lørdag 27. juni 2009

Ferdig oppusset kommode

Etter laaang tid er endelig kommoden ferdig - dvs den er nesten ferdig: Skuffene glir tregt, så jeg må smøre de med stearin! Jeg vurderer å skifte knotter til noen litt mer barnevennlige - men frem til det er jeg fornøyd med mine krystallknotter (selv om den ene kula datt av).






Jeg er kjempefornøyd med fargen (skal legge ut NCS-koden så snart jeg husker å skrive den ned) og vurderer sterkt å male nattbord og seng i samme farge. Dessverre synes ikke fargen så godt på bildene (den er lyyyyyyyyyyyyys grønn).
På bildet under ser du den lille dinosauren som anga fargen på kommoden: Syns fargen var så fin! Dinosauren er forøvrig kjøpt på salg på Åhlens i Tromsø :-)



torsdag 18. juni 2009

Klær til en liten kar som skal begynne i barnehagen

1. september begynner min lille skatt i barnehagen og trenger selvsagt klær til barnehagen. Det lageret begynner nå å fylles, senest av følgende to plagg:

Hals strikket etter Nøstebarn's mønster, men med Alpakka mini fra Sandnes Garn. Veldig fornøyd med fargevalget, dessverre ikke godt gjengitt på bildet. Halsen er veldig myk og god! Flott liten gave og veldig lettstrikket. Brukte bare en kveld (eller var det to?).






Strikket bukse etter mønster fra Drops, strikket i dobbelt fabel-garn fra Garnstudio. Synes det virker litt stivt, men det blir kanskje bedre etter vask. Ellers var jeg også tvilende til at buksa holdt seg oppe bare ved hjelp av vrangborden - men det gjør den :-). Brukte i underkant av en uke på buksa.

tirsdag 16. juni 2009

Drømmegarn


Etter en etterlengtet husmorferie i Oslo kom jeg igår kveld hjem med en stor pose med garn i bagasjen: Fantastisk myke Sublime, et italiensk garn av merino, silke og kasjmir (og ja, det er så mykt som det høres ut). Bilder kommer!!

Noe kjøpte jeg på Tjorven på Majorstua og noe på Rett & Slett på Sandvika storsenter, kjøpte også de to oppskriftsheftene som har kommet ut med norsk oversettelse (Sublime 600 og Sublime 606). Jeg har funnet ut at det på engelsk også finnes ytterligere to hefter... Sukk. I tillegg til garnet kjøpte jeg knapper i alle mulige slags varianter - det ble en dyr tur!

Jeg har tenkt til å strikke en jakke og en hjelmlue til guttungen (må bare øke størrelsen litt, dessverre går oppskriftene bare til 2 år), samt en lue til den lille tantebabyen som kommer i august/september. Må bare bli ferdig med en ullbukse først... Køen av prosjekter begynner å bli lang - og garnlageret begynner å tyte ut av kisten som er avsatt til formålet. Jeg fikk igår en ladning med Lammeuld fra http://www.123knit.com/ - kan anbefales til Nøstebarn-oppskrifter.. Gudene vet når jeg skal få strikket ferdig alt. Godt jeg har en jobb som innebærer nattevakter ;-)

fredag 5. juni 2009

Superenkle - og supersøte - babyvotter


Jeg har strikket disse søte små vottene etter en oppskrift laget av Kaitlyn Wong fra Sassy Stitchess. Vottene er superenkle og en hyggelig ting å ta med til en ny verdensborger - du klarer å strikke de på en kveld :-).

Oppskriften (på engelsk) finner du på nettsiden hennes her: http://www.greatwhitewong.com/sassystitchess/patterns/babymittens/

Jeg har fått Kaitlyns tillatelse til å legge ut oversettelse til norsk:

Superenkle babyvotter

Garn: 4 tråds garn – du kan også bruke restegarn du har liggende, f.eks sokkegarn. Det er ikke mye garn som går med til en vott. For å få tykke og vindtette votter kan du strikke med dobbelt garn - eller strikke med en tråd av et tykkere garn.
Vottene på bildet er strikket med Drops Merino Extra Fine (ikke dobbel tråd) - de ble tykke og gode.

Pinner: 3 el 3.5 mm strømpepinner (avhengig av garntype)
Størrelse: Nyfødt til 9 mnd

Oppskrift:
  • Legg opp 28 m, fordel jevnt mellom pinnene – merk begynnelsen av runden
  • Rad 1-8: Strikk vrangbord: *1 r, 1 v* gjenta fra *-* ut pinnen
  • Rad 9-32: glattstrikk (24 rader)
  • Rad 33: *2 r, 2 r sammen* gjenta fra *-* ut pinnen
  • Rad 34: glattstrikk
  • Rad 35: *1 r, 2 r sammen* gjenta fra *-* ut pinnen
  • Rad 36: glattstrikk
  • Rad 37: *2 r sammen* gjenta fra *-* ut pinnen
  • Avslutning: Klipp av tråden, før gjennom de gjenværende maskene (i strikkeretningen) og snurp sammen.
  • Strikk en til...

torsdag 4. juni 2009

Jakke og sokker til en liten, ufødt prinsesse




Jeg har laget jakke og sokker fra Drops Design til ei lita jente som kommer i måndesskiftet august/september. Jeg syns det ble ganske bra, selv om jeg ikke er fornøyd med sidesømmene på bolen.. Forhåpentligvis blir den bedre når jeg får vasket og blokket plagget! Sokkene er nydelige, men jeg har nok strikket for hardt (som vanlig har jeg ikke strikket prøvelapp først) for sokken ble en hel cm kortere enn oppskriften tilsier. Nuvel, det blir vel en råd med det (kanskje strikker jeg et par som er hakket større og legger ved i tillegg).
Jeg strikket settet i supermyke Merino Extra Fine fra Drops - kjempedeilig, litt irriterende at det delte seg så lett dersom man måtte ta opp en maske (hvilket jeg måtte innimellom) men ellers flott. Knappene på jakken er også fra Drops - i likhet med garnet kjøpt hos Lillings, en fantastisk garnbutikk her i Harstad.


Venter på postmannen med hjertet i halsen

Jeg var på kurs i forrige uke og på vei hjem satt jeg på perrongen og ventet på toget til Gardermoen. For å få tiden til å gå begynte jeg å montere Veksejakka fra Nøstebarn som jeg var nesten helt ferdig med, toget kom og jeg gikk ombord. Da jeg endelig fant setet mitt var strikkeveska borte: Gikk febrilsk gjennom hele toget uten å finne den, til slutt måtte jeg bare innse at jeg hadde glemt den igjen. Med min dyrebare veksejakke (hadde jobbet med den i 3 uker - veeeeldig tynt garn), Nøstebarn-boka, to andre strikkebøker og div. strikkepinner. Konduktøren ringte stasjonen, men ingen hadde levert inn noe og ikke noe lå ved benken der jeg hadde sittet.

Heldigvis ringte jeg Narvesen: Der var den!!! Ble enige om at ekspeditøren skulle sende posen med neste tog, så ville jeg plukke den opp på Gardermoen. Men tror du ikke jeg kom for sent: Toget gikk akkurat når jeg kom ned på perrongen...

Det hele endte imidlertid godt, og jeg sitter nå og venter på at posen skal komme med posten.. I mellomtiden har jeg strikket en liten babyjakke og babysokker, som gikk adskillig fortere siden garnet var (minst) dobbelt så tykt.

Torsdag 04.06.09: Den kom idag - like hel og fin som når jeg glemte den igjen på stasjonen. Hvilken lykke...

LinkWithin