av disse havner under et velduftende (plast)juletre her i nord....

LinkWithin